Jump to content
GSForum - Segélyvonal

div méret


zitt

Recommended Posts

zitt

Találkozott valaki már azzal a problémával, hogy egy megadott div méret az explorerben kissebbnek látszik mint FireFox-ban. Pl: width : 600 px; az utobbival kb 615-nek jon ki?

Link to comment
Share on other sites

Oke

Találkoztam. :Sír:

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Tulajdonképpen ez nem teljesen így van, de a végeredmény szempontjából mindegy ugye. A margin-padding eltérő értelmezése miatt adódik ez. A helyes értelmezés szerint a margin befelé tolja azt az elemet, aminek ki lett adva. Más böngészők meg a keretüket tolják ki. Ebből adódik az, hogy a margin, vagy a padding értékek bizonyos esetekben "felülírják" a szélesség-magasság adatokat. De erre való az IE hack. :)

Link to comment
Share on other sites

payskin

Elvileg IE6 és Firefox esetében kizárólag DIV-vel nem fordul elõ. (A 'box model hack' régebbi Internet Explorer változatokhoz kell.)

 

Tehát ha pusztán arról van szó, hogy fogsz egy divet, beállítasz neki egy méretet, egy magasságot és mondjuk valamilyen háttérszínt, akkor az az IE6-ban és a Firefoxban is ugyanúgy jelenik meg. Ha nem, akkor ott már valami alapvetõen el van... Ha elkezdesz bele tartalmat pakolni, akkor már kezdõdik a tánc, de akkor már nem a div a probléma, hanem a benne levõ tartalom. (Például IE6 szereti a képeket másképp kezelni, képek utáni whitespace-t szóközzel megjeleníteni, képek bal margójánál hibázni, ilyenek.)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
level

Az oldalam valahogy így néz ki:

 

<body>
    <div class = "kulso">
        <div class = "belso">
            valami szöveg
        </div>
    </div>
</body>

 

A külső div-nek nincs önálló szöveges tartalma, csak a belső (esetleg több másik) div-et tartalmazza. Különböző beállításokra szeretném használni, mint pl. háttérszín, vagy egy nagy keret a többi tartalom körül. A szélességét megadom pixelekben, mert az állandó. A kérdésem az, hogy a magasságát hogyan állítsam be úgy, hogy igazodjon a belső div magasságához? A belső div tartalma különböző hosszúságú lehet, így a magassága változik.

Link to comment
Share on other sites

Kovács Gyula (MiniDisk)

Akkor ne állítsd be sehogy. Hagyd, hogy "tolja" lefelé a belsõ tartalom.

Link to comment
Share on other sites

level

Nem tolja, pont ez a baj. Én is ezt szeretném elérni, de a belső div nem tolja ki a külsőt, mivel nem "benne", hanem egy rétegben "fölötte" van... Bár én a rétegeket nem állítottam be, de automatikusan így veszi.

 

Ráadásul van olyan is, hogy a belső div tartalma include(valami fájl), és annka a tartalma íródik ki, és ezt meg végleg nem tekinti úgy, hogy "benne" van.

 

Szerk.:

Közben rájöttem még valamire. A belső div 215 pixellel lejjebb van, mint a külső. És ez a 215 pixel hiányzik alul. Tehát kitolja, de csak olyan magasra, amennyi a belső div tényleges tartalma, és nem addig, ahol a belsőnek vége van. Így tulképp pixelben mindettő egyforma magas, "csak" van közöttük 215 pixel eltolódás, és így elég furán néz ki... :S

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ki kell hogy tolja. Nézd meg ezt!

 

Egy dologra tudok gondolni: nem floatolsz véletlenül valamelyik DIV-ben?

 

Link to comment
Share on other sites

level

Nem floatoltam, de most már kicsit átdolgoztam az egész struktúrát egy hasnló minta alapján, amit a neten találtam, floatokat is raktam bele, és most már jó.

Meg közben arra is rájöttem, hogy talán úgy is meg lehetett volna oldani, hogy a belsõ div is ugyanabban a magasságban kezdõdjön, mint a külsõ, és a felsõ padding lesz 215px.

De azért kösz szépen!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...