Dávid Csaba 284 Share Posted June 2, 2006 Két éves a fent említett hárdverem, és nemrég egyik napról a másikra elkezdett a kép összemenni kétoldalt. Sem az OSD-menűből, sem az ATI 9200-as beállítási lehetőségeiből nem lehet korrigálni. Sőt, hosszabb használat során egyre beljebb húzódik a feketeség. Kb fél centivel kezdődött, most már ott tartunk, hogy bő másfél centi mindkét oldalon a kihasználatlan terület. Megpróbálom ellenőrizni egy kölcsön videókártya cserével a dolgot, de gyanítom, hogy monitorgond. Vagy esetleg más? Ötleteket várok! Dánke! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProFiler 0 Share Posted June 2, 2006 Sehogy nem tudod kihúzni menübõl a kép szélére? Érdemes lenne azért gy másik gépen is kipróbálni. Ciao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 284 Author Share Posted June 8, 2006 Kipóbáltam egy Nvidia kártyával is, ott is ugyanez a helyzet. Sõt, most már két centi felett járunk... Se OSD-menûbõl, se a videókártya beállításaival nem megy a feketeség eltüntetése. Pozíciót tudok változtatni, sõt, ki is tudom tolni a kép egy részét a fekete sávok alá. A kép maga azonban olyan, mintha nyújtva lenne függõlegesen. Talán mert azzal - mármint a függõleges síkkal - nincs gondom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athos 0 Share Posted June 8, 2006 Szerintem monitor gond. Lehet egy belsõ takarítás ráférne. Illetve lehet egy-két alkatrész döglõdik. Például egy kondenzátor is okozhat ha jól tudom ilyen jelenséget. Mondjuk, hogy elkezd kiszáradni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 8, 2006 Próbáltad a képfrissítés és/vagy a felbontást változtatni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 284 Author Share Posted June 16, 2006 Minden kipróbáltam, elhiheted... Minden általam ismert módszert, programot meg mifenét. Eredméynként csak annyit könyvelhettem el, hogy a szemem láttára ugrott össze a kép egy enyhe remegés után. Akkor 4,5cm volt a hiány mindkét oldalon. Aztán ezen a hétfőn feljött a kereskedő hozzánk, és elvitte garanciális javításra a monitort. Rendes volt a srác, mert mondhatta volna, hogy cipeljem le én a boltba a cuccot. Elvileg maximum 15 nap a javítási idő, de remélem, jövő héten visszakapom. Kérdés: vajon árt a monitornak, ha minden egyes alkalommal bekapcsolom, amikor elindítom a gépet, és kikapcsolom, amikor leállítom? Nem szeretem, hogy ott villog stand-by módban (főleg éjjel nem). Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted June 16, 2006 Az elektromos készülékek a leggyakrabban ki- és bekapcsoláskor mennek tönkre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dávid Csaba 284 Author Share Posted July 4, 2006 Yeppeee! Visszakaptam a monitorom pár napja. Jobb, mint újkorában. Hogy mi is volt a gond, az a javítási papírból nem derül ki, mert oda csak annyi van írva: alkatrész csere. De a lényeg, hogy most már minden OK! Ha valaki elég mazonak érzi magát, használja a gépét 2 hétig TV-re kötve, majd utána rakja vissza a monitorra a képet! Eszméletlen, milyen gyönyörû az 1024*768! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts