Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Adatbázisos képgaléria

Pjotr

Recommended Posts

Pjotr

Kaptam egy feladatot, hogy csináljak egy képgalériát úgy, hogy adatbázisos szerkezetű legyen, tehát akié az oldal, az egyszerűen tudja cserélgetni a képeket (a tulaj még soha sem szerkesztett webet)

Akármi szóba jöhet, php, javascript, minden :!:

köszi

eremit

Hát fogj hozzá, és csináld meg! Az interneten megtalálsz hozzá mindent. Már biztosan csináltál ilyet.

u.i.

A mondataidat pedig nagybetűvel kellene kezdeni!!

Kovács Gyula (MiniDisk)
akármi szóba jöhet, php, javascript, minden
Leginkább php-sql kell hozzá ... De Admin felülettel ellátott képgalériához nem árt némi komolyabb tudás. Ebben segíteni nem tudunk úgy, hogy elmondjuk hogy kell, mert ezzel az erõvel meg is csinálhatnánk helyetted. Szóval a lényeg: segítünk, de a kérdésed túlságosan általános.

• 3 months later...
atesy

hello mindenki!

na nekem is ilyesmi gondom van, de mondom konkrétabban. tehat kellene egy olyan képgaleria nekem, ami a következö dolgokat tudja:

- valamilyen uton modon sok-sok képet fel lehet ugye bele tölteni :D

- ezt a sok képet könyvárakba lehet rendezni (sima egyszintü könyvát-rendszer elég, mondjuk datum szerint)

- megnyitva weben az egyik könyvtárat, bead egy oldalt ahol thumbnailek vannak

- thumbnailre kattintva jön az eredeti méret

- eredeti méretet nezö lapon lehetne jobbra balra lapozgatni a képek között, thumbnailes lapon szintén (csak a thumbnailes lapon ugye több kiskép van)

- és még 1 fontos, az eredeti méretü képre vízjelet tesz a jobb also sarokba konkrétan :)

nos, én nem értek a PHPhez, ezert kutattam mar ilyen ingyenes PHP-kodok utan, (mint mondjuk forumnal a phpBB és társai). konkrét kérdésem az lenne, hogy aki jartas ilyesmiben az ajanjon nekem Valami féle PHP kepgaleriat, ami a fent emlitett dolgokkal tisztaban van, és mondjuk nem bonyolultabb telepiteni, mint egy phpBBs fórumot. :D tudtok segíteni? elöre is köszönöm! üdv

Mezofi

Ezt találtam. Nem próbáltam, mert ha kell megcsinálom magamnak, de most nincs rá szükségem.

Szerintem ez egy kiváló program lehet, mármint a lap külalakjából ítélve. Ha valaki letölti, akkor mondja el

milyen.

Ui: Igazából én ezt csináltam magamnak, és le is tölthetõ az oldalról. Flash+Php+MySql használattal Mûködik.

• 2 weeks later...
Nitta

Sziasztok!

Tudnátok nekem segíteni?

Adott egy Access adatbázis, Apache webserver, és a PHP. Az adatbázis ODBC-n keresztül kommunikál a PHP-vel az adatok átjönnek de csak irányítottan. PL : id=5 akkor megadja ehhez az adatot, de ha már a következõ adatot akarom megnézni akkor az id-t kell átírni 6-ra, szóval nincs meg a webszerveres kapcsolat. Nem tudtok valami megoldást, azon kívül, hogy az adatbázist vigyem át pl MySQL-be...

Elõre is köszönöm! :)

arpsoft

Nem igazán értem a problémádat. Az adatok egy SQL lekérdezéssel jönnek át az Acces-bõl. Nem?

Nitta

De igen azzal nincs is gondom, hanem az hogy a lekérdezéseket egy webes felületen kell megjeleníteni, és ott viszont a felhasználó képekre meg gombokra kattingat, nem mászhat be a kódba hogy átírja épp meliyk adatot akarja látni... Tehát a probléma az a webszerver. Az ODBC nem mûködik együtt az Apache-al... Erre keresek megoldást. Az alkalmazáshoz kell egy webszerver, vagy Valami olyasmi.

arpsoft

Erre való a php. Minden képednek a linkjét a megfelelő értékkel kell elkészíteni.

Nitta

Igen, ez megvan. 8) De hiába készítem el a linket a megfelelõ hivatkozással, ha nincs webszerver ami ezt kiszolgálja. Arra keresek megoldást hogy ha az adatbázis Access-ben van, a kód PHP akkor ezek hogy fognak mûködni együtt. :!: :!: :!: Mert az Apache nem hajlandó együtt mûködni az ODBC-vel, és nincs ebben az egész országban egy informatikus szakember vagy bárki aki erre megoldást tudna adni. :(