Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Egy olyan programot keresek amivel gyorsan és egyszerûen tudom több .mp3 file tagjét átirni, mert elég sokat szeretnék átirni és nem szeretném a lejátszóban egyenként átírni :ötlet::?:

Posted
Mp3Tag. ;) De úgy emlékszem ezt már ajánlottam a másik topikban. :hááát:
Posted

Kerestem de nem igazán találtam :(:ötlet:

Köszi a linket :!:

Posted

Jó még az MP3BookHelper is.

Posted

MP3-as zenefájlnak rosszul lettek megadva az adatai. Cím, Előadó, Album...stb. Windows Media Playernél a Fájl --> Tulajdonságok --> Tartalom ablakról van szó.

Utólag milyen programmal lehetne pótólni?

Kösz.

Scorpion Spyke
Posted

Ezt a Windows Media Playerben is lehet szerkeszteni. Jobb gomb a fájlra és címkeszerkesztõ. ;)

Posted

Tényleg:

IPB kép

Bonyolultabb dologra számítottam. :lol:

Kösz.

• 4 years later...
EnergyDrink16000
Posted

Tiszteletem!

Nem akartam új topikot létrehozni, de nem is tudtam hova a megfelelõ a problémám leírása... remélem azért kapok választ. :D

Nem rég tettem újra a Windows XP-t. Feltettem pár progit, + a legújabb, legteljesebb K-Lite Codec Pakkot, és a Winampot. A legtöbb zeneszámom ID3 tagét a Windowson belül írtam át a Tulajdonságok --> Összegzés alatt.

Viszont most egy csomó MP3-at fel sem ismer így, mintha törtek lennének, pedig hibátlanok, lejátszani letudom õket, Winampon belül kezelni tudom a tagaket, de a régi, megszokott módon már nem tudom megcsinálni. :Sír: :Sír: :Sír: Kipróbáltam ugyanazokat a számokat a laptopomon is, ott meg ment... Esetleg valaki? Codec pakkot számtalanszor újratettem, a Winampot is kétszer raktam újra, nem tudom mi lehet.

Esetleg kihagytam volna valami fontos dolgot újrahúzás után? Én a LAME codec hiányra gyanakodok, de az meg elvileg benne van a K-Lite-ba. Mindenesetre leszedtem azt is, feltelepíteni viszont nem tudtam.

Nagyon fontos lenne, kérem, aki tud válaszoljon!!!

Posted
... a legújabb, legteljesebb K-Lite Codec Pakkot ...Codec pakkot számtalanszor újratettem ...

A baj pont itt van. Sose tegyél kodek pakkot a gépre, csak azokat a kodekokat amelyekre szükséged van. A kodek pakkok csak összezavarják a rendszered.

A megoldás Windows újratelepítés. :ötlet:

Amúgy, ha LAME kodeket keresel itt megtalálod. ---> Klikk

:google:

EnergyDrink16000
Posted

De amíg fenn volt, nem volt semmi baj. :D

Lame codecet meg vagy százszor leszedtem, csak telepíteni nem tudom. :(

[OP]Destroy-man
Posted

A windowst már újratelepítetted? Mert a codec packok úgy szétbarmolják a rendszert, hogy azt csak újratelepítéssel lehet helyreállítani. Hamár codec packot szeretnél használni, akkor használd az ffdshow-t, ami a megszokott codecpackoktól eltérően müködik (nem barmolja szét a gépet), és még helyessen is müködik. ;)

EnergyDrink16000
Posted (edited)

Újratelepítés után raktam fel a K-Lite-ot, ami azelőtt is fenn volt, pont azért, mert a gép nem ismerte fel az új Lame kódolású MP3-akat. Igaz, most se akarja... Amúgy a fullosat raktam fel, de kiválasztottam azokat (matroska, ffdshow, lame, stb.) amik nekem kellenek, szóval elvileg nem ezzel van a gond, hanem valami más... Vagy nem tudom. Leszedtem azóta egy MP3 tagelő progit, és az se ismeri fel ezeket a számokat. A szűz latopon meg simán beállítok mindent...???

Kezdek fosni. :D

Két hete raktam újra a Windows-t, azóta ha 4-5 napot használtam. Ha van rá mód, nem szeretném újra eljátszani, 2006 óta kétszer volt újrarakva a gép, eddig nem voltak ilyen gondok vele...

Edited by EnergyDrink16000
Posted
Lame codecet meg vagy százszor leszedtem, csak telepíteni nem tudom. :(

A letöltött lame_enc.dll-t egyszerûen másold be a c:\Program Files\Winamp\Plugins könyvtárba.

EnergyDrink16000
Posted

Akkor jól tippeltem! :D

Viszont akkor az megvolt (egy csomó máshova is bemásoltam a biztonság kedvéért), és semmi javulás. :(

Posted

Ez érdekes, mert nekem például semmilyen kodek pakk nincs a gépemen, csak DivX kodek van telepítve, mégis megfelelõen mûködik minden. A Winamp is tartalmazza alapból a Lame kodeket, így azt sem kell hozzá telepíteni külön.

EnergyDrink16000
Posted

Na, megoldottam a problémát, és a K-Lite is megmaradt! :D

Annyi volt, hogy leszedtem valami profi tages programot, és összehasonlítottam egy mûködõt egy nem mûködõvel. Annyi volt, hogy a nem mûködõ ID3v2 tagében nem volt beállítva semmi a string encode-nál, míg a másiknál igen. Megfogtam, beállítottam ISO-8859-1-re, mint a többinél volt, és azóta mûködik.

Nem tudom mit csináltam, de megy! :D

Mindenesetre nagyon köszönöm a segítséget mindenkitõl! :)