xxxggglaszlo 0 Share Posted June 27, 2006 Az a kérdésem, valóban eltûnik-e a fényképezõgép memóriájáról az adat, ha átmásolom a képeket a pc-re? Sony gépem van. Elég egy helyen feltenned egy kérdést! arpsoft Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 27, 2006 Ha másolsz akkor nem. Ha áthelyezel, akkor igen. Pl Total Commander-ben F5-tel megmarad, F6-tal nem. Explorerben: Ctrl+C (másol) Ctrl+V (beilleszt) megmarad, Ctrl-X (kivág) Ctrl-V (beilleszt) nem marad meg. Vagy húzd és dobd módszerrel: ha látsz + jelet az egérkurzornál (lenyomott ctrl gomb), akkor megmarad, ha nem látsz, akkor nem marad meg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik 0 Share Posted May 8, 2007 Létezik valamilyen helyreállító (diagnosztikai) szoftver, xd kártyán tárolt (eltűnt) képek gyógyításához? Normál használat közben a fényképezőgép írás hibát jelzett, és azóta nem olvassa, nem látja a kártyát. Más gépben sem működik a kártya. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 8, 2007 Van több helyreállító progi is, és ha képes a fényképezõd meghajtóként mutatni a memokáryát akkor mûködni is fog. Ha nem akkor kártyaolvasó kell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik 0 Share Posted May 8, 2007 Van több ... is Ha lehetnék még annyira szemtelen, hogy akkor - mivel is? - honnan is? - hogyan is? Úgy látszik nem volt elég konkrét az eredeti kérdésem. Köszönettel Miki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 10, 2007 GetDataBack progi jól jöhet, vagy a Digital Image Recovery. A memóriakártyának meghajtóként kell látszani, ha a fényképezõd ezt nem tudja, akkor kell még egy kártyaolvasó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mik 0 Share Posted May 16, 2007 Köszönöm, keresem, próbálom. Létezhet az, hogy a laptopom sd kártyaolvasója nem lát 1Gb-nél többet a 2Gb-s kártyából? 940Mb a foglalt terület xp szerint és ettől többet nem haljalndó fogadni. Üzenet szüntessem meg az írásvédelmet! Ami természetesen nincs bekapcsolva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
suvi 0 Share Posted October 7, 2007 Vadi új memóriakártyám a fényképezőgépben kiválóan működött, csináltam rá egy csomó képet, majd a képeket számítógépra másoltam, de ott már nem tudtam megnyitni! A kártyát a gépbe visszatéve azt jelezte, hogy a kártya iniciálatlan. Visszatettem az olvasóba, már itt sem tudtam megnyitni. Belenéztem a tulajdonságaiba a kártya filerendszere: RAW. A többi kártyánál ez FAT. No most mit tegyek a képeket meg szeretném menteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ipifeci 0 Share Posted March 22, 2008 Sziasztok! A következõ lenne a kérdésem: Van egy Powershot S2 IS típusú digitális fényképezõgépem és szeretném tudni, hogy képes-e kezelni a 4Gb-os SD kártyát. Elõre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted March 22, 2008 Ó, hát ez biztosan megvan a leírásában. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bese 0 Share Posted October 27, 2008 A prob. a köv. van egy SD kártya amelyen állítólag fotók vannak. Ha beteszem a kártyaolvasóba lefagy a PC. Ezt megismételte több PC-én. Pótolhatatlan fotók vannak rajta. Köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hzoli2 0 Share Posted November 6, 2008 Üdv mindenkinek ! Én igazából kérdezni szeretnék és nem válaszolni. még új vagyok és nem tudom, hol tehetném fel a kérdésemet, meg próbálom itt. Egy dig. fényképezõ gépre szeretnék videót rátenni, de nem a saját felvételeibõl, hanem konvertálás által. A gép white pine M_JPEG formátumban rögziti a videokat van kodece is white pine m-jpeg 1.13 . A hang az pcm formátu, és az nem próbléma, de a videót sehogy sem tudom úgy konvertálni, hogy elfogadja a gép. Azt írja ki, hogy "olvasási hiba" . Egy 8gb-os sdhc kártyát használok. A saját felvételeit tökéletesen lejátsza. Kerestem a neten encodert ehhez a codec -hez , de nem találtam olyat amivel mûködne. ( a gép tipusa: Fujifilm fine pix S5800) Szerintetek megoldható ez a kisérlet, vagy van valami technikai oka is, amiért nem sikerül ez a mûvelet? Esetleg tud -e valaki olyan kodec csomagot ajánlani, amely teljesen kompatibilis a fent említett codec-el? Vagy weboldalt, ahol metalálhatom? Elõre is köszönöm a segítségeteket! Üdv! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted November 6, 2008 Belenéztem pár fórumba, de csak azt találtam, hogy át kell konvertálni MPEG-2 vagy 4-be. Egy rendkívül debil ötlet: MJPEG-ben jön a videostream is, én megpróbálnám társítani a Firefoxhoz. Hátha Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noncsy87 0 Share Posted July 24, 2009 Sziasztok! Remélem tud valaki segíteni. Elõre szólok, hogy nagyon kezdõ vagyok. Van egy digifényképezõgépem és van hozzá egy 8 GB-os SD kártyám. Kb. már 1,5 évesek, eddig jól mûködtek. Most az a problémám, hogy kezdett megtelni a kártya, és ki akartam másolni õket a gépre. A gép felismeri a kártyát úgy, h a fényképezõ gépbe teszem, és új meghajtóként kezeli, "cserélhetõ lemez"-t ír ki, miközben 1,5 évig a saját nevem volt a kártya neve. És ezt írja ki: A meghajtóban (G:) található lemez nincs megformázva. Megformázza most? I/N... Természetesen NNEEMM! Akkor minden adatom eltûnne! A tulajdonságok között azt írja ki, hogy üres a 8 GB-os kártyám, csak meg kell formázni. VISZONT! A fényképezõgépben visszatudom nézni az összes képet, de már így is jó 30-40 kép helyett azt írja ki, hogy FILE ERROR. Próbáltam különbözõ programokkal lementeni a képeket róla, de mindegyik azt írja ki, hogy nincs mit lementeni a kártyáról, vagy amíg nem jelölöm ki a lementeni kívánt mappát, addig nem indítja a programot, természetesen én sem látok kijelölhetõ mappát az adott program szerkesztõjében. No. Remélem érthetõen írtam le mindent. Formázni nem akarom a kártyát, hátha nem sikerül visszaállítani a képeimet. Valami más megoldást tudna valaki? Elõre is köszönöm! Fontos lenne! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabriel081 0 Share Posted July 27, 2009 Én egy haveromtól kérnék egy ehhez hasonlót kölcsön (legrosszabb esetben vennék egyet) és megpróbálnám a szoftveres módszer helyett a hardvereset. Lehet, hogy a programok, amiket használsz nem támogatják az ilyen nagy méretû (8 GB) kártyát. USB-s kártyaolvasó http://www.buy.com/prod/8gb-sd-sdhc-mmc-me.../207655871.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noncsy87 0 Share Posted July 27, 2009 Szia! Van kártyaolvasóm, próbáltam azzal is, meg végsõ elkeseredésemben a szomszédéval is próbáltam a képeket leszedni, de csak nem engedte. Mindenáron formázni akarta a kártyát. Aztán engedtem a "csábításnak", és leformáztam a kártyát. Oké, most mûködik, de a képeimnek vége. Próbáltam Recuva-val és Panda Recovery-vel is visszahozni a képeket, de hiába hoz vissza 400 képet, nem tudom õket megnyitni, azt írja, hogy nincs villámnézet. Tehát a képeim kinyiffantak. Egy jó tanács mindenkinek: Ha úgy döntesz, hogy biztonsági másolatot készítesz, azt tedd meg minél hamarabb, mert lehet, hogy késõbb úgy jársz, mint én. Hamarabb kellett volna kiírnom a képeimet CD-re. Most Bánhatok kb. 800 képet. Most már mindegy... Köszönöm a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabriel081 0 Share Posted July 28, 2009 Sajnálom, hogy ez történt Én pont ezért nem bízom a 8 GB-os és ezeknél nagyobb tárhelyû eszközökben, amelyek kb. 2 négyzet-centiméter méretûek. Ha rám hallgatsz, akkor kb. 1 GB-os kártyát használj, és hetente (vagy a fontosabb ünnepek, bulik, kirándulások alkalmával) mentsd le a kártya tartalmát a számítógépedre és utánna egybõl formázd le a kártyát. A formázás mindig helyreteszi a "töredezett" részeket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Noncsy87 0 Share Posted July 28, 2009 Erre már én is gondoltam, de milyen sokszor!!! Mindig megfogadtam, hogy most az egyszer lementem, kiírom, elküldöm, feltöltöm.... Aztán soha semmi nem lett belõle. Ezentúl megfogadom a tanácsodat, köszönöm! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts