bedecs.hu Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Éppen meglévő PDA-m és mobiltelefonom szeretném egy eszközbe összegyúrni a közeljövőben. Azzal a fogós kérdéssel találtam szemben magam, hogy szeretném ha a készülék GPS képes is lenne. És a gond az, hogy nemigazán vagyok tisztában azzal, hogy akku szempontjából mi a gazdaságosabb, a beépített GPS antenna vagy egy külső Bluetooth-os GPS vevő aminek saját akkuja van? Viszont akkor a PDA-n folyamatosan mennie kell a Bluetoothnak ami szintén nemtudom "hány litert fogyaszt 100-on ". Szóval ha valakinek van ilyen tapasztalata örömmel venném ha megosztaná. Remélem sikerült érthetően megfogalmaznom a problémám.
Greene Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Elég racionális a magyarázat. A beépített GPS modul elég rendesen szívja a PDA akksiját, hiszen a tápot is abból szedi. A külső GPS vevőknek elég izmos a saját akksijuk, és a Bluetooth sem szívja annyira a PDA-ét. Nekem egy CF-es GPS-em van és csak azért vettem azt, mert szinte ingyen volt. Máskülönben Bluetooth-ost vettem volna.
bedecs.hu Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 Tehát ha jól értem akkor a BT nem szívja annyira a PDA akksiját mint egy GPS vevő folyamatos adatkommunikáció mellett sem?! http://gpsbolt.hu/shop.php?product=760 ezt a kütyüt néztem ki magamnak. A mostani PDA-m CF-es de az új mindenképpen BT-s lesz és így amíg az újat nem veszem meg addig is tudnám használni. Még egy hülye kérdés: attol hogy ez nincs beépítve nem rosszabb vagy nincs valamiféle késés? Pl ha iGO-van szeretném használni vajon ez jó-e hozzá...
bedecs.hu Posted June 5, 2006 Author Posted June 5, 2006 Hmmm ennek viszont tekintélyes a mûködési ideje és a készenléti is... http://gpsbolt.hu/shop.php?product=752
Greene Posted June 5, 2006 Posted June 5, 2006 Jól érted. A beépített vagy bővítőkártyás GPS a tápfeszültséget a PDA-ból veszi, így az jobban merül. Teljesen mindegy milyen szoftverrel szeretnéd használni, mindegyikkel megy az összes GPS, mivel szabványos a kommunikációja. Nem lesz lassabb a GPS, csak mert külső. Inkább a chipseten múlik a GPS vevő milyensége.
bedecs.hu Posted June 6, 2006 Author Posted June 6, 2006 Lehet hogy én fogalmaszam érthetetlenül, de folyamatos adatkommunikáció közben a bluetooth aktivitás is meríti rendesen az akksit. És így gondoltam a fogyasztást amikor ténylegesen kommunikál...
Recommended Posts