Csaba_# 0 Share Posted June 20, 2006 Önmagában az mp3 fájlok DVD-re írásával nincs problémám. Csak a lejátszási listákkal van gondom [m3u, pls] Ha berakok egy DVD-t kb. öt percbe is beletelik míg betölti az mp3 fájlok kísérõ infóit a rendszer. Ezt elég kellemetlen mindig megvárni, fõleg a Winamp esetében mikor gördíteni szeretném a listát. Például tegyük fel a „c:\Zene\Újdonságok könyvtárt DVD-re akarom írni, akkor létrehozok egy fájllistát az Újdonságok könyvtárba utána DVD-re írom! de attól még a playlist fájl, ugyan úgy a c:\Zene\Újdonságok útvonalra hivatkozik. Hogyan tudom az elérni, hogy a DVD-n lévõ Playlist fájl a DVD-n lévõ mp3 fájlokra hivatkozzon, a meghajtó betûjelétõl függetlenül ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omega32 0 Share Posted June 20, 2006 Ha minden igaz ez működik: .wpl - Nyisdd meg a playlistet, és a zeneszámok elérési útvonalánál a meghajtó betűjele helyett használj két pontot így: "..\mappa\". A két pont helyére a gép, azt az elérési útvonalat fogja érteni, ahol a playlist fájl van. .m3u - Hagydd ki azt a részt (meghajtó betűjele... stb.), és az elérési utvonalat, onnan kezdd, ahol a playlist fájl van (azt a gép eléfogja tenni). Tehát, ha a playlist az x:\album1 mappábna van, a keresett fájl pedig az x:\album1\fájlok\zene1.mp3, akkor a hivatkozás: fájlok\zene1.mp3 A pls-t nem ismerem, a kettő közül valamelyik csak fog működni... Először a merevlemezen próbálkozz! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted June 20, 2006 Saját magam manuálisan szeresszem át az egész playlist fájlt !?! Hát akkor inkább maradok a meghajtó kerregtetésénél. lassabb ugyan, de nem megy rá az életem! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omega32 0 Share Posted June 20, 2006 És ha megnyitnád mondjuk a jegyzettömbbel és használnád a csere funkciót? Pillanatok alatt kész Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted June 21, 2006 Közben megvan a megoldás. Hála a Winamp intelligenciájának. Íme a tapasztalataim: Ha a playlist(m3u) fájt más partícióra mentem, mint amelyiken a zenék vannak, csak akkor ad neki abszolút hivatkozásokat. Ha például a playlist fájlt a „c” mehajtóra mentettem, közbe a zenék a „i” meghajtón vannak, akkor így néz ki a fájl: #EXTM3U #EXTINF:372,8ball - My Love (Vocal Club Mix) i:\Zene\MP3\2006 Magyarok Dance\8ball - My Love (Vocal Club Mix) (Diavolo).mp3 Ha a Playlist(m3u) fájt ugyan arra a partícióra mentem, ahol a zenéim vannak a i:\zene könyvtárba, úgy hogy a kiírandó zenék pedig a i:\zene\mp3 könyvtárban vannak. Akkor a hivatkozás relatív lesz az mp3 könyvtártól kezdve: #EXTM3U #EXTINF:372,8ball - My Love (Vocal Club Mix) MP3\2006 Magyarok Dance\8ball - My Love (Vocal Club Mix) (Diavolo).mp3 Kiírtam a Mp3 könyvtárt, és az utóbbi *.m3u fált egymás mellé és „láddé” az *.m3u fájl betöltése után minden a helyén volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omega32 0 Share Posted June 21, 2006 Nem errõl beszéltem gyakorlatilag? Egyébként A Windows Media Player is így csinálja... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Author Share Posted June 21, 2006 De igen, és köszönöm is a segítségedet! De ez utóbbi valamennyire tisztább munka... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts