Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Tegyük fel, hogy van 2 darab ".avi" formátumú filmem, ami lényegében egy film, de annakidején 2 felé kellett vágni, hogy ráférjen 2 CD-re. Most szeretném kiírni a 2 ".avi"-t 1 DVD-re, de 1 filmként (úgy, hogy az átkonvertált filmek között ne legyen váltás, vagyis szünet).

A kérdésem a következõ:

Hogyan tudnám azt megcsinálni, hogy olyan végeredményt kapjak mintha 1 ".avi"-t konvertáltam volna át DVD-re?

Vagy a 2 részlet között nem lesz váltás, ha 2 ".avi"-t egyszerûen 2 filmként DVD formátumban egymás után rakok?

A segítséget elõre is köszönöm!

Posted

1. Először egyesítened kell a két AVI fájlt ezzel a programmal:

:nyíl: AVI MPEG RM WMV Joiner

2. Az egyesített AVI fájlt most áthelyezed egy olyan particióra, ahol legalább 9-10 GB szabad hely van DVD-kódoláshoz. Olyan mappába teszed, melynek neve nem tartalamaz semmilyen ékezetes és különleges karaktert, és e szerint nevezed át a fájlt is. (Pl. "_" , "." , stb. ne legyen benne). Azután avi-módban ezzel a programmal betöltöd a fájlt, és ott szép sorjában végigmész az opciókon:

:nyíl: Avi2Dvd

A májusi PC World szám részletesen ír erről a hasznos kis programról. (Ha azt a cikket elolvasod, még a két AVI előzetes egyesítése nélkül is meg tudod oldani.

Posted

Egyébként az egyesítésnél romolhat a minőség, vagy az csak egyesíti és kész? Mindenesetre megpróbálom egyesítés nélkül először (elolvasom a PC WORLD-öt :D )

Posted

Eddig én is azt használtam, de akkor szünet lesz közötte nem?

Posted

Használd amit mondtam, és akkor nem lesz gond. Egyesítéssel nem romlik a minőség, mert nincs átkódolás. Gondolj bele: ha lenne, sokkal hosszabb ideig tartana... E helyett a Joiner pár perc alatt végez. :D Azért szeretek előbb egyesíteni, mert akkor nem a DVD-kódolás után derül ki, hogy pár perc pl. kimaradt a két darab között. :!:

Posted

Én továbbra is a The Filmmachine-t javaslom, akármelyik beépülõ codec-kel kitûnõ eredményt hoz, és nagyon egyszerû használni.

Posted

A FilmMachine szünet nélkül összefûzi a 2 db AVI-t. A DVD lejátszási idõ kb. 3 óra 10 perc lett normál képminõséggel.

• 1 year later...
Posted

Hello.

Az avi/mpeg/rm/wmv joiner v.4.82-vel nem tudok összefûzni egy 8 részre szedett filmet.

Azt írja ki hogy: "the audio streams have different sampling rates"

Ilyenkor mi van?

Posted

Vagy azonos kimeneti formátumra konvertálod a részeket, és utánna fûzöd össze, vagy más progit használsz.

Posted

És melyik programot ajánlanád?

Posted

Nekem is voltak AVI fájlokkal ilyen gondjaim, és az említett progi helyett az AVI Joiner segített: http://www.media4pc.com/ . A Boilsoft szoftverei jók, de a különbözõ audio-mintavételezéssel valahogy nehezebben tudnak megküzdeni.

• 4 weeks later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...