Pjotr 9 Share Posted June 26, 2006 Kaptam egy feladatot, hogy csináljak egy képgalériát úgy, hogy adatbázisos szerkezetű legyen, tehát akié az oldal, az egyszerűen tudja cserélgetni a képeket (a tulaj még soha sem szerkesztett webet) Akármi szóba jöhet, php, javascript, minden :!: köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
eremit 1 Share Posted June 26, 2006 Hát fogj hozzá, és csináld meg! Az interneten megtalálsz hozzá mindent. Már biztosan csináltál ilyet. u.i. A mondataidat pedig nagybetűvel kellene kezdeni!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted June 26, 2006 akármi szóba jöhet, php, javascript, mindenLeginkább php-sql kell hozzá ... De Admin felülettel ellátott képgalériához nem árt némi komolyabb tudás. Ebben segíteni nem tudunk úgy, hogy elmondjuk hogy kell, mert ezzel az erõvel meg is csinálhatnánk helyetted. Szóval a lényeg: segítünk, de a kérdésed túlságosan általános. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atesy 0 Share Posted October 3, 2006 hello mindenki! na nekem is ilyesmi gondom van, de mondom konkrétabban. tehat kellene egy olyan képgaleria nekem, ami a következö dolgokat tudja: - valamilyen uton modon sok-sok képet fel lehet ugye bele tölteni - ezt a sok képet könyvárakba lehet rendezni (sima egyszintü könyvát-rendszer elég, mondjuk datum szerint) - megnyitva weben az egyik könyvtárat, bead egy oldalt ahol thumbnailek vannak - thumbnailre kattintva jön az eredeti méret - eredeti méretet nezö lapon lehetne jobbra balra lapozgatni a képek között, thumbnailes lapon szintén (csak a thumbnailes lapon ugye több kiskép van) - és még 1 fontos, az eredeti méretü képre vízjelet tesz a jobb also sarokba konkrétan nos, én nem értek a PHPhez, ezert kutattam mar ilyen ingyenes PHP-kodok utan, (mint mondjuk forumnal a phpBB és társai). konkrét kérdésem az lenne, hogy aki jartas ilyesmiben az ajanjon nekem Valami féle PHP kepgaleriat, ami a fent emlitett dolgokkal tisztaban van, és mondjuk nem bonyolultabb telepiteni, mint egy phpBBs fórumot. tudtok segíteni? elöre is köszönöm! üdv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mezofi 0 Share Posted October 3, 2006 Ezt találtam. Nem próbáltam, mert ha kell megcsinálom magamnak, de most nincs rá szükségem. Szerintem ez egy kiváló program lehet, mármint a lap külalakjából ítélve. Ha valaki letölti, akkor mondja el milyen. Ui: Igazából én ezt csináltam magamnak, és le is tölthetõ az oldalról. Flash+Php+MySql használattal Mûködik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitta 0 Share Posted October 16, 2006 Sziasztok! Tudnátok nekem segíteni? Adott egy Access adatbázis, Apache webserver, és a PHP. Az adatbázis ODBC-n keresztül kommunikál a PHP-vel az adatok átjönnek de csak irányítottan. PL : id=5 akkor megadja ehhez az adatot, de ha már a következõ adatot akarom megnézni akkor az id-t kell átírni 6-ra, szóval nincs meg a webszerveres kapcsolat. Nem tudtok valami megoldást, azon kívül, hogy az adatbázist vigyem át pl MySQL-be... Elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted October 17, 2006 Nem igazán értem a problémádat. Az adatok egy SQL lekérdezéssel jönnek át az Acces-bõl. Nem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitta 0 Share Posted October 17, 2006 De igen azzal nincs is gondom, hanem az hogy a lekérdezéseket egy webes felületen kell megjeleníteni, és ott viszont a felhasználó képekre meg gombokra kattingat, nem mászhat be a kódba hogy átírja épp meliyk adatot akarja látni... Tehát a probléma az a webszerver. Az ODBC nem mûködik együtt az Apache-al... Erre keresek megoldást. Az alkalmazáshoz kell egy webszerver, vagy Valami olyasmi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted October 18, 2006 Erre való a php. Minden képednek a linkjét a megfelelő értékkel kell elkészíteni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nitta 0 Share Posted October 19, 2006 Igen, ez megvan. De hiába készítem el a linket a megfelelõ hivatkozással, ha nincs webszerver ami ezt kiszolgálja. Arra keresek megoldást hogy ha az adatbázis Access-ben van, a kód PHP akkor ezek hogy fognak mûködni együtt. :!: :!: :!: Mert az Apache nem hajlandó együtt mûködni az ODBC-vel, és nincs ebben az egész országban egy informatikus szakember vagy bárki aki erre megoldást tudna adni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts