Gergoagore 0 Share Posted June 16, 2006 Van nekem egy Fujitsu Siemens 5.1-es hangfalszettem, az nvidia nvmixer szerint (van egy olyan hogy hangszoró varázsló és ott) dugtam be a drótokat a hangfalba és így szól az elsõ 2 meg a hátsó 2 viszont a mélynyomó és a középsõ nem. De áttudom a gépben ugy dugdosni a drótokat hogy szóljon az elsõ 2 és a középsõ meg a mélnyomó, vagy a hátsó 2 meg a mélnyomó + középsõ. Mit kéne átdugnom vagy beállitanom ahhoz hogy mindegyik szóljon? Elõre is nagyon köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 16, 2006 Milyen hangkártyád van? Ugyanis a gyakori megoldás az, hogy 2 kimenet van az elsõ és hátsó kettõ hangfalnak. A mélysugárzóhoz és a centerhez pedig olyan kimenetet szánnak, ami egyben lehet digitális kimenet is. A hangkártyához kapott szoftverrel kell átállítani, hogy ne digitális kimenet legyen. A hangkártya kézikönyvében biztos benne van mit, hova kell dugnod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted June 18, 2006 Alaplapra integrált hangkártyám van. Alaplapom: Abit AN8-V. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 18, 2006 Az alaplap kézikönyvében biztos benne van, hogyan kell bekötni. Az szinte biztos, hogy az egyik kimenet az kétfunkciós, amit szoftverbõl kell állítgatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted June 18, 2006 Átdugdostam úgy, ahogy az alaplap kézikönyvében van, és most? Az előző hozzászólásod nem értettem teljesen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 18, 2006 Az a kimenet, amit a centernek és a mélysugárzónak használsz valószínûleg két funkciós. Egyszer az említett csatornákat adja ki, másodszor digitális kimenetként szolgál. Az én hangkártyámon például így van. Szóval a hangkártya mixer programjában kéne megnézni mire van állítva. Ezután még ellenõrizd a Windowsban, hogy a Vezérlõpulton belül a hangykártya, hangfalak beállításánál 5.1 van kiválasztva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted June 18, 2006 NVMixerem van, de nem találom hol lehetne beállitani? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 18, 2006 Sajnos azt nem ismerem. Bár nekem is van NVMixerem, de nem az alaplapi hangkártyát használom. A Vezérlõpult, Hangok, beszéd és audioeszközök alatt a Hangok és audioeszközök alatt a Speciális résznél 5.1-es hangfalszett van beállítva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egerb 0 Share Posted June 18, 2006 Az nVMixer-ben < ITT > kell 5.1-re állítani. Lehet az is a gond, hogy a barna és fekete kábel fordítva van szinezve. (Így jártam én is.) Már láttam olyat is, hogy a kábel össze-vissza volt keverve, használhatatlan volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted June 19, 2006 @Athos: Igen @Egerb: Arra van, nekem kék, sárga, piros van. Nvmixerbe van egy olyan hogy Hangszoró varázsló ott végigmentem és ugyanaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 19, 2006 íl: Akkor Vezérlõpulton és Mixeren is 5.1 van kiválasztva íl: Kábeleket elvileg jól dugtad be Mindjárt keresek valami elektronikus könyvet ehhez a szoftverhez, de egylõre több ötletem nincsen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phoenix_art 0 Share Posted July 14, 2006 Én sejtem mi a probléma ha a mély nem szól és nvmixered van mert nekem is ugyanez: nvmixerben surround beállításokban engedélyezni kell az LFE crossover-t és csúsztasd jobbra valamennyire az alatta lévõ szúszkát! ezután a mélynek tökéletesen szólnia kell ezután már csak a hangszóró hangerejétõl függ és hogy adtál e rá elég bass-t mert anélkül nem fog szólni. A középsõ hangszóró pedig már csak a médialejátszó függvénye hogy miért nem szól... pl. mplayer10-ben a tools/options/dvd/advanced menüben kell értelemszerûen beállítani mindent és tessék... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted July 17, 2006 ehh ezzel elértem hogy a hátsó 2 nem szól így most se hátsó se középsó se mélynyomó Nem tudnád elmondani hogy a WMP-be pontosan hogyan kell beállitani? ui.: a hátsó 2 probléma megoldva, de így is marad a szokásos gondom Link to comment Share on other sites More sharing options...
phoenix_art 0 Share Posted July 17, 2006 Akkor nálad nem tudom mi lehet a gond mert nálam az oldotta meg amiket leírtam. Szóval a bass még mindig nem szól? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted July 17, 2006 Nem, és az elsõ sem. Szóval ugyanott tartok, azért köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gergoagore 0 Author Share Posted July 22, 2006 Szerintem a legszélsõ ,,jack-dugó,, nem müködik Ma cserégettem a drótokat és ami a legszélsõbe volt az nem szólt sose Link to comment Share on other sites More sharing options...
mismis10 0 Share Posted December 18, 2009 Hello. Ma érkezett meg a logitech X-540 es hangfalam és hogy több basszus legyen lejjebb vettem a hangfalak hangerejét szoftveresen. Így sokkal nagyobb a basszus ha jobban felveszem a hangerõt. Ez tönkreteheti a mélynyomót? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted December 18, 2009 Nem, de az igen, hogy már most próbálod hangosabban hallgatni. A hangfal mechanikus eszköz, be kell járatni. Elõször halkan, aztán fokozatosan hangosabban. Nyilván nem kell bömböltetni, de 1-2 hétig csak finoman kell dolgoztatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mismis10 0 Share Posted December 18, 2009 Köszönöm hogy szóltál. Akkor most kicsit kímélem mert elég sokat bömböltettem most. És mondjuk mennyi a max hangerő ami ilyenkor ajánlott max? Kb 1/2 éig feltekerhetem vagy addig se? És ugyan ez a basszusra is igaz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esakkormivan 0 Share Posted January 14, 2010 (edited) Helló! Nekem olyan problémám lenne, hogy a hangfalamból halkan egy külföldi rádióállomás adásait hallom minden akaratom ellenére (csak a hangfalból szól, ha fejhallgatót csatlakoztatok, ott nem hallható). Logitech x530-as hangfal rendszerem van. Mit lehet tenni, hogy megszûnjön a hang? (És más is hallja, nemcsak én, szóval nem képzelõdöm!!) Edited January 14, 2010 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 14, 2010 Feltételezem, csak akkor, ha csatlakoztatva van a számítógépre. Szóval valami a gépen csinálja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dave891 0 Share Posted January 14, 2010 Nem, ezt nem a gépe csinálja valószínűleg. Ez a hangfalszett "híres" erről, sokaknál előfordul ez a jelenség. Link Nálunk egyetemen is volt ez téma, valami összeszed benne mindenféle zajt... Valószínűleg a bemeneti jel kábele nincs jól árnyékolva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted January 14, 2010 Tanúsíthatom! Unkatesóm olcsó 5.1-es hangfalszettnek csúfolt kínai ipari hulladéka is, elõszeretettel rádiózott, míg a villámcsapás örökre elnémította. (Ráadásul a hangminõségét illetõen tényleg rádió volt, nagyanyám régi Sokol rádióját idézte. ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 14, 2010 Hogy mi a . Ilyet még nem láttam. :lol: Elnézést. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esakkormivan 0 Share Posted January 15, 2010 Lehet vele valamit csinálni, hogy megszûnjön a rádiózás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts