tbrc 0 Share Posted June 7, 2006 Sziasztok! Tegyük fel, hogy van 2 darab ".avi" formátumú filmem, ami lényegében egy film, de annakidején 2 felé kellett vágni, hogy ráférjen 2 CD-re. Most szeretném kiírni a 2 ".avi"-t 1 DVD-re, de 1 filmként (úgy, hogy az átkonvertált filmek között ne legyen váltás, vagyis szünet). A kérdésem a következõ: Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy olyan végeredményt kapjak mintha 1 ".avi"-t konvertáltam volna át DVD-re? Vagy a 2 részlet között nem lesz váltás, ha 2 ".avi"-t egyszerûen 2 filmként DVD formátumban egymás után rakok? A segítséget elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted June 7, 2006 1. Először egyesítened kell a két AVI fájlt ezzel a programmal: íl: AVI MPEG RM WMV Joiner 2. Az egyesített AVI fájlt most áthelyezed egy olyan particióra, ahol legalább 9-10 GB szabad hely van DVD-kódoláshoz. Olyan mappába teszed, melynek neve nem tartalamaz semmilyen ékezetes és különleges karaktert, és e szerint nevezed át a fájlt is. (Pl. "_" , "." , stb. ne legyen benne). Azután avi-módban ezzel a programmal betöltöd a fájlt, és ott szép sorjában végigmész az opciókon: íl: Avi2Dvd A májusi PC World szám részletesen ír erről a hasznos kis programról. (Ha azt a cikket elolvasod, még a két AVI előzetes egyesítése nélkül is meg tudod oldani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrc 0 Author Share Posted June 7, 2006 Egyébként az egyesítésnél romolhat a minőség, vagy az csak egyesíti és kész? Mindenesetre megpróbálom egyesítés nélkül először (elolvasom a PC WORLD-öt ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiwer 0 Share Posted June 7, 2006 Ezt egy progival is meg tudod oldani: VSO DivXtoDVD Link to comment Share on other sites More sharing options...
tbrc 0 Author Share Posted June 8, 2006 Eddig én is azt használtam, de akkor szünet lesz közötte nem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiwer 0 Share Posted June 10, 2006 Nálam nem volt szünet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted June 10, 2006 Használd amit mondtam, és akkor nem lesz gond. Egyesítéssel nem romlik a minőség, mert nincs átkódolás. Gondolj bele: ha lenne, sokkal hosszabb ideig tartana... E helyett a Joiner pár perc alatt végez. Azért szeretek előbb egyesíteni, mert akkor nem a DVD-kódolás után derül ki, hogy pár perc pl. kimaradt a két darab között. :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shia-ko 0 Share Posted June 11, 2006 Én továbbra is a The Filmmachine-t javaslom, akármelyik beépülõ codec-kel kitûnõ eredményt hoz, és nagyon egyszerû használni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted June 11, 2006 A FilmMachine szünet nélkül összefûzi a 2 db AVI-t. A DVD lejátszási idõ kb. 3 óra 10 perc lett normál képminõséggel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bal. 0 Share Posted July 20, 2007 Hello. Az avi/mpeg/rm/wmv joiner v.4.82-vel nem tudok összefûzni egy 8 részre szedett filmet. Azt írja ki hogy: "the audio streams have different sampling rates" Ilyenkor mi van? Link to comment Share on other sites More sharing options...
olli 0 Share Posted July 21, 2007 Vagy azonos kimeneti formátumra konvertálod a részeket, és utánna fûzöd össze, vagy más progit használsz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bal. 0 Share Posted July 22, 2007 És melyik programot ajánlanád? Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted July 22, 2007 Nekem is voltak AVI fájlokkal ilyen gondjaim, és az említett progi helyett az AVI Joiner segített: http://www.media4pc.com/ . A Boilsoft szoftverei jók, de a különbözõ audio-mintavételezéssel valahogy nehezebben tudnak megküzdeni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 940 Share Posted August 16, 2007 Unikey megoldása itt! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts