Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Pinnacle PCTV 110i

Silent Psycho

Recommended Posts

Silent Psycho
Posted

Vettem egy Pinnacle PCTV 110i típusú tv tunert. Tegnap beszereltem. Elkezdett folyamatosan sisteregni a hangfal. :S Kipróbáltam egy másik slotban is, ugyanúgy sisteregett a hangfal. :S Amíg a tuner nem volt a gépben addig nem csinálta ezt.

A kártya a 2. PCI slotban van, Abit IS7-V alaplapon.

1, Mi okozhatja a sistergést?

2, A bios-ban az IRQ-t be kell állítani (most auto-n van), ha igen akkor mire?

:segítség:

Posted

1. Nem lehet az, hogy be lett kapcsolva a digitális hangkimenet? :ötlet:

2. Auton jó így.

Ciao.

Silent Psycho
Posted

Digitális hangkimenet?! :pislog: És azt hol nézzem meg? :upsz:

Posted

Attól függ milyen hangkártyád/hangvezérlõd van.

Ciao.

Silent Psycho
Posted

Az alaplapra integrált hangkártyát használom.

Posted

Az rendben, de milyen típusú? Bár mindegy, mert valahol a hangszabályzók között rátalálsz erre.

Más hangok lejátszása rendesen megy?

Ciao.

Silent Psycho
Posted

Realtek AC97 Audio.

A sistergés allandó jellegû, ha be van kapcsolva a hangfal sistereg, amikor az egeret mozgatom vagy a görgõjét használom akkor hangosabban sistereg. Amíg nem volt a gépben a tuner addig nem csinálta ezt. :S

A sistergést leszámítva a többi hang lejátszása rendesen megy.

Nincs bekapcsolva az S/PDIF.

Halasi Miklós
Posted

Fogadjunk, hogy a Line-In-re, vagy az Aux-ra, amire rákötötted, azt nem némítottad el! ;)

Másrészt frissítsd a MediaCentert 3.4-re.

Harmadrészt egy rendes hangkártyával (elég egy SB Live) is próbáld ki... ;)

Silent Psycho
Posted

Valóban nem volt lenémítva az AUX. :upsz: Így megszûnt az állandó jellegû zúgás, de tv nézés közben még mindig zúg. :S

MediaCentert nem használom mert lassú, ChrisTV-t használok.

Egy hangkártyát meg szerzek valahonnan és kipróbálom azzal is.

Silent Psycho
Posted

Mindenkinek köszönöm a segítséget!

Sikerült megszüntetnem a zúgást a tv-adás alól is. :) Frissítettem a hangkártya driverét.

• 5 months later...
Posted

Szegasztok,

sz'al nekem is ilyen karim van.

A hang az okés viszont ha a felvételt visszanézem akkor vibrál a kép.

Jobban nem tudom elmagyarázni, de a lényeg, hogy zöld képernyõ "ugrik be".

3ezres a procim, 1 giga ramom, Sata II vinyóm van, a hang meg a video (nvidia 6100) alaplapra integrált.

Help, plíz, thx.

Jocó

Halasi Miklós
Posted

Milyen programmal veszel fel? Vagy ez programfüggetlen? :hááát:

Posted

a saját gyári szoftverével amit a boltban adtak hozzá; Media Center

...ma délután megpróbálkozom a Chris TV-vel, habár a MediaCenterrel is ment eddig, de újra kellett raknom a gépet (ami ezek szerint nem sikerült túl jól)...

...ja igen és 768*576 -os felbontásban vesz fel, ami szerintem megint nem jó, tegnap egy fél délutánt rászántam de nem tudtam átállítani 720x576ra...

Jocó

Halasi Miklós
Posted

Fura, mert ha MPEG2-ben veszel fel, és DVD-t állítasz be, akkor 720x576-ba kéne felvennie. 3.40-es a driver? :hááát:

Posted

Sziasztok.

Még karácsonyra megleptem magam egy PCTV csomaggal (tuner kártya + software) ami egyszercsak egy hónappal ezelõtt megadta magát. Hang volt de kép nem. Leszedtem, felraktam újra (meg még egy párszor) de ugyanaz. Haveromtól elkértem az õ tv software-ét de azzal sem. Na jó, gondoltam nem kell nekem a saját Pinnacle progiját használnom a kártyának. ChrisTV, Blaze, K!TV meg egy kupac mást kipróbáltam de egyik sem OK. Az érdekes az volt bennük a Pinnacle-hoz képest, hogy most kép volt de hang nem! Pont fordítva mint a saját programja a kártyának. Ez a Pinnacle számomra legalábbis nem volt egy jó vétel mert az elsõ pillanattól kezdve nem tudtam vele csak DVD LP-ben capture-ölni de ebbe még belementem volna ha egyébbként használható lett volna a cucc.

Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnék életet verni a TV kártyámba? Nem ragaszkodom a Pinnacle software-éhez mert elég nehézkes meg böhöm nagy is. Ha tudtok okosakat megköszönném.

Addig is sziasztok,

Kis Vuk.

Posted

Köszi srácok a segítséget a probléma megoldódott.

Lehet menni a boltba, ilyen kártyát venni ugyanis semmi baj nem volt vele.

Csak annyi történt, hogy bilgéc nagyon csúnyám megsz*patott. :gonosz::mérges:

Mivel újrahúztam a gépet, nem volt kedvem az összes általam használt progit felrakni, így a codec pack és a lejátszók sem kerültek fel. Ezért az felvett mpeg lejátszásához a windows media playert használtam ami egyszerüen a fent leírtak szerint játszotta le a filmet.

Sz'al 2 nap sz*vás meg vagy 10szer újrafelvétel után "kipróbáltam" a mediacenter lejátszóját.

Így jár az aki bízik a vindózban.

Csá

Jocó 8)

Halasi Miklós
Posted

Vagy kép, vagy hang??? Na ilyet se láttam még Pinnacle kártyától. Tippem sajnos nincs, hacsak nem valami kodek lehet. :hááát:

Rosszabb esetben tápegység, vagy másik slotban nézd meg.

• 1 month later...
Posted

Hali.

Lenne egy kis gondom, és szeretném a segítségeteket kérni. Nekem Pinnacle PCTV 110i tv tunerem van. A problémám, hogy elhagytam a driver cd-t. Az interneten már minden fellelhetõ driverféleséget letöltöttem, és persze hogy egyik sem jó. A kérésem az lenne, ha valakinek van driver cd-je, az elküldhetné nekem a driver, inf fájlját, ugyanis nekem csak az kellene róla, mert én nem a saját programját használom, hanem a Chris Tv-t.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok,

tervezem egy ilyen kártya vásárlását, de van egy kérdésem elõtte.

Tud-e DVD minõségben, vagy divX-be tömöritve felvenni?

Az eladó szerint nem tudja a dvd minõséget, de valahol a topikban nem ezt olvastam. Az Axico-nál látok is egy PCTV Pro upgrade MPEG2- nevû tételt 2e Ft körül, de nem tudom, hogy ez lenne-e a megoldás (mi ez: egy plusz hardverelem vagy szoftver)?

A kártyát azért venném, hogy jó filmeket vehessek fel pl. a Filmúzeumból :pislog:

Köszi a segitséget.

Halasi Miklós
Posted

Tény, hogy nem hardveresen készíti az MPEG-et, de attól még fel tud venni MPEG-2-be, pl. ChrisTV Professionallal. ;)

Esetleg frissítheted a Pinnacle MediaCenter 4.11-re is. ;)

• 1 month later...
Posted

Hellosztok! Ma vettem egy PINNACLE PCTV PRO / 110I tunerkártyát, beraktam, meg minden stb és jelentkeztek problémák... :(:

1. A dobozban nem volt benne egy kábel, amivel a hangkártáyt kéne rákötni, peig írják, hogy benne van elvileg. - Kérdésem: Kell-e hozzá, vagy nem is fontos?

2. Beállítottam a csatornakeresést, és nem talált a scatornákhoz hnagot. Átállítottam PALos sémákra, akkor meg nagyon torz hang jött be! - Kérdésem: Mit tudok tenni, hogy ne legyen torz?

3. Van egy SOUND BALSTER AUDIGY 7.1-es hangkártyám! A TVtuner beállításainál csak Auxiliary, Line in, Microphone, What U hear és S/PDIF - in van. Egyikkel sem mûködik! - Kérdésem: Hogyan lehet összehozni a hangkártyával, vagy mit tegyek, hogy jó legyen! Beállítás, Driver, vagy milyen probléma???

légy szíves írjatok, mert negon fontos lenne! Köszi Szépen: A.K.

Halasi Miklós
Posted

Ha nem volt benne kábel, akkor kétfélét használhatsz:

- külsőt: jack-jack dugó végével

- belsőt: a szürke CD-kábelt az AUX-ra

Ekkor lesz hangod... ;)

• 2 weeks later...
Posted

Sziasztok-.

Lenne egy sürgõs problémám

Vásároltam egy Pinnacle PCTV 110i-s kártyát.

Képem van,hangom nincs.

Vettem hozzá cdkábelt(hangkábelt,)de ígysem jó.

szerintem rossz helyre kötöttem be,de gõzöm sincs hogyan kell

a tvkártyán a hangkábel egyik felét az aux-ba dugtam,másik végét meg az alaplapra kellene valahova,mivel realtec hangkártyám van integrált.

Alaplapon a portok között találtam 2 ilyet,ahova be lehetne dugni,az egyikhez aux van írva másikhoz cd1.

nem tudok rájönni,hogy melyik végét hova dugjam,de már eléggé elkeseredtem,ugyanis kb 2 hete ezzel kínlódok.

meg talán mégegy probléma lehet. a beállításoknál a hangforrás a PCTV kártya,vagy pedig a hangkártya?

melyiket kell a hangforrásra kijelölni?

mertha a pctv a hangforrás akkor hangkimenetnek nem enged választani semmit,ha meg a hangkártyára állítom,nem tudom alatta mit válasszak a hangkimenetnek. (van spdif,vonalbemenet,mikrofon,stb.)

kérlek titeket segítsetek,fontos lenne.

Posted

És ami fontos lenne, hogy milyen videoszabványon kell kerestetnem vele a csatornákat?

Halasi Miklós
Posted

Akkor szépen sorban:

- a hangkábelt a hangkártyán az AUX-ba dugd, és engedélyezd mind rögzítéshez ésmind lejátszáshoz.

- nyilvánvaló a mixerben is az AUX-ot kell engedélyezni.

- videoszabványnak Austria vagyGermany a jó, és PAL-B vagy PAL-B/G