voneout Posted June 27, 2006 Posted June 27, 2006 Beszereztem 2 Kingmax 512Mb PC3200 400Mhz-es RAM-okat a gépembe, hogy majd Dual módban fogom használni õket. 30 alkalomból kb 1szer sikerült életet lehelnem a gépembe, hogy bejöjjön a Windows...akkor sem Dual módban...kivettem a RAM-okat és beletettem egy mûködõ gépbõl 256Mb-osat, de a gépem kuka, nem hajlandó elindulni! Egyfolytában FF hibakódot ír ki az állapot jelzõ leden...ami akkor van, ha minden normális és már mûködik a rendszer...Már cseréltem tápot is próbának, egy új 300w-osat csak az alap dolgok vannak rajta(3200Barton, Ati 9600 pro 256, 80Gb Samsung, 256 333Mhz Ram)Tehát mindenképpen bírnia kéne. No most az alaplapom, procim pusztult el vagy mi lehet?Darabokban van a gépem, sehol egy égett valami vagy az alaplapon egy repedés ilyesmi...Tanácstalan vagyok...no és szomorú.. ír:
voneout Posted June 28, 2006 Author Posted June 28, 2006 300W Mercury...de ha csak egy videókari, proci, meg 1 ram van benne mûködni kéne nem?Nem tudom kipróbálni egy nagyobbal, mert itt csak ekkorákkal dolgozunk. Meg már egy 1700es procival, másik rammal is kipróbáltam. Azt mondják, hogy a kondik hajlamosak az elszállásra, de ha nincs külsõ jele ennek, akkor hogyan derítsem ki?
ProFiler Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Erõsebb és normális márkájú táp kellene bele. Ez nem az igazi! Ciao.
voneout Posted June 29, 2006 Author Posted June 29, 2006 Akkor szerinted még van remény? Elképzelhető, hogy a proci nem kap elég áramot? Hmmm akkor kezdődtek a bajok amikor lecseréltem a 2400+ procimat a 3200+Bartonra, ugyanis addig is egy 300W-s tápot használtam. Utánna meg nem győzetem lehúzgálni a dvdket, kislemezest róla...hmmm hát akkor befektetek egy erősebb tápba, egy 400W-os elbírná ezt: 2x80Gb HDD, 3200+Barton, 2 DVD író, 1 kislemezes, 9600 pro 256, 2x512Mb Kingmax ram... végülis ha kell vennem másik alaplapot, akkor sem fog ártani az erősebb táp... bár akkor szerintem lehet átváltok P4-re (A Bartont meg még mindíg el lehet adni jóáron:), jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak. köszi a segítséget!
Gereby Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 400W elég... bár akkor szerintem lehet átváltok P4re(A Bartont meg még mindíg el lehet adni jóáron:), jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak Ezt meg se hallottam. Nem éri meg P4-re váltani. Ha gépet cserélsz, érdemes az AMD legújabb foglalatú procijaiba fektetni.
ProFiler Posted June 29, 2006 Posted June 29, 2006 jó az AMD, olcsó de a stabilitással még gondok vannak Semmi baja nincs a stabilitással! Teljesen stabilak az AMD processzorok. Máshol kell keresni a hibát: táp, memória, alaplap. Ciao.
voneout Posted June 30, 2006 Author Posted June 30, 2006 Nahh, mint utóbb kiderült nem is athlon xp procit kaptam kipróbálásra, hanem egy Duront... Tehát mivel még be sem bootol az alaplap lehet, hogy a procim szállt el...meg van egy 2500ös lockmentes Bartonom, amirõl azt hittem, hogy gyári 3200es(nem néztem meg rajta a számozást amikor megvettem, havertól kézalól egy hete....lehet, hogy túlhajtotta magát szerencsétlen. No legkésõbb hétfõig minden kiderül végre!
Recommended Posts