Silent Psycho Posted December 29, 2005 Posted December 29, 2005 Vettem egy Pinnacle PCTV 110i típusú tv tunert. Tegnap beszereltem. Elkezdett folyamatosan sisteregni a hangfal. Kipróbáltam egy másik slotban is, ugyanúgy sisteregett a hangfal. Amíg a tuner nem volt a gépben addig nem csinálta ezt. A kártya a 2. PCI slotban van, Abit IS7-V alaplapon. 1, Mi okozhatja a sistergést? 2, A bios-ban az IRQ-t be kell állítani (most auto-n van), ha igen akkor mire? ítség:
ProFiler Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 1. Nem lehet az, hogy be lett kapcsolva a digitális hangkimenet? 2. Auton jó így. Ciao.
Silent Psycho Posted December 30, 2005 Author Posted December 30, 2005 Digitális hangkimenet?! És azt hol nézzem meg?
ProFiler Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Attól függ milyen hangkártyád/hangvezérlõd van. Ciao.
Silent Psycho Posted December 30, 2005 Author Posted December 30, 2005 Az alaplapra integrált hangkártyát használom.
ProFiler Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Az rendben, de milyen típusú? Bár mindegy, mert valahol a hangszabályzók között rátalálsz erre. Más hangok lejátszása rendesen megy? Ciao.
Silent Psycho Posted December 30, 2005 Author Posted December 30, 2005 Realtek AC97 Audio. A sistergés allandó jellegû, ha be van kapcsolva a hangfal sistereg, amikor az egeret mozgatom vagy a görgõjét használom akkor hangosabban sistereg. Amíg nem volt a gépben a tuner addig nem csinálta ezt. A sistergést leszámítva a többi hang lejátszása rendesen megy. Nincs bekapcsolva az S/PDIF.
Halasi Miklós Posted December 30, 2005 Posted December 30, 2005 Fogadjunk, hogy a Line-In-re, vagy az Aux-ra, amire rákötötted, azt nem némítottad el! Másrészt frissítsd a MediaCentert 3.4-re. Harmadrészt egy rendes hangkártyával (elég egy SB Live) is próbáld ki...
Silent Psycho Posted December 30, 2005 Author Posted December 30, 2005 Valóban nem volt lenémítva az AUX. Így megszûnt az állandó jellegû zúgás, de tv nézés közben még mindig zúg. MediaCentert nem használom mert lassú, ChrisTV-t használok. Egy hangkártyát meg szerzek valahonnan és kipróbálom azzal is.
Silent Psycho Posted January 3, 2006 Author Posted January 3, 2006 Mindenkinek köszönöm a segítséget! Sikerült megszüntetnem a zúgást a tv-adás alól is. Frissítettem a hangkártya driverét.
jocozolg Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Szegasztok, sz'al nekem is ilyen karim van. A hang az okés viszont ha a felvételt visszanézem akkor vibrál a kép. Jobban nem tudom elmagyarázni, de a lényeg, hogy zöld képernyõ "ugrik be". 3ezres a procim, 1 giga ramom, Sata II vinyóm van, a hang meg a video (nvidia 6100) alaplapra integrált. Help, plíz, thx. Jocó
Halasi Miklós Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Milyen programmal veszel fel? Vagy ez programfüggetlen?
jocozolg Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 a saját gyári szoftverével amit a boltban adtak hozzá; Media Center ...ma délután megpróbálkozom a Chris TV-vel, habár a MediaCenterrel is ment eddig, de újra kellett raknom a gépet (ami ezek szerint nem sikerült túl jól)... ...ja igen és 768*576 -os felbontásban vesz fel, ami szerintem megint nem jó, tegnap egy fél délutánt rászántam de nem tudtam átállítani 720x576ra... Jocó
Halasi Miklós Posted June 9, 2006 Posted June 9, 2006 Fura, mert ha MPEG2-ben veszel fel, és DVD-t állítasz be, akkor 720x576-ba kéne felvennie. 3.40-es a driver?
Kis Vuk Posted June 11, 2006 Posted June 11, 2006 Sziasztok. Még karácsonyra megleptem magam egy PCTV csomaggal (tuner kártya + software) ami egyszercsak egy hónappal ezelõtt megadta magát. Hang volt de kép nem. Leszedtem, felraktam újra (meg még egy párszor) de ugyanaz. Haveromtól elkértem az õ tv software-ét de azzal sem. Na jó, gondoltam nem kell nekem a saját Pinnacle progiját használnom a kártyának. ChrisTV, Blaze, K!TV meg egy kupac mást kipróbáltam de egyik sem OK. Az érdekes az volt bennük a Pinnacle-hoz képest, hogy most kép volt de hang nem! Pont fordítva mint a saját programja a kártyának. Ez a Pinnacle számomra legalábbis nem volt egy jó vétel mert az elsõ pillanattól kezdve nem tudtam vele csak DVD LP-ben capture-ölni de ebbe még belementem volna ha egyébbként használható lett volna a cucc. Esetleg tudnátok segíteni abban, hogy hogyan tudnék életet verni a TV kártyámba? Nem ragaszkodom a Pinnacle software-éhez mert elég nehézkes meg böhöm nagy is. Ha tudtok okosakat megköszönném. Addig is sziasztok, Kis Vuk.
jocozolg Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Köszi srácok a segítséget a probléma megoldódott. Lehet menni a boltba, ilyen kártyát venni ugyanis semmi baj nem volt vele. Csak annyi történt, hogy bilgéc nagyon csúnyám megsz*patott. Mivel újrahúztam a gépet, nem volt kedvem az összes általam használt progit felrakni, így a codec pack és a lejátszók sem kerültek fel. Ezért az felvett mpeg lejátszásához a windows media playert használtam ami egyszerüen a fent leírtak szerint játszotta le a filmet. Sz'al 2 nap sz*vás meg vagy 10szer újrafelvétel után "kipróbáltam" a mediacenter lejátszóját. Így jár az aki bízik a vindózban. Csá Jocó
Halasi Miklós Posted June 12, 2006 Posted June 12, 2006 Vagy kép, vagy hang??? Na ilyet se láttam még Pinnacle kártyától. Tippem sajnos nincs, hacsak nem valami kodek lehet. Rosszabb esetben tápegység, vagy másik slotban nézd meg.
NwL Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Hali. Lenne egy kis gondom, és szeretném a segítségeteket kérni. Nekem Pinnacle PCTV 110i tv tunerem van. A problémám, hogy elhagytam a driver cd-t. Az interneten már minden fellelhetõ driverféleséget letöltöttem, és persze hogy egyik sem jó. A kérésem az lenne, ha valakinek van driver cd-je, az elküldhetné nekem a driver, inf fájlját, ugyanis nekem csak az kellene róla, mert én nem a saját programját használom, hanem a Chris Tv-t. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
bumbinet Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Sziasztok, tervezem egy ilyen kártya vásárlását, de van egy kérdésem elõtte. Tud-e DVD minõségben, vagy divX-be tömöritve felvenni? Az eladó szerint nem tudja a dvd minõséget, de valahol a topikban nem ezt olvastam. Az Axico-nál látok is egy PCTV Pro upgrade MPEG2- nevû tételt 2e Ft körül, de nem tudom, hogy ez lenne-e a megoldás (mi ez: egy plusz hardverelem vagy szoftver)? A kártyát azért venném, hogy jó filmeket vehessek fel pl. a Filmúzeumból Köszi a segitséget.
Halasi Miklós Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Tény, hogy nem hardveresen készíti az MPEG-et, de attól még fel tud venni MPEG-2-be, pl. ChrisTV Professionallal. Esetleg frissítheted a Pinnacle MediaCenter 4.11-re is.
antal.krisz Posted December 3, 2006 Posted December 3, 2006 Hellosztok! Ma vettem egy PINNACLE PCTV PRO / 110I tunerkártyát, beraktam, meg minden stb és jelentkeztek problémák... : 1. A dobozban nem volt benne egy kábel, amivel a hangkártáyt kéne rákötni, peig írják, hogy benne van elvileg. - Kérdésem: Kell-e hozzá, vagy nem is fontos? 2. Beállítottam a csatornakeresést, és nem talált a scatornákhoz hnagot. Átállítottam PALos sémákra, akkor meg nagyon torz hang jött be! - Kérdésem: Mit tudok tenni, hogy ne legyen torz? 3. Van egy SOUND BALSTER AUDIGY 7.1-es hangkártyám! A TVtuner beállításainál csak Auxiliary, Line in, Microphone, What U hear és S/PDIF - in van. Egyikkel sem mûködik! - Kérdésem: Hogyan lehet összehozni a hangkártyával, vagy mit tegyek, hogy jó legyen! Beállítás, Driver, vagy milyen probléma??? légy szíves írjatok, mert negon fontos lenne! Köszi Szépen: A.K.
Halasi Miklós Posted December 4, 2006 Posted December 4, 2006 Ha nem volt benne kábel, akkor kétfélét használhatsz: - külsőt: jack-jack dugó végével - belsőt: a szürke CD-kábelt az AUX-ra Ekkor lesz hangod...
mihotibi Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 Sziasztok-. Lenne egy sürgõs problémám Vásároltam egy Pinnacle PCTV 110i-s kártyát. Képem van,hangom nincs. Vettem hozzá cdkábelt(hangkábelt,)de ígysem jó. szerintem rossz helyre kötöttem be,de gõzöm sincs hogyan kell a tvkártyán a hangkábel egyik felét az aux-ba dugtam,másik végét meg az alaplapra kellene valahova,mivel realtec hangkártyám van integrált. Alaplapon a portok között találtam 2 ilyet,ahova be lehetne dugni,az egyikhez aux van írva másikhoz cd1. nem tudok rájönni,hogy melyik végét hova dugjam,de már eléggé elkeseredtem,ugyanis kb 2 hete ezzel kínlódok. meg talán mégegy probléma lehet. a beállításoknál a hangforrás a PCTV kártya,vagy pedig a hangkártya? melyiket kell a hangforrásra kijelölni? mertha a pctv a hangforrás akkor hangkimenetnek nem enged választani semmit,ha meg a hangkártyára állítom,nem tudom alatta mit válasszak a hangkimenetnek. (van spdif,vonalbemenet,mikrofon,stb.) kérlek titeket segítsetek,fontos lenne.
mihotibi Posted December 15, 2006 Posted December 15, 2006 És ami fontos lenne, hogy milyen videoszabványon kell kerestetnem vele a csatornákat?
Halasi Miklós Posted December 19, 2006 Posted December 19, 2006 Akkor szépen sorban: - a hangkábelt a hangkártyán az AUX-ba dugd, és engedélyezd mind rögzítéshez ésmind lejátszáshoz. - nyilvánvaló a mixerben is az AUX-ot kell engedélyezni. - videoszabványnak Austria vagyGermany a jó, és PAL-B vagy PAL-B/G
Recommended Posts