Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Apple iMac


gry000

Recommended Posts

gry000

Bocs hogy nyitottam ezért egy topikot, de ha valakinek van tapaszalata légyszi írja le.

A kérdésem az, hogy az Apple iMac-gépen WinXP-vel játszani lehet jó minõségben?

Mert Intel Core Duo Proci, ATI X1600-as vidókari, 512MB ram. Szerintem csak a RAM-ot kéne bõvítenis és mehetne. Ez azért lenne ideális, mert a MAC OS X-el DVD-zni, netezni sokkal biztonságosabban lehetne.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
kbeno

Nem tudom mire gondolsz, de ha arra hogy Win-es alkalmazásokat futtatsz Mac-en akkor ahhoz kell egy futtató felületet képzõ prog, pl. Parallels Desktop for Mac. Egyébként mindenben jobb a Mac.

Link to comment
Share on other sites

Shia-ko

Az Inteles iMac-ek alkalmasak windows telepítésére és futtatására, ehhez segédprogramot az Apple is biztosít.

Link to comment
Share on other sites

JOINT72

Szerintem gry000 nagyon jó kérdést tett fel. Mire elég az ATI X1600? Középkategóriának számít vagy az asztali PC-k felsőkategóriás videókártyáival is felveszi a versenyt? Inteles Mac vs Asztali PC tesztre nagyon kiváncsi lennék.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Calyd

Egyrészt, hogy ne legyek teljesen off: szerintem memória bővítése nélkül sem lesz olyan nagy baj a játékokkal, de azért ajánlott. Komolyabb FPS-ekkel lehet egyébként esetleg gondja a videókártyának, de ha visszaveszel a "szépségből", akkor azokkal sem hiszem, hogy ne lehetne élvezhetően játszani. És ahogy Shia-ko írta, az Intel-es Mac-ekre teljes értékű Windows telepíthető. Viszont akkor bootoláskor kell eldönteni, melyik rendszert szeretné használni az ember. A kbeno által javasolt lehetőséggel - ha jól tudom - virtuális rendszert lehet létrehozni, és azzal szerintem már nem lehet játszani.

 

Másrészt (ez kicsit off):

Egyébként mindenben jobb a Mac.

Ezt nem értem miért kell. Tényleg nem akarok nagyon belemenni, de mondjuk csak a Safari-t hozom fel példának, hogy nem épp a legjobb böngésző. Annyiszor volt olyan, hogy egy oldal nem jött be normálisan Safari-n, viszont Firefox-on, IE-n tökéletesen. (Persze, van Firefox OS X-re is,de azért mégis). Meg ugyanolyan könnyen meg tudja dögleszteni egy átlag felhasználó is az OS X-et. És ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jó rendszer, csak szerintem nem kell isteníteni, mert ugyanúgy nem tökéletes, és ugyanúgy vannak hibái mint más rendszereknek.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
gulyas

Sziasztok!

 

Nekem egy CoreDuos-s iMac-kem van, dualboot-os (XP és Mac OSX), XP alatt éppen az Oblivion-t nyomom. 256MB-os videókártyával és 2GB RAM-mal rendeltem. Full beállításokkal 1024x768-on szépen megy, nagyon ritkán akadozik.

Csak ajánlani tudom. Persze pécében olcsóbban is kapsz hasonló teljesítményt, csak emiatt nem éri meg. De ha nyugodtabb életet szeretnél, és van rá pénzed, az iMac a legjobb döntés!

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Szamcs

Sziasztok!

 

Látom jó régen volt az uccsó hozzászólás a témában, de nagyon remélem, hogy azért van aki még figyeli, ugyanis lenne némi problémám. Inteles Mac megvan köbö egy éve, inkább kicsit több és újabban fogja magát és kikapcsol. Ennek mi lehet az oka? Elvileg Mac-es víruskeresõ szépen végigfésülte a gépet, de nem talált semmit. Túlmelegedés sem lehet, mert a jelenség nem sokkal bekapcsolás után is megvan. Köszi elõre is a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Greene

Most érdemes iMac-et venni, mert a régi széria kifutóban van, az új pedig alig tud többet. Így rengeteget lehet spórolni. :) Néztem az árakat, és minimum 20-30%-al olcsóbbak a kifutó gépek.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...