Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Canon EOS 350D

Papet

Recommended Posts

Papet

ProFiler!!

Nagyon köszönöm, hogy ez a topic létrejött. :bocsánat:

Én is most szeretnék ilyen gépet venni, de most azon filózok, hogy legyen KIT obi, vagy nem. Ha nem is lesz, max egy 30.000 Ft-os-ba szállnék be, mivel egy ilyen 90-300mm-es darab lesz a köv. obi. :)

Nagyon köszönöm az eddigi KIT-es képeket (is), de ha nem nagy problem, akkor tennél még fel KIT-es képeket? Mert errõl-arról hallok jókat is, rosszakat is, de inkább rosszat.

Amit láttam eddig képeket, azok pedig nem voltak rosszak.

Na most vagy a user nem tudja használni a gépet, és ezért lesz béna a kép, vagy egy 1 milliós obival akarják összevetni. Erre nem jöttem még rá. :hááát:

Tehát ha nem nagy fáradtásg, tudnál még csatolni pár képet?

Nagyon köszönöm ezeket is, és az esetleges újakat is. :bocsánat:

ProFiler

Tudok, sõt, akár készíthetek is külön. Áruld el, hogy milyen felvételek érdekelnek! (pl. sötétben, nagy fénynél, vagy színes, egyszínû képek, stb.)

Figyelmedbe ajánlom ezen topikunkat is. Ha tanácsot kérsz, akkor ott profiktól kaphatsz segítséget.

Ciao.

Papet

Nagyon köszi.

Igazából egyszerû napos, esetleg borús (mivel mostanság az a gyakoribb) képek érdekelnének. De a lényeg, hogy KIT obival legyen!! :hááát:

Olyasmi kép, mint a templomos az elsõ oldalon. Ilyen kirándulós-típusú képek, mivel én sem vagyok profi, max komoly amatõr. :(

Köszi.

ProFiler

Rendben, készítek Neked a hétvégén!

Ciao.

cereal180

Tapasztalataim alapján, ha van rá lehetõség, akkor érdemes 18-40-es (azt hiszem 40-es) obit venni hozzá, mert fényévekkel jobb KIT-ben lévõnél. (Jobb fényerõ, sokkal gyorsabb zoom, etc.)

ProFiler

Gyorsabb, de ez relatív, hisz nem akkora tartományban állítható. :ötlet: Ebbõl adódóan jobb a fényereje is. Egyébként nem inkább 17-40mm? Mondjuk azt el is hiszem, hogy jobb - 180000 Ft-ért. :D

Ciao.

ProFiler

Láthatóan annyival nem jobb, mint ahányszorosába kerül.

Ciao.

cereal180

De hozzá kell tenni, hogy mindkettõ nagyon jó.

• 4 weeks later...
Papet

Kedves ProFiler!

Mostanában sütöget a Nap....tudnál nekünk feltenni telés képeket?

Min és max állásban is, ugyanarról a témáról ha lehet.

Köszönöm segítséged.

ProFiler

Természetesen teszek fel, csak mostanában amikor a süt a Nap, dolgozom. Esetleg hétvégén, ha jó idõ lesz.

Ciao.

Papet

Megjött a gép. :)

Még hozzá se merek nyúlni. :D

ProFiler

Akkor most inkább én várom a képeket! :D;)

Ciao.

Papet

OK.

De nekem csak kitobis, meg kezdõ is vagyok, és még csak a memóriakártya mûanyag tokból való kivésésével bajlódom. :S

Baludada

És én még azt hittem, hogy a mi kis HP masinánk szép képeket csinál! Meg nagyokat! Elnézve a Tieid ProFiler háát :hááát: kezdek kételkedni... A csillagos képek nagyon jók párat készíthetnél Te is :)

Gereby

Sziasztok!

Nagyapámnak van egy régi Canon AE1 Program fényképezőgépe (elég régi de nagyon király fényképezőgép, imádok vele fényképezni, csak az az egyetlen gond vele, hogy filmre dolgozik...). Nos ehhez van pár elég jó objektíve (széleslátószögű, alap, stb...). Azon gondolkodunk, hogy lehet vennénk egy Canon EOS 350D vázat. Csak nem tudjuk használhatóak-e hozzá az objektívek... (Illetve van-e más, olcsóbb canon modell, amire esetleg passzolnának az objektívek, mert hát nem egy olcsó dolog ez a 350D... :upsz: )

ProFiler

@ Papet:

El kell kezdeni tanulni. ;) Egyébként a memóriatartót nehogy szétvésd! a végén található rögzítõt fel kell hajtani és akkor szétnyílik.

@ Baludada:

Majd fogok. Csak mostanában nem láttam a csillagokat. :D

@ Gereby:

Mindegyik EOS-D-re Canon EF és EF-S bayonettes objektívek csatolhatók. Esetleg tudsz pontos típust mondani?

Ciao.

Papet

3,70 MB, 10104 x 2090

IPB kép

5,73 MB, 10210 x 2140

IPB kép

5,39 MB, 12706 x 2135

IPB kép

cereal180

Látom Te is győri vagy 8) A legalsó képen (amin szegény klubom is rajta van) kíszúrtam valamit: Ha megnézed a Bazilika tornyán a keresztet, akkor látszik, hogy valahogy el van csúszva :pislog: Elég érdekes, de nem tudok mit hozzászólni. Max valamelyik program hibája lehet, amelyikkel szerkesztetted. Mellesleg nem tudom, hogy észrevetted-e, hogy elég szellemrajzosak a képek. A helyszínekből következtetve gondolom kézből csináltad a képeket, de egy kicsit életlenek is. Legalábbis semmiképpen nem tűélesek. Meg kicsit túl is vannak exponálva, megjegyzem ezt piszkosul nehéz jól belőni ilyen nagy kivágásnál.

ProFiler

Fõleg úgy, hogy az EOS-ban nincs panorámához segítség. Nem biztos, hogy érdemes azonnal panorámával kezdeni. :D De azért kicsiben nézve élvezhetõ.

Ciao.

Papet

Köszönöm a véleményed.

A kupolát Nem tudom mire vélni. :)

A többi igaz.

Próbáltam javítani a színeken, contraston, stb, de nem értek hozzá, szerintem azért olyan, amilyen.

Homályos...itt az igazi kép, lehet ez is az, nem tudom miért.

A gépet 1 napja használom, és azt hiszem ezek tájfotó beállítással készültek.

Tűéles: ez nem egy L-es obi, hanem a KIT-obi.

Tényleg 1 napja használom, vagyis még annyi se, max 2-3 órája volt másodszor kezemben a gép ezen képek készülte alatt. Szóval messze nem vagyok profi fotós. :hááát:

Kép

Jajj, a legfontosabb...mi az a SZELLEMRAJZ?? Minek a hibája okozza?

ProFiler

Itt ezen a képen a víz nagyon bezavarta a fénymérõt és túlexponált lett a kép.

Ciao.

cereal180

Ezen még lehet segíteni simán. Photoshop :nyíl: Image :nyíl: Adjustments :nyíl: Levels

Ez egy alap menüpont egy fotós számára a Photoshopban. Használhatatlannak hitt képeket is ujjá lehet varázsolni vele.

A szellemrajzra az a tippem, hogy nem a legjobb minõségnél készültek a képek és ezért lettek olyanok. A kis gépem ellenfénynél csinál hasonlót, de az 30000 volt nem majdnem 200 :hááát:

Papet

Ez is szellemrajzos? Mi az különben?

:pislog:

Kép

cereal180

Hallod, ez a kép nagyon szép lett. Ezen nincs szellemrajz. Ha megnézed az elõzõ adagból az utolsót, a tárgyak kontúrjai mentén van egy vékony csík, fõleg ott ahol nagy a kontraszt. Mostmár biztos vagyok benne, hogy az ellenfény és a túlexponálás miatt lett ilyen az a kép.