Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ASUS Pundit P1 vs. MSI Midas


Greene

Recommended Posts

Greene

Egy rövidke szerelési illetve megbízhatósági teszt lenne ez, mert sok modell van mindkét szériában, szolgáltatástól, platformtól függően, de a konstrukciójuk ugyanaz.

 

ASUS Pundit "Bookshelf" Barebone-t szereltem össze a minap, és meg kell mondjam, nagyon körülményes. Nehezen szerelhető. Először is a csomagban nincs csavar az optikai meghajtó és a merevlemez rögzítéséhez. A procit, hogy be tudjam rakni le kellett bontani a gép felét, de legelőször mégis a RAM-okkal érdemes kezdeni, mert a processzorhűtő (4 csavaros rögzítéssel az alaplapon) felszerelése után nehéz berakni őket. A tápkábel elég bután van megoldva, és az ide kábel is lehetne rövidebb, ezáltal jobban elférne azon a kis helyen ahova be kell szorítani. A PCI bővítőhelyek is kiszedősek. A processzorhoz adott paszta nehezen kenhető. A sok csavar pedig kikészít. A gép hangos, egy 2,6-os Celeron D-t 42 fokon tart alaphelyzetben, de közben 1600-1700-at pörög a ventillátor. Induláskor meg mindig hangosan felpörög pár másodpercre, mint egy porszívó. Rendes műanyag talpat kapunk hozzá amin szépen áll. Az alaplap minősége jó, és nagyon megbízható, szolgáltatásgazdag gép. Nálunk van 10-15 darab belőlük, és elégedettek vagyunk velük. Eddig 1 olyan volt aminek hűtési problémái voltak (nagyon pörgette a ventillátort).

 

Az MSI Midas szériát nagyon ajánlom (élmény volt szerelni). Méretre talán picit szélesebb/nagyobb, de ebből csak előnye származik. Könnyen szerelhető, nincs egy csavar se rajta (a Punditnál 8 csavar volt, amivel meg kellett bírkózni és mindez 3 féle méretben). Kapunk a szereléshez sok kiegészítőt. A procihűtőn már alapból rajta van a paszta, szépen eloszlatva (á'la dobozos CPU-k hűtői), és a hűtő felhelyezése is gyerekjáték. Felhelyezés után, két kart kell ellentétes irányban elmozdítani. A DVD író és a Merevlemez behelyezéséhez nem kellett kivennem, az egyébként zseniális rugós kallantyúval rögzített fiókokat. (Mindez a Punditnál 3 csavar, visszahelyezésnél erős bosszankodás, hogy a sínben fusson). A házon két műanyag gombot elmozdítva, az nyitható illetve zárható. Látszik rajta, hogy átgondolt tervezés, több benne a hely mint az ASUS-ban, relatíve kényelmesen elfér minden. Egyébként szuperhalk. Sajnos ha állítva akarjuk elhelyezni akkor talp helyett egy szett "ragaszd magad" műanyag tappancsot kell felapplikálni az aljára így én inkább enélkül helyeztem el, de azért az ASUS féle megoldás jobban tetszett. Ilyen gépből egyelőre kb. 5db van nálunk, és pozitívak a tapasztalatok.

 

A házhoz felhasznált anyagokat illetőleg mindkét cég hasonló minőséggel dolgozik.

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

Tesztek pl. Everest, 3DMark? Hõfokok és a ventik hangja hogyan alakul terhelés közben? Képek a külsõrõl és belülrõl esetleg a szerelés menetérõl? Méretek? Alaplapra miket integráltak és mivel bõvíthetõ? Áruk?

Csá.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...