Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Front Panel audio

Recommended Posts

Posted

Abit IS7-E alaplapom van rég óta, vettem egy új házat amin van elöl audiocsatlakozás. Az alaplapon van is egy tömb FP-Audio néven ami hoszabb mint a csatlakozó, de a kihagyások miatt pontosan ráilleszkesik, és marad mellette 2 jumper. Mikor nem volt rákötve a Front audio akkor középen volt 2 jumper hogy ráköthessem, le kellene szedni. Le is szedtem a front audio szól, de hátul nem, csak ha lehúzom és visszateszem a jumpert. Sehogy nem lehet megoldani kábelvágás, és forrasztás mentesen hogy mindenhol szóljon? :mérges:

• 2 weeks later...
Posted

Elnézést a türelmetlenségért, de nem tud senki sem segíteni? :Sír:

Posted

Szerintem le kell tenned róla, azt hiszem az én alaplapom kézikönyvébe az van írva: "ha be van kötve a front audio, akkor hátul nem szól", persze nekem nem ilyen alaplapom van.

• 1 month later...
[T.D.M]Phoenix
Posted

Nekem Abit Fatal1ty AA8XE alplapom van. De ugye, hogy ne legyen minden olyan egyszerű a házam front panel audio kábel csatlakozója közönséges jack dugó, az alplapon meg jumperes csatlakozó van. :dühös::mérges:

Ha van valakinek ötlete :ötlet: annak nagyon tudnék örölni! 8):D:);)8):D

Posted

Egyszerû a megoldás: ki kell vezetni hátra.

Ciao.

[T.D.M]Phoenix
Posted

Hy!!!

Sikerült szereznem kábellal együtt jumper csatlakozókat!!! :D:D :D 8)

Most a következő a kérdésem: hogy kellene a kábelt (drótot) a jack dugúva összekötni??? :ötlet:

Posted

:pislog: Hátra vezesd ki!

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Casetek 1020-5A ház front panel audio kábeleit szeretném egy Asus A8N-E alaplapba bekötni.

A front panel kábelei: LINE R, LINE L, EAR R, EAR L, MIC VCC, MIC IN, GND

Az alaplap csatlakozói: BLINE OUT L, LINE OUT L (ezeket jumper köti össze); NC; BLINE OUT R, LINE OUT R (ezeket is jumper köti össze); +5VA; MICPWR; AGND; MIC2

Melyik kábelt hova kössem?

Posted

Közben megoldottam a problémát, leírom hátha valakinek segít:

BLINE OUT L - LINE L

LINE OUT L - EAR L

BLINE OUT R - LINE R

LINE OUT R - EAR R

AGND - GND

MICPWR - MIC VCC

MIC2 - MIC IN

• 1 month later...
Posted

Hy mindenkinek!

Nekem egy asus p5rd1-v alaplapom van.

Az elõlapi kábelek a következõk: spkout R (elágazásos), spkout L (elágazásos), mic in, mic bias, és kettõ gnd.

Segítenétek, hogy kell bekötni?

Légyszi rendesebben írj! Üdv.:Gereby

Posted

Írd le az alaplapon lévõ tüskék nevét légyszi!

Posted

Hát a könyvben ezek vannak: fent balról jobb-ra: gnd , presence# , sense1_retur , sense2_retur

alul balról jobbra: port1 L , port1 R , port2 R , sense_send , port2 L.

Ez az un. azalia kiosztás.

Van még egy kiosztás, a legacy AC'97es: fent b-ról j-ra: agnd , nc , nc , nc

lent: mic2 , micpwr , line out_R , nc , line out_L

Ha tudsz segíteni, nagyon megköszönném! Mert ilyen kábelelnevezésrõl sehol sem találtam semmit.

Posted

Ilyen formában nem "tuccok" segíteni... Talán, ha figyelembe vennéd a figyelmeztetésemet, meg a Fórumszabályzatot!

Egyébként. Az elsõ kiosztást nem értem mi lehet, a másodikon eligazodom:

spkout R-line out_R

spkout L-line out_L

mic in-mic2

mic bias-micpwr

gnd-agnd

gnd-Nincs esetleg egy másik GND is? Vagy ezek az nc-k nem tudom mik...

• 2 years later...
Posted

Nekem egy Gigabyte GA-M61PME-S2 alaplapom van. A gond az h amikor megvettem az alaplapot vmit rosszul köthettek össze mert a front panelen sem a mik sem a line nem jó.

van 7 csatlakozófejem: Return L, Return R, Spkout L, Spkout R, MIC-In, MIC-BIAS, Ground

9 hely ahova csatlakoztathatom:

A) For hD Front Panel Audio

1. MIC2_L

2. GND

3. MIC2_R

4. -ACZ_DET

5. LINE_2R

6. FAUDIO_JD

7. GND

8. No Pin

9. LINE2_L

10. FAUDI_JD

B) FOR AC'97 FRONT PANEL AUDIO

1. MIC

2. GND

3. MIC POWER

4. NC

5. LINE OUT_R

6. NC

7. NC

8. No Pin

9. LINE OUT_L

10. NC

jelenleg így van összekötve: 1. MIC-BAS, 3. MIC In, 5. Spkout R, 9. Spkout L

ELÕRE IS KÖSZ MINDEN SEGÍTSÉGET!

Posted

Alapértelmezésben a HD audió az aktív, AC 97-et szoftveresen kell átállítani. Így aztán a mikrofon biztos rossz, AC 97 esetén is pont fordítva kellene bekötni. Mivel itt sztereó mikrofont lehet alkalmazni, az egyik véget gnd-re (testre) kell kötni a mono esetében (2-es csati).

A másik groundot, ami nincs bekötve, a 7-es gnd-re.

Posted

Nem sikerült :(

Lehet vmit rosszul kötök?

1 Mic In; 2 Mic bias; 5. Spkout R; 7 Ground; 9. Spkout L

Posted

Át kellene állítani AC97-re valahol a szoftverben a hangkártyát. A házad kábelei szerintem csak ezt támogatják. Az én házamon (coolermaster) is külön van csati a HD és az AC97-nek.

• 1 year later...
Posted

Erre az alaplapi front panel audio csatlakozóra szeretném rákötni a ház kábeleit.

Kép

A ház kábelei a következõk: MIC-IN(zöld), L-OUT(piros), R_OUT(citromsárga), L-IN(kék), R-IN(fehér), GND (fekete), GND (lila),MIC-BIAS(narancssárga).

Elõre is kösz a segítséget.

• 6 months later...
Posted

Sziasztok!

Nézegettem a fórumot, de csak nem bírtam kisakkozni, hogy melyik pin melyik kábellel van, ezért én is hozzátok fordulok:

Adott egy régi ház, melyben az elõlapi hang kimenet és mikrofon bemenet az alábbi nevezetû kábelekben végzõdik:

KÖTEG 1

MIC IN (citromsárga)

GND (fekete)

L IN (piros)

L OUT (kék)

KÖTEG 2

R IN (narancssárga)

R OUT (lila)

GND (fekete)

MIC IN (zöld)

Az alaplap kézikönyvében pedig az alábbi kiosztást olvasni:

1 MIC

2 AGND

3 MIC_VCC

4 A5V

5 R_OUT

6 FR_OUT

7 NA (feltételezem ide nem dugunk semmit)

8 láb sincs

9 L_OUT

10 FL_OUT

Annyit ír még a kézikönyv, hogy ha nem akarjuk használni az elõlapi hangot, akkor az 5-6 és 9-10-es lábakat kell rövidre zárni.

Mivel nem voltam biztos a dolgomban, nem kezdtem el próbálgatni.. ilyen esetben felcserélt kábelezés lehet veszélyes az alaplapra nézve?

Elõre is köszönöm a segítséget!

Posted

Ez a ház csatlakozó nem fog mûködni az alaplappal! Esetleg a gnd-t testre (agnd), az l-out és az r-outot a helyére dugva a hang talán kifrlé megy, de szerintem így is alkalmazni kell a megfelelõ lábrövidrezárást. Ha nem kötsz be semmit, akkor viszont nyugodtan tehetsz fel 2 jumpert, mert eznélkül nem lesz hang hátul sem.

Posted

Volt egy érzésem, hogy nem fog menni, hülyeséget nem akartam csinálni, ezért inkább kérdeztem. Már jumperoltam õket, mûködik is rendesen. Azért köszi! :)

• 1 year later...
Posted

Sziasztok!

Az előlapi hang bekötésben szeretnék megint segítséget kérni.:-) HD AUDIO módba szerretném erre a Gigabyte alaplapra. A vezetékeim az előlapról: L_OUT zöld, L_IN sárga, R_OUT kék, R_IN narancs, MIC BIAS barna, MIC_IN piros, GND_ fekete.A GND test vezetékből 2 van, az egyik fele olyan vastag, mint a másik. Előre is kösz!

Posted

L_OUT :ny LINE_2L

R_OUT :ny LINE_2R

Ennyi biztos, ebből lesz hangod. A többi kicsit zavaros. Kétféle bemeneted van, egy line in és egy mikrofon? A jelzések alapján én egy mono és egy stereo bemenetre tippelek. Ezek közül erre az alaplapra csak egyet fogsz tudni bekötni.

L_IN :ny MIC2_L

R_IN :ny MIC2_R

, ez a stereo, vagy

MIC_IN :ny MIC2_L/MIC

MIC_BIAS :ny MIC2_R/MIC POWER

, ez a mono. A földeknél csak az a lényeg, hogy bekösd őket.

Posted

Kösz KGigi!

Holnap lesz mikrofonom, hogy kipróbáljam az előlapi mikrofon bemenetet is. Igen, a ház kábelkorbácsán L-IN és Mic_IN is van.

Posted

Azt írtad, de kétféle bemeneted is van? Nem értem, különben miért van kétféle kábel.