ToM2oo4 0 Share Posted June 8, 2006 Üdv mindenkinek! A következõ lenne a problémám: egyik újraindításról a másikra a a win xp nem tudja betölteni a cd-rom illesztõprogramokat és a következõ hibát írja ki: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39) Az eszköz hibaelhárításához kattintson a Hibaelhárítás lehetõségre. Sajna így nem tudok semmit kezdeni a meghajtókkal. No meg a virtuális meghajtókat sem tölti be, szóval a DaemonTools-nak is annyi. Próbálkoztam újratelepíteni a drivert, letörölni a cd-romokat, újra feltenni, de semmi változás. Tudtommal nem telepítettem semmi új programot, ami hazavághatta volna. Mitõl lehet ez? Valami megoldás van rá? Nem akarnám újratelepíteni a rendszert, szóval valami "anti-reinstall" módszer érdekelne. Elõre is köszi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted June 8, 2006 Egy rendszervisszaállítást próbálj, arra az időre mikor még jó volt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToM2oo4 0 Author Share Posted June 8, 2006 Ez sajna problémás, mert megrögzötten tiltom a rendszervisszaállítást, ugyanis csak a helyet foglalja és eddig nemigen vettem hasznát. Vagy nem kellett, vagy nem ért semmit sem, h visszaállítottam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted June 8, 2006 Itt olvasd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToM2oo4 0 Author Share Posted June 8, 2006 Tökéletes! Köszönöm! Ismét mûködik minden! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 8, 2006 Ilyenkor egyébként az IDE-vezérlő driverét és az ASPI drivert kell újra feltenni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToM2oo4 0 Author Share Posted June 8, 2006 Értem, csak annyira már nem akartam macerálódni, gondoltam inkább megkérdem, hogy van-e valami egyszerû megoldás. De ez a registry-s dolog bejött. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razak_255 0 Share Posted July 9, 2006 Bocsi! nekem is ugyanez a probléma és az adott linken amikor néztem nem találtam semmi megoldást a problémára. Gondolom már elavult a link. Nem tudnátok egy újabbat kitenni? Vagy hogyan lehet frissíteni az IDE vezérlõt? WARNING: If you use Registry Editor incorrectly, you may cause serious problems that may require you to reinstall your operating system. Microsoft cannot guarantee that you can solve problems that result from using Registry Editor incorrectly. Use Registry Editor at your own risk. To resolve this behavior, follow these steps: Start Registry Editor (Regedt32.exe). Locate the UpperFilters value under the following key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} On the Edit menu, click Delete, and then click OK. Locate the LowerFilters value under the same key in the registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} On the Edit menu, click Delete, and then click OK. Quit Registry Editor.NOTE: After you remove the Upperfilters value and the Lowerfilters value, if you notice lost functionality in a particular program, such as CD recording software, you may need to reinstall that software. If the problem recurs, consult with the software vendor for assistance. Restart your computer. Ezt találtam! Ez most azt jelenti, hogy töröljem ezeket a kulcsokat és megvan? Vagy valaki letudná fordítani magyarra? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted July 9, 2006 HKLM \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ Class \ {4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Upperfilter, Lowerfilter. Töröljük mindkettõt, majd indítsuk újra a számítógépet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anyett 0 Share Posted January 28, 2008 Sziasztok! Egy olyan problémám van, hogy a cd/dvd olvasóm egyik percrõl a másikra használhatatlanná vált. Az ok: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Kód: 39). Megpróbáltam frissíteni is, de azt írja ki, hogy a legújabbat használom. Windows Vista-t használok egyébként. Nagyon szépen megköszönném, ha valaki tudna segíteni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted January 28, 2008 "Hibakód: 39 A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztõprogramot. Az eszközillesztõ sérült vagy hiányzik. (Hibakód: 39) Ajánlott megoldás A hiba oka lehet hiányzó illesztõprogram, sérült bináris fájl, fájllal kapcsolatos bemeneti vagy kimeneti probléma, esetleg olyan illesztõprogram, amely egy másik bináris fájl be nem tölthetõ belépési pontjára hivatkozik. Távolítsa el az illesztõprogramot, majd annak újratelepítéséhez vagy frissítéséhez kattintson a Hardverváltozások keresése gombra. Az eszköz tulajdonságait összegzõ párbeszédpanel Általános lapjának Hibaelhárítás gombjára kattintva elindíthatja az eszközhöz tartozó hibaelhárító varázslót." Forrás: http://support.microsoft.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anyett 0 Share Posted January 28, 2008 Szia! Köszi szépen, megtörtént a dolog, de még mindig azt írja ki, hogy nem tudta megfelelően telepíteni az eszközt. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted January 28, 2008 Megnyitottad az eszközkezelõt? A CD!DVD olvasó résznél mindent el kell távolítani. Aztán indítsd újra a gépet. Ha nem jó, akkor format C:. Valami csûnyán el van rontva. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anyett 0 Share Posted January 28, 2008 Hát ez is megtörtént, de még mindig semmi... :S :S Lehet, hogy tényleg csak a formázás marad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted January 28, 2008 Esetleg megpróbálhatsz egy javítást is. Bár a biztos tényleg a formázás lenne, és az is alig több, mint egy óra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anyett 0 Share Posted January 31, 2008 (edited) Hát ha lenne olyan a kedves telepítõn, amit adtak hozzá, hogy javítás,akkor nagyon boldog lennék... De persze nincs... És voltam olyan barom, hogy nem partícionáltam, aztán most itt állok 60 giga cuccal, amit nem tudok hova rakni...áááá... Valami más ötlet? Légyszi!!! Edited February 1, 2008 by Gereby Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted January 31, 2008 Akkor nem ma telepíted újra, hanem másnap lesétálsz a legközelebbi eladópulthoz, és veszel egy winchestert. Átmásolod a 60 GB cuccot, és a mostanira teszel XP-t. Ha még nem partícionáltál, most se tedd, inkább használj 1 Windows-os HDD-t, meg egy nagyobb tárolót. Sokkal jobban jársz. Legalábbis nem kell majd Eltűnt a partícióm rovatot nyitnod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anyett 0 Share Posted January 31, 2008 Köszi szépen a segítséget,csak sikerült megoldani!! Regedit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex99 0 Share Posted February 1, 2008 És mivel? Defragelted? Akkor sem jó ötlet egy winyón tárolni a Windowst meg az installokat, egyéb cuccot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted February 17, 2008 Üdvözletem! A gondom, hogy az asztali számítógép dvd írója nem (látja?) játsza le a dvd-ket. Írni azonban hajlandó. Az esemény napló figyelmeztetõ üzenete: forrás:PlugPlay Manager, és esemény: 257 A Számítógép-kezelés> Eszközkezelõben felsorolja mint dvd meghajtót (optirac dvd-rw ad 5170a). Nem rég, volt egy rendszervisszaállítás a gépemen, lehetséges, hogy az okozta? Valakinek ötlete? javaslata? a hiba elhárítására? Elõre is köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted February 17, 2008 Próbáld meg újratelepíteni a meghajtó driverét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted February 17, 2008 Üdv! Hüm, meghajtó drivert? Hol keressem? Írókhoz nem szoktak adni, (legalább is nekem). Eddig nem is kellett. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted February 17, 2008 Némelyik meghajtóhoz adnak külön drivert, azt ajánlatos feltenni. De minden meghajtóhoz kell települnie illesztõnek. Errõl általában a felhasználó nem tud, mert a meghajtójához a Windows automatikusan telepíti az illesztõt. Ha megnyitod az Eszközkezelõt, a meghajtód tulajdonságainál elvileg tudod frissíteni a drivert. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Share Posted February 18, 2008 Köszönöm Fujitsu! Az író mûködik. Most már csak arra lennék kíváncsi mi okozza akkor azt, hogy az eseménynapló továbbra is Forrás:PlugPlayManager, Esemény:257 figyelmeztetést ír sorozatban egymás után, azonnal ahogy a gépet bekapcsolom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fujitsu 825 Share Posted February 18, 2008 Valószínûsítem, hogy a Windowsodban van valami gubanc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts