Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Utolsó lehetõségként fordulok hozzátok újratelepítés elõtt.

Amikor elmentek egy szövegfájlt (pl Editplus2-bõl, Notepad++-ból), akkor nem változik meg a fájl utolsó módosításának dátuma. Spyware-t és vírust néztem, negatív. Hijackthis log nem tartalmaz gyanús folyamatot.

Csökkentett módban tökéletes, normál módban nem mûködik. Próbáltam normál módban lelõni annyi folyamatot, amennyit csak lehetett, de nem segített. Mi lehet a baja?

Posted

A változtatásokat elmenti?

Posted

Igen, azt elmenti. Újratelepítettem a gépet, a drivereken, tûzfalon, vírusirtón, és a Notepad++-on kívül nincs rajta semmi, és ugyanúgy viselkedik.

Posted

Ha a Mentés másként...-ben rámentek a meglévõ fájlra, akkor sem változik a dátum, ha viszont más néven mentem el, akkor az új fájl dátuma jó lesz.

Posted

Csak a szövegfájloknál csinálja?

Posted

Minden fájlnál.

A fõ probléma ftp használatkor van, mert így nem tölti fel a megváltozott fájlt. WinSCP-t használok. Viszont azt vettem észre, hogy a WinSCP beépített editora sem változtatja meg az utolsó módosítás dátumát, viszont azt mégis feltölti a tárhelyre. Tehát a probléma a WinSCP és a Notepad++ között van, nem a Notepad++-al. Próbálok rájönni hogy mi.

Posted

HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/FileSystem itt az NtfsDisableLastAccessUpdate

DWORD bejegyzés értéke az 1 vagy 0?

Posted

Érdekes módon nincs ilyen bejegyzés a FileSystem kulcsban.

Amik vannak:

NtfsDisable8dot3NameCreation ez 0

Win31FileSystem ez is 0

Win95TruncatedExtensions ez pedig 1

Posted

Két napnyi kitartó keresés után megtaláltam: a ZoneAlarm okozza a hibát.

Ez egy bug, a fórumukban itt említik, és egyetlen megoldásként a 6.1.x-esre downgradelést említik. Azt hiszem, hogy akkor tûzfalat váltok...

• 10 months later...
Posted

Nekem pont az ellenkezõ a problémám. Ha másolok egy fájlt, tehát nem módosítom, csupán egyik partícióról a másikra teszem, akkor a régi dátum, a másoláskori dátumra módosul. Fontos lenne, hogy ott is a régi dátuma maradjon. Lehet ezt állítani valahol az intézõben, vagy ennek így kell mûködni? (XP prof intézõ)