Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Olyan DVD-t szeretnék lejátszani, amin csak DTS hang van. Sem asztali lejátszóban sem számítógépen nem tudom "megszólaltatni". Mit tegyek?

Posted

Az asztali lejátszód nem tartalmaz DTS dekódert, csak a nyers jelet küldi ki. Ennek a feldolgozásához egy házimozi erõsítõ kéne.

A számítógépen pedig nincs hozzá kodeked. A DVD lejátszó progiknál csak a drágább verziók tudják ezt az opciót.

Posted

Vagyis az van amit sejtettem: kellene hozzá egy házimozi rendszer... :(

Köszönöm Greene!

Posted

Vagy egy megfelelõ DVD lejátszó szoftver (pl. PowerDVD). Megfelelõ program segítségével a DTS hangot át tudod keverni sztereó rendszerre.

Posted

Athos!

Ez érdekelne...Power DVD 5.0-val hogyan oldható meg? Próbálkoztam, de sehogy nem sikerült.

Posted

Az alap PowerDVD nem tudja. Azt hiszem a gold edition (vagy valami hasonló) szükséges. Ha elindítod, akkor az ablakban láthatod mit támogat. Ott szerepelnie kell a DTS logónak. Aztán jobb gombos menüben kattints a Configurationre, aztán az Audio fülön az Audio Channel Expander résznél állítgathatod. Én úgy tudom, hogy ezzel megoldható. Mivel 5.1-es rendszerem van nem tudom tesztelni. Ha a program megküzd a DTS-sel akkor már két hangfalon is hallanod kell valamit.

Posted

Azt hiszem csak a 6-os PowerDVD-ből van 'Gold', ami tudja a DTS-t...a sztereóra lekeverés már részletkérdés.

Posted

5-ösbõl is van, ami tudja a DTS-t. Azt használom. ;) Csak nem tudom milyen kiadás, mert azt nem közli. :hááát:

• 3 months later...
Posted

Sziasztok!

Én az szeretném megkérdezni, hogy vajon létezik-e oylan progi amivel el lehet dönteni, hogy egy dvd filmen az audió 5.1-es -e avagy másfajta. Ez azért érdekelne, mert néhol csak nyelvet tudok választani, nincs megjelölve egyéb infó. Köszi.

Posted

Powerdvdben lejátszás közben jobb klikk információk, és megjeleníti az éppen játszott hang tipusát. A többi lejátszón is biztos van ilyen információs "ablak".

De a dvd borítóján nincs rajta...?