Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Webshop készítése, üzemeltetése

Babó22

Recommended Posts

Babó22

Hello! Azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet egy webshopot készíteni? Mire lesz szükség (adó kártya, személyi igazolvány stb.)? Szükség van-e MySQL-re? A választ elõre is köszönöm.

zsoltchelsea

Ponosan webshop-hoz való infót nem sikerült szereznem, de on-line katalógushoz és virtuális bevsárlókocsihoz (szerintem ezek egybe alkotják a webshopot, csak egy kis marketingnevekkel fűszereztek). El kell hogy szomorítsalak: kell hozzá MySQL és PHP-is (MySQL biztosan). Amúgy az adatok közül pontosan nem tudom, hogy mi kell, de szerintem személyi igazolványszám, név, lakcím kell, de ezeket törvénybe is iktatták (szerintem...), úgyhogy azért ennek nézz utána...

Garono
Ezt az oldalt találtam. ;) Ott egy Webshop Maker program demója.

Babó22

A mûködési elvét le tudnátok írni? Értek a PHP-hez, a MySQL-hez és a HTML-hez. Tehát ezek nem jelentenek nekem akadályt.

zsoltchelsea

Először is kell egy olyan hely, ahol regisztrálni lehet, hogy vásároljanak (ez kéne, mert akkor mindig tudod, hogy ki, mit, mennyit és hogyan vett) egy katalógus (itt tünteted fel a termékeket+a termékek adatait+mögötte kell MySQL tábla (lehet, hogy több is) legvégül egy "bevásárlókocsit", amivel a vásárlás valójában megtörténik (ide kell ugyancsak PHP és MySQL, meg on-line megrendelőlap (ha akarsz)+tranzakciók lebonyolítását is meg kell oldanod (csekk vagy kártya). Kb. ennyi, de ezek csak elég sematikusan vannak leírva (persze kell egy számlaszám is, hogy a pénz elmenjen+a szállítást is meg kell oldanod->könyvelőprogi sem árt ide, ha normális boltot akarsz nyitni).

Babó22

Köszönöm szépen.

KeLa

Nézz szét a portálrendszerek között (php) valahol találkoztam webshop modullal. Onnan sok ötletet meríthetsz a kivitelezéshez. De van arra is lehetõséged, hogy béreled a webshopot, Itt minden adott csak fel kell töltened az termék adatbankját. Számlázásig minden megoldott.

• 2 weeks later...
Babó22

Milyen portálrendszerek között találok webshop funkciót?

zsoltchelsea

Szerintem PHP vagy ASP (de ebben nem vagyok biztos)...

• 1 month later...
apacs

A php meg az asp nem protál rendszer... -.-'

• 1 month later...
vmiki

Amihez tudom, hogy van: e107, Joomla, PHP Nuke, és valószínûleg a többihez is van (PostNuke, ....)

• 1 year later...
molnaram

A joomla egy cms rendszer ahova lehet integrálni webshopot. Mindenkinek tudom ajánlani, nekem nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Ha webáruházat vagy webshopot készítek biztos a joomlás cuccokhoz nyúlok.