Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Licenc-kérdés

Recommended Posts

Posted

Kérem, valaki segítsen értelmezni a következõt: az Everest szerint a birtokomban lévõ Win2000 licence 2 azaz két processzorra szól. Ez azt jelenti, hogy jogszerûen két gépre telepíthetem ? Elõre is köszönöm a felvilágosítást.

amateur

Bata László
Posted

Nem, mindössze egy gépre telepíthetõ, amiben legfeljebb 2 processzor van :(

Posted

Itt viszont van egy kiskapu!

Ugye adott, hogy melyik 2 processzorra szól a licensz. Ha az a 2 procit külön-külön gépbe teszed, akkor a windowst is telepítheted mindkét gépre.

Posted

Ez érdekes. A Microsoft szerint processzor alapon nem lehet oprendszert licencelni.

Posted

Van, aki még ezt is nézi? Erre még sose gondoltam.

Posted

Szia mindenkinek!

A tegnap felvetett kérdésre küldött válaszokat köszönöm. A szoftwerrel kapcsolatban annyit még hozzáteszek, hogy dobozos, az "érdekes" licencet pedig az Everest állítja. Azelõtt az Aida 32 is ezt látta, de különösebb figyelmet nem szenteltem neki. Most viszont szeretnék egy másik gépet is beindítani, (használtan jutottam hozzá), és ezért lett hirtelen érdekes.

amateur

Bata László
Posted

A Microsoft dobozos Windowsainak licencei mindig egy gépre szólnak, már csak azért is, mert egy telepítõ kulcs van a dobozban. Több gépre csak "corporate" licenc esetén telepíthetõ ugyan azzal a kulccsal a Windows legálisan. Dobozban ilyet viszont nem találni.

Posted
... az "érdekes" licencet pedig az Everest állítja.

Én nem gondolnám, hogy az MS licenszkezelésével kapcsolatban az Everestre kellene hagyatkozni. ;)

Egyébként sem biztos, hogy 100 %-osan authentikus eredményt ad. Ez csak egy igen jó tesztporgram.

Posted

Mindenkinek köszönöm a jótanácsokat, végül marad valami egyéb operációs rendszer, esetleg a Linux, csak azt még meg kell ismernem.

amateur

Posted

Everestben Xp alatt van írva hogy Uniprocessor Free, a Vista alatt meg Mulitiprocesspr Free.

Ez mit jelent?

Meg van ilyen hogy licencelt procik száma:

:nyíl: Vista alatt egy

:nyíl: Xp alatt kettő

Ezek hogy függnek össze?

És ha 4 processzoros szerverre telepítem nem használhatom mindet, vagy egyáltalán nem?

És mi a helyzet a Hyper-Threading-es 2 magos Intel-procikkal? Vagy csak a fizikai proci vehető egynek?

Bocs a sok kérdésért :dühös:

Posted

Szerintem, hívd fel az ügyfélszolgálatot :!: Õk lehet, hogy konkrét választ tudnak adni. Számomra az új információ: "A Microsoft szerint processzor alapon nem lehet oprendszert licencelni." Erre én sem gondoltam, mint Adani.

Posted

Háát, nemtudom a számukat (legalábbis ráfogom erre, nehogy megkérdezzék a termékkulcsomat :S ).

Posted

Az OEM licensz is újabban kizárólag az alaplaphoz kötött. Hogy egy alaplapba pedig hány és milyen proci tehetõ... :?:;)

Pl. A Microsoft OEM licenc konstrukció, de a többirõl is találhattok ezt-azt.