amateur Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Kérem, valaki segítsen értelmezni a következõt: az Everest szerint a birtokomban lévõ Win2000 licence 2 azaz két processzorra szól. Ez azt jelenti, hogy jogszerûen két gépre telepíthetem ? Elõre is köszönöm a felvilágosítást. amateur
Bata László Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Nem, mindössze egy gépre telepíthetõ, amiben legfeljebb 2 processzor van
nagygabor Posted June 15, 2006 Posted June 15, 2006 Itt viszont van egy kiskapu! Ugye adott, hogy melyik 2 processzorra szól a licensz. Ha az a 2 procit külön-külön gépbe teszed, akkor a windowst is telepítheted mindkét gépre.
arpsoft Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 Ez érdekes. A Microsoft szerint processzor alapon nem lehet oprendszert licencelni.
amateur Posted June 16, 2006 Author Posted June 16, 2006 Szia mindenkinek! A tegnap felvetett kérdésre küldött válaszokat köszönöm. A szoftwerrel kapcsolatban annyit még hozzáteszek, hogy dobozos, az "érdekes" licencet pedig az Everest állítja. Azelõtt az Aida 32 is ezt látta, de különösebb figyelmet nem szenteltem neki. Most viszont szeretnék egy másik gépet is beindítani, (használtan jutottam hozzá), és ezért lett hirtelen érdekes. amateur
Bata László Posted June 16, 2006 Posted June 16, 2006 A Microsoft dobozos Windowsainak licencei mindig egy gépre szólnak, már csak azért is, mert egy telepítõ kulcs van a dobozban. Több gépre csak "corporate" licenc esetén telepíthetõ ugyan azzal a kulccsal a Windows legálisan. Dobozban ilyet viszont nem találni.
SkyBird Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 ... az "érdekes" licencet pedig az Everest állítja. Én nem gondolnám, hogy az MS licenszkezelésével kapcsolatban az Everestre kellene hagyatkozni. Egyébként sem biztos, hogy 100 %-osan authentikus eredményt ad. Ez csak egy igen jó tesztporgram.
amateur Posted June 20, 2006 Author Posted June 20, 2006 Mindenkinek köszönöm a jótanácsokat, végül marad valami egyéb operációs rendszer, esetleg a Linux, csak azt még meg kell ismernem. amateur
CDNorbi8 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Everestben Xp alatt van írva hogy Uniprocessor Free, a Vista alatt meg Mulitiprocesspr Free. Ez mit jelent? Meg van ilyen hogy licencelt procik száma: íl: Vista alatt egy íl: Xp alatt kettő Ezek hogy függnek össze? És ha 4 processzoros szerverre telepítem nem használhatom mindet, vagy egyáltalán nem? És mi a helyzet a Hyper-Threading-es 2 magos Intel-procikkal? Vagy csak a fizikai proci vehető egynek? Bocs a sok kérdésért
Neo Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Szerintem, hívd fel az ügyfélszolgálatot :!: Õk lehet, hogy konkrét választ tudnak adni. Számomra az új információ: "A Microsoft szerint processzor alapon nem lehet oprendszert licencelni." Erre én sem gondoltam, mint Adani.
CDNorbi8 Posted June 20, 2006 Posted June 20, 2006 Háát, nemtudom a számukat (legalábbis ráfogom erre, nehogy megkérdezzék a termékkulcsomat ).
SkyBird Posted June 21, 2006 Posted June 21, 2006 Az OEM licensz is újabban kizárólag az alaplaphoz kötött. Hogy egy alaplapba pedig hány és milyen proci tehetõ... Pl. A Microsoft OEM licenc konstrukció, de a többirõl is találhattok ezt-azt.
Recommended Posts