Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Problémák DVD készítéskor


Popito

Recommended Posts

Popito

Segítségeteket szeretném kérni DVD készítéshez. Ha WMV, MPEG, AVI vagy hasonló fájlokból szeretnék DVD-t készíteni, akkor a szoftverek mindegyike a következő hibaüzenetekkel kilép, és vége a DVD készítésnek:

 

Kép 01

Kép 02

 

Ez például a Intervideo DVDCopy-val történt. Olvastam, hogy érdemes megnézni a CPU használatot, ami meglepő módon 97-100% között mozog a DVDCopy esetében. Nem értem... Milyen gép kellene egy DVD készítéshez? Egy AMD Athlon XP 3000+ processzor nem elég ehhez? Előzőleg egy 512-es RAM volt a gépbe, és akkor is ugyanezt csinálta, majd épp ezért tettem bele 1 GB-osat (hátha kevés az 512), de a probléma megmaradt. Beleolvasgattam a szoftverek rendszerkövetelményeibe, és mindegyiknél kisebb konfigurációkról írtak. Az is érdekelne, hogy mi az a memóriacím és memóriaterület (amire a hibaüzenet hivatkozik)? Mitől lehet ez? Beállítás vagy hardver hiba?

 

Processzor: AMD Athlon XP 3000+

RAM: Kingmax 1GB DDR

VGA: NVIDIA GeForce FX 5200 (ez tudom, nem a legjobb)

 

Ha tud valaki segíteni, akkor kérem segítsen! Köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

A CPU használat rendben van, azzal ne foglalkozz. Arra figyelj, hogy legyen legalább 10-15 GB szabad hely a merevlemezen és NTFS legyen a fájlrendszer, nekem a Celeron D 330-asom fütyülve megcsinálja. Még milyen szoftvert használsz? Én pl. az Avi2Dvd-vel meg vagyok elégedve. Sajnos bizonyos fájlokat egyszerűen nem tud átkódolni és hibaüzenettel leáll. Ez van. Mi lenne ha megpróbálnád Avi2Dvd-vel is?

Link to comment
Share on other sites

Popito

Használtam CyberLink PowerDirector 5-öt, amit ráadásul közel 20.000 Ft-ért meg is vettem. :( Tanulva az esetbõl csak Trial verziókkal próbálkozom. Legutoljára Nero videószerkesztõjével próbálkoztam, de a szitu azonos volt, mint a PowerDirector és a DVDCopy esetén. Az az érdekes, ha egy 10 perces videót készítek el, akkor nagy eséllyel képesek elkészíteni a DVD-t, de egy 1-2 órás DVD elkészítésére esélyt sem adnak. Nem eléggé jó a VGA kártyám? Kipróbálom, amit ajánlottál, de már eléggé reménytelen kezdek lenni, mert azt sem tudom, hol vagy miben keressem a hiba okát. Ezek a szoftverek nem lehetnek ennyire rosszak, ha ilyen összegeket kérnek érte - vagy mégis? :(

Link to comment
Share on other sites

Popito

Ehhez már hozzá sem tudok szólni (és még csak el akartam indítani a DVD készítést)... :(:(:( (11,7 GB szabad helyem van)

 

Kép 01

Link to comment
Share on other sites

Bata László

Hali!

 

A képek szerint csúnya memóriacímzési hibád van. Leginkább a hibás memória miatt szokott lenni, ellenõrizd a modulok mûködését, használd a PC World Segélyvonal CD Memtest86 programját!

Link to comment
Share on other sites

h.arpad

Remélem a lemezkvóták nincsenek bekapcsolva, mert mintha a hibajelzés arra utalna. Akkor viszont a lemezek tulajdonságainál vedd ki a pipát a lemezkvóták engedélyezése elõl. Ha meg az egyik memóriamodul hibás, a másik mûködhet, vedd ki a rosszat. Ha adsz egy e-mail címet elküldöm neked a Memtest-et ISO-fájlban, mert egy kis fájlról van szó, 1,5 MB az egész. Egy éjszaka kell a teszteléshez. 512 MB RAM is elég, legfeljebb lassabban fog kódolni. Az Avi2Dvd meg ingyenes. ;)

Link to comment
Share on other sites

Popito

Letöltöttem a Memtest progit és le is futtattam, de nem kaptam hibát. Lenne egy olyan kérdésem, hogy ez a program vizsgálja-e a VGA kártya memóriáját? Nem lehet, hogy azzal van a baj? Egyik haveromtól kölcsönkértem egy ATI Radeon 9600-as VGA kártyát, és most éppen ezzel próbálok DVD-t készíteni. Nem akarom elkiabálni, de az Intervideo DVDCopy eddig 54%-ig jutott, és még nincs hibaüzenet. Eddig ilyen még nem volt, mert max. 5-6%-ig jutott. :) Lehet, hogy a VGA-m memóriájával lesz a probléma? Ami még nagyon meglepett, hogy ezzel az ATI kártyával nem rántja annyira le a DVD szerkesztõ, a Windowst.

 

A lemezkvótákat mindig alapból kikapcsolom, ezért "kamilláztam" Én is ezen a dolgon.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

FAT32 vagy NTFS a merevlemezed?

Link to comment
Share on other sites

Popito

NTFS és Windows XP Pro

 

A kölcsön ATI Radeon 9600-sal végig tudtam csinálni a videót, mind az Intervideo DVDCopy-val, mind a Cyberlink PowerDirector-ral is. Így lehetséges, hogy a NVIDIA GeForce FX 5200-as VGA kártyámmal van probléma, illetve annak memóriájával?

Link to comment
Share on other sites

Popito

A mai napon megoldódott a probléma. Vettem egy ATI Radeon 9800 Pro VGA kártyát, és már tökéletesen tudok DVD-t készíteni. Valószínűleg az NVidia FX 5200-as VGA-m volt rossz, vagy volt kevés egy ilyen műveletre (ezt nem tudom). Ettől az ATI VGA kártyától nagyon életre kelt még a gépem is, és nagyon boldog vagyok, hogy sikerült végre megtalálnom a hiba okát.

 

Nagyon köszönöm mindenki segítségét! Nagyon jó csapat vagytok! :):):)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...