Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

xxxggglaszlo
Posted

Az a kérdésem, valóban eltûnik-e a fényképezõgép memóriájáról az adat, ha átmásolom a képeket a pc-re?

Sony gépem van.

Elég egy helyen feltenned egy kérdést! arpsoft

Posted

Ha másolsz akkor nem. Ha áthelyezel, akkor igen.

Pl Total Commander-ben F5-tel megmarad, F6-tal nem.

Explorerben: Ctrl+C (másol) Ctrl+V (beilleszt) megmarad, Ctrl-X (kivág) Ctrl-V (beilleszt) nem marad meg.

Vagy húzd és dobd módszerrel: ha látsz + jelet az egérkurzornál (lenyomott ctrl gomb), akkor megmarad, ha nem látsz, akkor nem marad meg.

• 10 months later...
Posted

Létezik valamilyen helyreállító (diagnosztikai) szoftver, xd kártyán tárolt (eltűnt) képek gyógyításához? Normál használat közben a fényképezőgép írás hibát jelzett, és azóta nem olvassa, nem látja a kártyát. Más gépben sem működik a kártya.

Posted

Van több helyreállító progi is, és ha képes a fényképezõd meghajtóként mutatni a memokáryát akkor mûködni is fog. Ha nem akkor kártyaolvasó kell.

Posted
Van több ... is :taps:

Ha lehetnék még annyira szemtelen, hogy akkor

- mivel is?

- honnan is?

- hogyan is?

Úgy látszik nem volt elég konkrét az eredeti kérdésem. Köszönettel Miki.

Posted

GetDataBack progi jól jöhet, vagy a Digital Image Recovery. A memóriakártyának meghajtóként kell látszani, ha a fényképezõd ezt nem tudja, akkor kell még egy kártyaolvasó.

Posted

Köszönöm, keresem, próbálom.

Létezhet az, hogy a laptopom sd kártyaolvasója nem lát 1Gb-nél többet a 2Gb-s kártyából? 940Mb a foglalt terület xp szerint és ettől többet nem haljalndó fogadni. Üzenet szüntessem meg az írásvédelmet! Ami természetesen nincs bekapcsolva.

• 4 months later...
Posted

Vadi új memóriakártyám a fényképezőgépben kiválóan működött, csináltam rá egy csomó képet, majd a képeket számítógépra másoltam, de ott már nem tudtam megnyitni!

A kártyát a gépbe visszatéve azt jelezte, hogy a kártya iniciálatlan.

Visszatettem az olvasóba, már itt sem tudtam megnyitni. Belenéztem a tulajdonságaiba a kártya filerendszere: RAW. A többi kártyánál ez FAT. No most mit tegyek a képeket meg szeretném menteni.

• 5 months later...
Posted

Sziasztok!

A következõ lenne a kérdésem: Van egy Powershot S2 IS típusú digitális fényképezõgépem és szeretném tudni, hogy képes-e kezelni a 4Gb-os SD kártyát.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Posted

Ó, hát ez biztosan megvan a leírásában. :D

• 7 months later...
Posted

A prob. a köv. van egy SD kártya amelyen állítólag fotók vannak. Ha beteszem a kártyaolvasóba lefagy a PC.

Ezt megismételte több PC-én.

Pótolhatatlan fotók vannak rajta.

Köszönöm.

• 2 weeks later...
Posted

Üdv mindenkinek !

Én igazából kérdezni szeretnék és nem válaszolni. még új vagyok és nem tudom, hol tehetném fel a kérdésemet, meg próbálom itt.

Egy dig. fényképezõ gépre szeretnék videót rátenni, de nem a saját felvételeibõl, hanem konvertálás által.

A gép white pine M_JPEG formátumban rögziti a videokat van kodece is white pine m-jpeg 1.13 .

A hang az pcm formátu, és az nem próbléma, de a videót sehogy sem tudom úgy konvertálni, hogy elfogadja a gép. Azt írja ki, hogy "olvasási hiba" . Egy 8gb-os sdhc kártyát használok.

A saját felvételeit tökéletesen lejátsza. Kerestem a neten encodert ehhez a codec -hez , de nem találtam olyat amivel mûködne.

( a gép tipusa: Fujifilm fine pix S5800)

Szerintetek megoldható ez a kisérlet, vagy van valami technikai oka is, amiért nem sikerül ez a mûvelet?

Esetleg tud -e valaki olyan kodec csomagot ajánlani, amely teljesen kompatibilis a fent említett codec-el?

Vagy weboldalt, ahol metalálhatom?

Elõre is köszönöm a segítségeteket! Üdv!

Posted

Belenéztem pár fórumba, de csak azt találtam, hogy át kell konvertálni MPEG-2 vagy 4-be.

Egy rendkívül debil ötlet: MJPEG-ben jön a videostream is, én megpróbálnám társítani a Firefoxhoz. Hátha :P

• 8 months later...
Posted

Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni. Elõre szólok, hogy nagyon kezdõ vagyok. Van egy digifényképezõgépem és van hozzá egy 8 GB-os SD kártyám. Kb. már 1,5 évesek, eddig jól mûködtek. Most az a problémám, hogy kezdett megtelni a kártya, és ki akartam másolni õket a gépre. A gép felismeri a kártyát úgy, h a fényképezõ gépbe teszem, és új meghajtóként kezeli, "cserélhetõ lemez"-t ír ki, miközben 1,5 évig a saját nevem volt a kártya neve. És ezt írja ki: A meghajtóban (G:) található lemez nincs megformázva. Megformázza most? I/N...

Természetesen NNEEMM! Akkor minden adatom eltûnne! A tulajdonságok között azt írja ki, hogy üres a 8 GB-os kártyám, csak meg kell formázni. VISZONT! A fényképezõgépben visszatudom nézni az összes képet, de már így is jó 30-40 kép helyett azt írja ki, hogy FILE ERROR. Próbáltam különbözõ programokkal lementeni a képeket róla, de mindegyik azt írja ki, hogy nincs mit lementeni a kártyáról, vagy amíg nem jelölöm ki a lementeni kívánt mappát, addig nem indítja a programot, természetesen én sem látok kijelölhetõ mappát az adott program szerkesztõjében. No. Remélem érthetõen írtam le mindent. Formázni nem akarom a kártyát, hátha nem sikerül visszaállítani a képeimet. Valami más megoldást tudna valaki? Elõre is köszönöm! Fontos lenne!

Posted

Én egy haveromtól kérnék egy ehhez hasonlót kölcsön (legrosszabb esetben vennék egyet) és megpróbálnám a szoftveres módszer helyett a hardvereset. Lehet, hogy a programok, amiket használsz nem támogatják az ilyen nagy méretû (8 GB) kártyát.

USB-s kártyaolvasó

http://www.buy.com/prod/8gb-sd-sdhc-mmc-me.../207655871.html

Posted

Szia!

Van kártyaolvasóm, próbáltam azzal is, meg végsõ elkeseredésemben a szomszédéval is próbáltam a képeket leszedni, de csak nem engedte. Mindenáron formázni akarta a kártyát. Aztán engedtem a "csábításnak", és leformáztam a kártyát. Oké, most mûködik, de a képeimnek vége. Próbáltam Recuva-val és Panda Recovery-vel is visszahozni a képeket, de hiába hoz vissza 400 képet, nem tudom õket megnyitni, azt írja, hogy nincs villámnézet. Tehát a képeim kinyiffantak. Egy jó tanács mindenkinek: Ha úgy döntesz, hogy biztonsági másolatot készítesz, azt tedd meg minél hamarabb, mert lehet, hogy késõbb úgy jársz, mint én.

Hamarabb kellett volna kiírnom a képeimet CD-re. Most Bánhatok kb. 800 képet. Most már mindegy...

Köszönöm a segítséget.

Posted

Sajnálom, hogy ez történt :( Én pont ezért nem bízom a 8 GB-os és ezeknél nagyobb tárhelyû eszközökben, amelyek kb. 2 négyzet-centiméter méretûek. Ha rám hallgatsz, akkor kb. 1 GB-os kártyát használj, és hetente (vagy a fontosabb ünnepek, bulik, kirándulások alkalmával) mentsd le a kártya tartalmát a számítógépedre és utánna egybõl formázd le a kártyát. A formázás mindig helyreteszi a "töredezett" részeket.

Posted

Erre már én is gondoltam, de milyen sokszor!!! Mindig megfogadtam, hogy most az egyszer lementem, kiírom, elküldöm, feltöltöm.... Aztán soha semmi nem lett belõle. Ezentúl megfogadom a tanácsodat, köszönöm! :-)