Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Lenne egy gondom. Vettem egy filmet, az ÁL/ARC -ot, ami egy dupla rétegû DVD9 -es lemezen van.

Hazaérve beraktam az asztali DVD lejátszómba, hogy megnézzem. Szépen megy jól minden, ám az egyik jelenet közben kiakad, a kép megmerevedik, mintha pause -t nyomtam volna, és elkezdett kattogni a lejátszó.

Csak a lemezkiadás gombra reagált. Visszaraktam, kiválasztottam a menüben a 25-ös fejezetet amelyikben a hiba történt, és újra elkezdtem nézni, de ugyanannál a pontnál megint kiakadt ahol az elõbb is.

Ekkor beraktam a számítógépem DVD lejátszójába, az meg vajsimán lejátszotta, meg se rezzent az ominózus résznél.

Most akkor hol a hiba? Lemez, vagy asztali lejátszó?

Az asztali lejátszóm típusa: JVC XVNP10S

Posted

Szerintem a rétegváltásnál akadt ki. Ha eredeti lemez, akkor reklamálnék a forgalmazónál/gyártónál, de azért megnézném másik asztaliban, hátha csak a tiéd érzékeny rá.

Posted

Nekem is ez a gyanúm, hogy a rétegváltásnál akadt el. Remélem nem a DVD lejátszóban van a hiba. Hát mindenesetre megpróbálom becserélni a filmet, még jó, hogy a számlát megtartottam. Ha a becserélt verzió is kiakad, elviszem haverhoz. Ha nála is kiakad, a lemez a hibás, ha nem, akkor lehet, hogy ténylegérzékeny a lejátszóm. :(

Ha a lemez hibás, akkor ellátogatok a kiadóhoz.

Egyébként kicsit aggódok, mert a számítógépemben nem akadt el, és félek, hogy a lejátszóval van valami, de remélem nem.

Egyébként, ha az derülne ki, hogy érzékeny a meghajtóm, akkor lehet valami tenni? Vagy akkor keresni kell egy másikat?

Posted

Na.. újabb infók:

Sikerült becserélnem a DVD lemezt, és most nem akadt ki, igaz, egy pillanatra megzökkent a kép azon a helyen ahol az elõzõ esetben is, de aztán játszotta tovább. Valószínüleg tényleg a rétegváltásnál volt a probléma. Mondjuk, ha egy pillanatra megzökken rétegváltásnál, az még talán elmegy.

Posted

Ez rá is van írva a DVD-k tokjára.

Posted

Igen, alaposabb áttanulmányozás után én is megtaláltam. :) De általában apró betûkkel írják, aztán nem veszem észre a szöveget.:D A DVD filmek hátulját általában nemnagyon szoktam elolvasni, max az ismertetõt, de lejjebb nem szoktam menni.

• 3 years later...
Posted

Sziasztok,

Van egy olyan kérdésem, hogy a húgom Philips asztali lejátszója egy DVD-nél valami jelszót kér.

Egyszer meg tudta nézni a filmet amit rámásolt neroval a számítógéprõl, de másodszor már nem tudta megnézni a jelszó miatt. Két filmet vett rá a lemezre.

Mi ez a jelszó, tudnátok segíteni?

Máskor nem fordult elõ ez a hiba.

Köszönöm elõre is a választ.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok!

Remélem jó helyre írok a problémámmal.

Rendelkezem egy asztali dvd lejátszóval (PHILIPS DVP3350 DVD DivX/USB lejátszó), amin eddig pendrive-al néztem filmeket, amit minden hiba nélkül felismer. A külsõ 1 terás merevlemezemet (IOMEGA Desktop Iomega Select külsõ merevlemez 1 TB USB 2.0) viszont nem. Mi lehet a hiba? Túl nagy lenne neki az egy terás merevlemez? Mit javasoltok?

A válaszokat elõre is köszönöm!

Posted

Szerintem fájlrendszer probléma. A terás vinyó valószínűleg NTFS fájlrendszerű, amit nem biztos, hogy egy asztali játékos támogat. A legtöbb pednrive-ot egyébként gyárilag FAT32-be formáznak.

Posted

Köszi a gyors választ! És tudom valahogy orvosolni a problémát?

Posted

Persze, simán át tudod konvertálni. De tisztább, ha leüríted, és FAT32-re formázod.

• 4 weeks later...
Posted

Üdvözlet

Arra lennék kíváncsi, hogy a dvd lejátszóm a 2.5 giga, és 3 giga méretû blue-ray rip fájlokkal miért küzködik, amikor ezeket háromfelé is szoktam vágni, mert így elvileg vinnie kellene a lejátszónak. (Orion 4200a)

De pl a 2,2 gigás, és 2300 bitráta sebességû filmet, kettévágva akadásmentesen játssza le, ez érdekes.

Mi lehet a baj?

• 3 years later...
Posted

Yamada 6700-as lejátszó nem kezeli a *.mp4 file-okat.

Nemhogy nem játssza le, hanem lefagy. Indítás után a számláló lejátszást mutat, de se kép, se hang. Sőt sem a filmet leállítani, sem a lemezt kidobni nem hajlandó, még a 'játékos' kikapcsolására sem a távkapcsolóval. Csak a készülék előlapján lévő kikapcsológombra reagál.

Milyen firmware segíthetne?

Köszi!

[OP]Destroy-man
Posted

Nekem nincs ilyen játékosom, de a google 2. találata éppenséggel pont ez:

http://zaza.uw.hu/mrp/y6700.html

Azt írják óvatosan, mert könnyen tönkre teheti az FW frissítés a gépet. Előbb olvasd végig az egész leírást, majd csak utána frissíts.

Posted

Köszi a választ!

Régebben csináltam én már több firmwarefrissítést is ezen a masinán, de az mp4-es filmeket nem játssza le.

Viszont eszembe jutott egy régi PC World-ös fórumozónk aláírása: ha egy problémát nem tudsz megoldani, akkor meg kell kerülnöd.

Vajon kié lehetett? Nem jut eszembe.

Találtam egy mp4 --> avi konvertálót, és az meg is csinálta. Most már csak az a kérdés, hogy a játékos boldogul-e ezzel az avi-val.

Posted

Régebben csináltam én már több firmwarefrissítést is ezen a masinán, de az mp4-es filmeket nem játssza le.

Viszont eszembe jutott egy régi PC World-ös fórumozónk aláírása: ha egy problémát nem tudsz megoldani, akkor meg kell kerülnöd.

Vajon kié lehetett? Nem jut eszembe.

arpsoft :oké::hátpersze:

Én sem magamtól emlékszem, de a Google pajtás segített. ;)

A mondás egyébként igen jó, és az aláírás úgy folytatódik, "Ha azt sem lehet..."

Posted

Konvertáltam az mp4-filmet avi-ba. Sajnos nem játssza le az asztali DVD-lejátszóm. :(

Megpróbálom a firmware frissítését.

• 2 years later...
Posted

Van nekem CD,DVD tisztító lemezem.

Nem teszi tönkre a DVD lejátszót és a CD lejátszó lézer fejét?

Másoktól halottam,nem tesz jót a lézer fejnek.

Egy pötty piszok rajta van a DVD lemezemen,és a DVD lejátszó egy kis pötty piszok miatt meg akadt és egy kis karctól is.

Lehet piszkos a DVD lejátszom lézer feje?

PC DVD íróban nem is akad meg,ott jól lejátssza,csak az asztali DVD lejátszóba akadozik?

Akkor mivel érdemes meg tisztittani,talán alkoholos fültisztitóval?

[OP]Destroy-man
Posted

Azzal semmikép. Se a lemezt, se a fejet. Mind a kettőt megmarja, majd bemattól, így tönkre teszed a lemezt és a fejet is.

A tisztitó lemez semmit sem ér, az nem tudja megtisztítani a fejet, az csak egy átverés.

A lemezeknél a legtöbb problémát az szokta okozni, hogy kicsi a páratartalma a lemeznek. Ez hibás gyártásból szokott eredni. Ilyenkor sima csapvízzel mosd le a lemezt, majd nem szöszölő törölközővel, vagy papírral töröld szárazra.

Posted

DVD lejátszó fejét mivel érdemes meg pucolni akkor?

A lemezt meg lehet,papírzsebkendővel is törölni?

[OP]Destroy-man
Posted

A papír zsebkendők többsége újrahasznosított papírból készül, ami nedvességet kapva szétfoszlik. Ezért az erre a célra nem az igazi. Nem szöszölős törölköző viszont jó erre a célra.

Fejet sűrített levegővel érdemes kifújatni, ha koszos. Persze csak óvatosan, ne sérüljön a mechanika.

Posted

Rendben.

Köszi a válaszokat.