Jump to content
GSForum - Segélyvonal

nVidia Epox nForce 2 8rda3g (? FF hibakód ?)


voneout

Recommended Posts

voneout

Beszereztem 2 Kingmax 512Mb PC3200 400Mhz-es RAM-okat a gépembe, hogy majd Dual módban fogom használni õket. 30 alkalomból kb 1szer sikerült életet lehelnem a gépembe, hogy bejöjjön a Windows...akkor sem Dual módban...kivettem a RAM-okat és beletettem egy mûködõ gépbõl 256Mb-osat, de a gépem kuka, nem hajlandó elindulni! Egyfolytában FF hibakódot ír ki az állapot jelzõ leden...ami akkor van, ha minden normális és már mûködik a rendszer...Már cseréltem tápot is próbának, egy új 300w-osat csak az alap dolgok vannak rajta(3200Barton, Ati 9600 pro 256, 80Gb Samsung, 256 333Mhz Ram)Tehát mindenképpen bírnia kéne.

No most az alaplapom, procim pusztult el vagy mi lehet?Darabokban van a gépem, sehol egy égett valami vagy az alaplapon egy repedés ilyesmi...Tanácstalan vagyok...no és szomorú.. :(:Sír:

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Milyen tápegységed van?

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

voneout

300W Mercury...de ha csak egy videókari, proci, meg 1 ram van benne mûködni kéne nem?Nem tudom kipróbálni egy nagyobbal, mert itt csak ekkorákkal dolgozunk. Meg már egy 1700es procival, másik rammal is kipróbáltam. Azt mondják, hogy a kondik hajlamosak az elszállásra, de ha nincs külsõ jele ennek, akkor hogyan derítsem ki?

 

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Erõsebb és normális márkájú táp kellene bele. Ez nem az igazi!

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

voneout

Akkor szerinted még van remény? Elképzelhető, hogy a proci nem kap elég áramot? Hmmm akkor kezdődtek a

bajok amikor lecseréltem a 2400+ procimat a 3200+Bartonra, ugyanis addig is egy 300W-s tápot használtam. Utánna meg nem győzetem lehúzgálni a dvdket, kislemezest róla...hmmm hát akkor befektetek egy erősebb tápba, egy 400W-os elbírná ezt: 2x80Gb HDD, 3200+Barton, 2 DVD író, 1 kislemezes, 9600 pro 256, 2x512Mb Kingmax ram... végülis ha kell vennem másik alaplapot, akkor sem fog ártani az erősebb táp... bár akkor szerintem lehet átváltok P4-re (A Bartont meg még mindíg el lehet adni jóáron:), jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak. köszi a segítséget!

Link to comment
Share on other sites

Gereby

400W elég...

bár akkor szerintem lehet átváltok P4re(A Bartont meg még mindíg el lehet adni jóáron:), jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak
:lol:

:hááát: Ezt meg se hallottam. Nem éri meg P4-re váltani. Ha gépet cserélsz, érdemes az AMD legújabb foglalatú procijaiba fektetni. ;)

Link to comment
Share on other sites

ProFiler
jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak

Semmi baja nincs a stabilitással! Teljesen stabilak az AMD processzorok. Máshol kell keresni a hibát: táp, memória, alaplap.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

voneout

Nahh, mint utóbb kiderült nem is athlon xp procit kaptam kipróbálásra, hanem egy Duront... :démonikacaj:

Tehát mivel még be sem bootol az alaplap lehet, hogy a procim szállt el...meg van egy 2500ös lockmentes Bartonom, amirõl azt hittem, hogy gyári 3200es(nem néztem meg rajta a számozást amikor megvettem, havertól kézalól :hááát: egy hete....lehet, hogy túlhajtotta magát szerencsétlen. No legkésõbb hétfõig minden kiderül végre!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...