Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle Studio 10-15, Avid Studio


InterPici

Recommended Posts

InterPici

Segítséget szeretnék kérni a Pinnacle studio plus 10-hez. Nem tudom letölteni az újsában említett 10.5.2-es javítást, azt írja "Jelenleg nincs közzétéve újabb verzió. Próbálkozzon késõbb az új verzió keresésével."

Illetve a napokban kellett egy format:C. Újra telepítettem a progit, sikeresen regisztráltam, de a megvásárot szolgáltatásokat (mpeg4, mp3, dolbi digital 5.1) nem tudom újra aktiválni a régi kódokkal, újat meg nem küldtek.

Nem tudom mi a teendõ, újra vásárolni meg nem akarom.

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Akkor:

- a kulcsokat újra tudod kérni a Pinnacle oldalán

- a 10.5.2-es javítás pedig rá kell menjen, ha 10.xx verziód van. Ha 10.5.2-esed van, akkor persze, hogy nem megy fel. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
szelesjanos

Sziasztok!

 

Pinnacle Studi 10 Titanium Edidition szoftveremmel van egy kis probléma:

 

1. Mikor frissítettem a legújabb 10.6 patch-csel, akkor a program átrenderelte az egász projektet, de úgy, hogy a hosszabb jelenetekben elcsúszott a hang. Miért?

 

2. Mikor újratelepítettem a progit, és csak a 10.5.2 patch volt fent, akkor a hang rendben volt, de a program ilyan hibaüzenetet ír ki:

STUDIO IS UNABLE TO LOAD THE FOLLOWING LIBRARY: ResCom1280ul.dll

 

Ötletek?

 

Köszi!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
szektom

Hello mindenkinek

 

Felraktam a Pinnacle studio 9est és elszállt a hang a gépemröl, nem lehet zenét se hallgatni, semmit.

Kérem segitsetek ha tudtok, elõre is köszi.

Link to comment
Share on other sites

objektiv

Sziasztok!

 

Nekem is problémám adódott a 10.6-ra való frissítéskor. A programm Capture-lésnél eddig mindig megjelenítette Sony Dv eszköz néven a kamerámat. Most az analóg mellett csak Pinnacle 1394 lehetõséget kínálja fel. Leszedtem az egészet és újra telepítettem mindent, 10.5.2 -ig semmi probléma, - legalábbis nem ilyen jellegû - 10.6 után viszont újra nem látja a kamerát. Próbáltam kiokosodni a Pinnacle fórumain, egy Jimmy nevû gyereknek az USA-ból ugyanilyen gondja van, de még túl friss a dolog és nem válaszolt neki senki. Tudnátok mondani valami okosat?

 

Köszönöm

 

Link to comment
Share on other sites

zsulaca

Sziasztok.

Lenne egy kérdésem.

MIért lehet az , hogy ha megcsinálok egy dvd-t, és utána beteszem az asztali lejátszómba, és a menû helyett csak fekete háttér látszik, és a menû keretbõl egy szegély ami látható.

Magyarul a menû, és a benne levõ képek , hátterestõl hiányoznak.

Ha nyomok egy OK -t akkor elindul, és az egész megy rendesen hibátlanul.

Minden ok csak a menû gáz!!

Ha valaki tud segítsen...

Elõre is köszi mindenkinek.

Link to comment
Share on other sites

danyidl

A trial verziót használom vagyis inkább csak használnám de amikor importálok egy studio9-es projektet az import medianál hibát észlel a hülye Windows és leáll az RM.exe-re hivatkozva. Mi lehet ez a fájl? Mit rontottam el?

Link to comment
Share on other sites

danyidl

Már megoldódott a problémám kikellett kapcsolni a tûzfalat, de adódott még 1 gond. A projektben ékezetesek a fájlnevek és nem ismeri így velem akarja megkerestetni az meg elég hoszadalmas lenne mert szinte csak képekbõl áll. A magyar verzió támogatja az ékezetes fájlneveket vagy mit tudnék csinálni?

Link to comment
Share on other sites

vitya

Sziaisztok!

 

Kellene egy kis segítség, hogy menüt szeretnék szerkezteni és utána a menübõl kellene kiválasztani ki mit akar megnézni a kiírt dvd-rõl ez eddig nem megy!

 

kösz!

Link to comment
Share on other sites

Bata László

PC World augusztusi szám, Mesterfogások rovat: DVD készítése Pinnacle Studióval

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós
A magyar verzió támogatja az ékezetes fájlneveket vagy mit tudnék csinálni?

Tudtommal ez kódfüggetlen, tehát a Studio felülete mindegy milyen nyelvû, tehát ez vagy bug, vagy rendszerhiba.

Link to comment
Share on other sites

WeghA2

Hello!

Azt szeretném kérdezni, hogy a Pinnacle Studio Plus 10. videószerkezõben, hol kell beállítani, hogy hány menü ablak legyen a szerkeszteni szánt videóban. Nem tudok rájönni.

Aki használja ezt a fajta szoftvert, kérném segítségét.

Hello.

 

Link to comment
Share on other sites

szelesjanos

Azt szeretnéd tudni, hogy pl: a jelenetek menü több lapból áljon? Mert azt, ha kijelölöd a menüt, akkor a jobb felsö részen megjelenő ablak alatt levő négyzetben adhatod meg, hogy hány lap legyen.

Azt szeretnéd, hogy a jeleneteket mutató ablakocsákból legyen több? Belépsz a menüszerkeztőbe, ott kijelölöd az egyik ablakot, CTRL+C; CTRL+V és meáis lemásolta az ablakot.

Azt szeretnéd, hogy több menüd legyen? Tedd be egymás után az idővonalra és kész, a kapcsolatokat persze be kell állítanod!

 

Remélem tudtam segíteni.

Link to comment
Share on other sites

WeghA2

Így szeretném! Lenne egy fõmenü, amibe 2 gomb van az egyik a lejátszás másik a jelenetválasztó gomb. Másik menü a jelenetválasztó menü lenne több oldalal. Ugyanazzal a sablonnal.

Másik kérdés: Ha az egyik menüoldalból törlök egy elemet akkor mindegyik oldalból, törli ugyanazt az elemt. Például gondolok itt az elõre hátra gombra. Az utolsó oldalon nem kell elõre gomb csak vissza gomb, mégis, ha törlöm a többi helyen is, törli.

Helló

 

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Na ácsi. Egyrészt a menükészítést most írtam le a lapban, tehát ha az emlékeim nem csalnak, az augusztusi számban volt benne. Tehát az idõvonalra beteszed a fõmenüt és az almenüt, és egymáshoz linkeled õket.

A gombokkal ne törõdj, meg az oldalszámokkal sem, a Studio automatikusan annyi oldalt készít, amennyit akarsz, és a végén már nem lesz látható a tovább gomb. Csak nézd meg az elõnézetben a menüidet és látni fogod. ;)

Link to comment
Share on other sites

SUSHO

Sziasztok! Nekem a liquid 6-al lenne egy kis gondom... Mégpedig az hogy a jobb felsó sarokban végig ott van a felirat, hogy pinnacle sístems és sajnos sehogysem tudom kivenni:( Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném! :)

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Valószínûleg nem aktiváltad még a programot. Mert miután megvetted, a szériaszám csak 30 napig engedi futni, és azon belül aktiválnod kell. Ha nem teszed meg, 30 nap után nem biztos, hogy elindul.

Link to comment
Share on other sites

E6600

Sziasztok!

 

2001 óta dolgozom a Pinnacle Studio 7, 8, 9, 10.5-el.

Most a Windows Vista RC1 x64-re raktam fel, de a telepítés után nem indult el...

Hibaüzenetet adott és ennyi...

 

Van valakinek valami Vista vs. Studio 10 tapasztalata?

 

Üdv: E6600 ;)

Link to comment
Share on other sites

kfx

Lenne egy problémám.

Pinnacle Studio 10.6 -ot használok. Fogom a DVD-t, DVD-címek importálása... Berántja a DVD tartalmát aviba. Eddig minden stimmel, még hangja is van a videonak. Ha Pinnnacle-ben használom ezt a fájlt, akkor nincsen hangja. Leszámoltatás után sem.

Nem kevés idõt szenvedtem vele, de nem tudom mi a baj.

valaki tud segíteni?

Link to comment
Share on other sites

E6600

Szia kfx!

 

Az lehetséges, hogy a VOB. file-kat nem tudja kezelni hanggal, ez régi probléma.

Esetleg ha felraksz egy AC3-dekódert?

 

A 10.6-al tudsz mpeg2-t készíteni avi-ból?

 

Üdv: E6600 :)

Link to comment
Share on other sites

kfx

Megvan a probléma. Elfelejtettem regisztrálni a pluginokat.

Link to comment
Share on other sites

majabos

Sziasztok!

 

Nekem a következõ lenne a problémám. Pinnacle Studio Plus 9.4.3 a verzióm. Szeretnék családi videót készíteni, amit úgy szerkesztettem meg, hogy van benne digitális kameráról vett rész és videokazettáról digitalizált rész is. (plusz feliratok, átmentek, aláfestõ zene, menük). Szépen megszerkesztettem a videót, kész van, és most szeretnék belõle DVD-t készíteni. El is kezdtem (Make Video - Disc - Create disc). Eldolgozgatott vele 4 órát (kb 1 órás a film), és a következõ hibaüzenetet írta ki a végén:

 

Status

 

Failed to compile disc.

 

The source video is not valid.

 

Megnéztem a fájloknak megadott könyvtárat, azt telerakta munka közben mindenféle fájlokkal, de a DVD-t nem készítette el végül. A baj az, hogy fogalmam sincs, mi lehet a gond. Mi az, hogy nem érvényes a forrásvideóm? Mit csináljak? Nagyon sokat dolgoztam vele, nem igazán szeretném újrakezdeni. Van ötlet? Az is jó, ha nem a Pinnacle-ben van a megoldás, csak DVD legyen belõle, és ne vesszen el a sok munkám, amit a szerkesztésbe öltem. Van még Cyberlink Power Producerem és Ulead Videostudio 7-esem, ha ez segít.

 

Köszi elõre is, és bocsi, hogy kicsit körülményesen írtam le.

 

Maja

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Namármost. Videokazettáról a nyersanyag DV-be került, vagy más formátumba? Ugyanis ha nem megfelelõ az interlace sorkiosztása (MJPEG-nél fordított, mint a DV-nél), akkor okozhatja a gondot ez is. Vagy esetleg valahol lyuk van a videóban, csak nem vetted észre, esetleg rövid egy átmenet.

Link to comment
Share on other sites

majabos

A videokazi digitalizálása Mpeg-be történt, mert ezt ajánlotta fel a programom (Ulead Studio-val digitalizálok TV-tuneren keresztül. Sajnos igazi digitalizálóra nem telik jelenleg). Mivel lehetne DV formátumba digitalizálni ilyen feltételek mellett? Tehát ez a gond? Van valami ötleted arra, hogy hogyan lehetne helyrehozni anélkül, hogy újra kelljen szerkesztenem az egészet?

 

Köszi,

 

Maja

Link to comment
Share on other sites

majabos

Szia!

 

Most kipróbáltam azt is, hogy alapvetõen semmi más nincs az idõszalagon, csak egy jelenet a digitalizált mpeg-bõl (tehát semmi felirat zene, cím, tényleg semmi más!). Megpróbáltam ezt renderelni (Create Disc funkcióval), és ugyanaz történt, nem tudta megcsinálni. Tehát nem az a baj, hogy összeakad a két formátum egy fájlban. Egyébként azt is kipróbáltam, hogy a dv formátumot zenével, feliratokkal viszi-e, és az mûködött rendesen.

 

Mit csináljak, hogy digitalizált videóból is szerkeszthessek DVD-t? Most már akár hajlandó vagyok teljesen elõlrõl kezdeni az egészet (akár újradigitalizálni is), csak legyen már DVD-m!

 

 

Köszi mindent!

 

Maja

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...