Molt@m 0 Share Posted June 20, 2006 Abit IS7-E alaplapom van rég óta, vettem egy új házat amin van elöl audiocsatlakozás. Az alaplapon van is egy tömb FP-Audio néven ami hoszabb mint a csatlakozó, de a kihagyások miatt pontosan ráilleszkesik, és marad mellette 2 jumper. Mikor nem volt rákötve a Front audio akkor középen volt 2 jumper hogy ráköthessem, le kellene szedni. Le is szedtem a front audio szól, de hátul nem, csak ha lehúzom és visszateszem a jumpert. Sehogy nem lehet megoldani kábelvágás, és forrasztás mentesen hogy mindenhol szóljon? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Molt@m 0 Author Share Posted July 1, 2006 Elnézést a türelmetlenségért, de nem tud senki sem segíteni? ír: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted July 1, 2006 Szerintem le kell tenned róla, azt hiszem az én alaplapom kézikönyvébe az van írva: "ha be van kötve a front audio, akkor hátul nem szól", persze nekem nem ilyen alaplapom van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[T.D.M]Phoenix 0 Share Posted August 8, 2006 Nekem Abit Fatal1ty AA8XE alplapom van. De ugye, hogy ne legyen minden olyan egyszerű a házam front panel audio kábel csatlakozója közönséges jack dugó, az alplapon meg jumperes csatlakozó van. Ha van valakinek ötlete annak nagyon tudnék örölni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 8, 2006 Egyszerû a megoldás: ki kell vezetni hátra. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[T.D.M]Phoenix 0 Share Posted August 9, 2006 Hy!!! Sikerült szereznem kábellal együtt jumper csatlakozókat!!! :D Most a következő a kérdésem: hogy kellene a kábelt (drótot) a jack dugúva összekötni??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted August 9, 2006 Hátra vezesd ki! Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeZton 0 Share Posted October 4, 2006 Sziasztok! Casetek 1020-5A ház front panel audio kábeleit szeretném egy Asus A8N-E alaplapba bekötni. A front panel kábelei: LINE R, LINE L, EAR R, EAR L, MIC VCC, MIC IN, GND Az alaplap csatlakozói: BLINE OUT L, LINE OUT L (ezeket jumper köti össze); NC; BLINE OUT R, LINE OUT R (ezeket is jumper köti össze); +5VA; MICPWR; AGND; MIC2 Melyik kábelt hova kössem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeZton 0 Share Posted October 5, 2006 Közben megoldottam a problémát, leírom hátha valakinek segít: BLINE OUT L - LINE L LINE OUT L - EAR L BLINE OUT R - LINE R LINE OUT R - EAR R AGND - GND MICPWR - MIC VCC MIC2 - MIC IN Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsandr 0 Share Posted November 15, 2006 Hy mindenkinek! Nekem egy asus p5rd1-v alaplapom van. Az elõlapi kábelek a következõk: spkout R (elágazásos), spkout L (elágazásos), mic in, mic bias, és kettõ gnd. Segítenétek, hogy kell bekötni? Légyszi rendesebben írj! Üdv.:Gereby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted November 15, 2006 Írd le az alaplapon lévõ tüskék nevét légyszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
macsandr 0 Share Posted November 15, 2006 Hát a könyvben ezek vannak: fent balról jobb-ra: gnd , presence# , sense1_retur , sense2_retur alul balról jobbra: port1 L , port1 R , port2 R , sense_send , port2 L. Ez az un. azalia kiosztás. Van még egy kiosztás, a legacy AC'97es: fent b-ról j-ra: agnd , nc , nc , nc lent: mic2 , micpwr , line out_R , nc , line out_L Ha tudsz segíteni, nagyon megköszönném! Mert ilyen kábelelnevezésrõl sehol sem találtam semmit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gereby 0 Share Posted November 15, 2006 Ilyen formában nem "tuccok" segíteni... Talán, ha figyelembe vennéd a figyelmeztetésemet, meg a Fórumszabályzatot! Egyébként. Az elsõ kiosztást nem értem mi lehet, a másodikon eligazodom: spkout R-line out_R spkout L-line out_L mic in-mic2 mic bias-micpwr gnd-agnd gnd-Nincs esetleg egy másik GND is? Vagy ezek az nc-k nem tudom mik... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GameMaster 0 Share Posted February 25, 2009 Nekem egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplapom van. A gond az h amikor megvettem az alaplapot vmit rosszul köthettek össze mert a front panelen sem a mik sem a line nem jó. van 7 csatlakozófejem: Return L, Return R, Spkout L, Spkout R, MIC-In, MIC-BIAS, Ground 9 hely ahova csatlakoztathatom: A) For hD Front Panel Audio 1. MIC2_L 2. GND 3. MIC2_R 4. -ACZ_DET 5. LINE_2R 6. FAUDIO_JD 7. GND 8. No Pin 9. LINE2_L 10. FAUDI_JD B) FOR AC'97 FRONT PANEL AUDIO 1. MIC 2. GND 3. MIC POWER 4. NC 5. LINE OUT_R 6. NC 7. NC 8. No Pin 9. LINE OUT_L 10. NC jelenleg így van összekötve: 1. MIC-BAS, 3. MIC In, 5. Spkout R, 9. Spkout L ELÕRE IS KÖSZ MINDEN SEGÍTSÉGET! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted February 25, 2009 Alapértelmezésben a HD audió az aktív, AC 97-et szoftveresen kell átállítani. Így aztán a mikrofon biztos rossz, AC 97 esetén is pont fordítva kellene bekötni. Mivel itt sztereó mikrofont lehet alkalmazni, az egyik véget gnd-re (testre) kell kötni a mono esetében (2-es csati). A másik groundot, ami nincs bekötve, a 7-es gnd-re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GameMaster 0 Share Posted February 26, 2009 Nem sikerült Lehet vmit rosszul kötök? 1 Mic In; 2 Mic bias; 5. Spkout R; 7 Ground; 9. Spkout L Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted February 26, 2009 Át kellene állítani AC97-re valahol a szoftverben a hangkártyát. A házad kábelei szerintem csak ezt támogatják. Az én házamon (coolermaster) is külön van csati a HD és az AC97-nek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apa 1 Share Posted September 11, 2010 Erre az alaplapi front panel audio csatlakozóra szeretném rákötni a ház kábeleit. Kép A ház kábelei a következõk: MIC-IN(zöld), L-OUT(piros), R_OUT(citromsárga), L-IN(kék), R-IN(fehér), GND (fekete), GND (lila),MIC-BIAS(narancssárga). Elõre is kösz a segítséget. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreaman 1 Share Posted March 31, 2011 Sziasztok! Nézegettem a fórumot, de csak nem bírtam kisakkozni, hogy melyik pin melyik kábellel van, ezért én is hozzátok fordulok: Adott egy régi ház, melyben az elõlapi hang kimenet és mikrofon bemenet az alábbi nevezetû kábelekben végzõdik: KÖTEG 1 MIC IN (citromsárga) GND (fekete) L IN (piros) L OUT (kék) KÖTEG 2 R IN (narancssárga) R OUT (lila) GND (fekete) MIC IN (zöld) Az alaplap kézikönyvében pedig az alábbi kiosztást olvasni: 1 MIC 2 AGND 3 MIC_VCC 4 A5V 5 R_OUT 6 FR_OUT 7 NA (feltételezem ide nem dugunk semmit) 8 láb sincs 9 L_OUT 10 FL_OUT Annyit ír még a kézikönyv, hogy ha nem akarjuk használni az elõlapi hangot, akkor az 5-6 és 9-10-es lábakat kell rövidre zárni. Mivel nem voltam biztos a dolgomban, nem kezdtem el próbálgatni.. ilyen esetben felcserélt kábelezés lehet veszélyes az alaplapra nézve? Elõre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagyjani 7 Share Posted March 31, 2011 Ez a ház csatlakozó nem fog mûködni az alaplappal! Esetleg a gnd-t testre (agnd), az l-out és az r-outot a helyére dugva a hang talán kifrlé megy, de szerintem így is alkalmazni kell a megfelelõ lábrövidrezárást. Ha nem kötsz be semmit, akkor viszont nyugodtan tehetsz fel 2 jumpert, mert eznélkül nem lesz hang hátul sem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreaman 1 Share Posted March 31, 2011 Volt egy érzésem, hogy nem fog menni, hülyeséget nem akartam csinálni, ezért inkább kérdeztem. Már jumperoltam õket, mûködik is rendesen. Azért köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apa 1 Share Posted February 15, 2013 Sziasztok! Az előlapi hang bekötésben szeretnék megint segítséget kérni.:-) HD AUDIO módba szerretném erre a Gigabyte alaplapra. A vezetékeim az előlapról: L_OUT zöld, L_IN sárga, R_OUT kék, R_IN narancs, MIC BIAS barna, MIC_IN piros, GND_ fekete.A GND test vezetékből 2 van, az egyik fele olyan vastag, mint a másik. Előre is kösz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted February 16, 2013 L_OUT LINE_2L R_OUT LINE_2R Ennyi biztos, ebből lesz hangod. A többi kicsit zavaros. Kétféle bemeneted van, egy line in és egy mikrofon? A jelzések alapján én egy mono és egy stereo bemenetre tippelek. Ezek közül erre az alaplapra csak egyet fogsz tudni bekötni. L_IN MIC2_L R_IN MIC2_R , ez a stereo, vagy MIC_IN MIC2_L/MIC MIC_BIAS MIC2_R/MIC POWER , ez a mono. A földeknél csak az a lényeg, hogy bekösd őket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apa 1 Share Posted February 16, 2013 Kösz KGigi! Holnap lesz mikrofonom, hogy kipróbáljam az előlapi mikrofon bemenetet is. Igen, a ház kábelkorbácsán L-IN és Mic_IN is van. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted February 16, 2013 Azt írtad, de kétféle bemeneted is van? Nem értem, különben miért van kétféle kábel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts