Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Belinea 103026 fogyókúrán


Dávid Csaba

Recommended Posts

Dávid Csaba

Két éves a fent említett hárdverem, és nemrég egyik napról a másikra elkezdett a kép összemenni kétoldalt. Sem az OSD-menűből, sem az ATI 9200-as beállítási lehetőségeiből nem lehet korrigálni. Sőt, hosszabb használat során egyre beljebb húzódik a feketeség. Kb fél centivel kezdődött, most már ott tartunk, hogy bő másfél centi mindkét oldalon a kihasználatlan terület.

 

Megpróbálom ellenőrizni egy kölcsön videókártya cserével a dolgot, de gyanítom, hogy monitorgond. Vagy esetleg más? Ötleteket várok! Dánke!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Sehogy nem tudod kihúzni menübõl a kép szélére? Érdemes lenne azért gy másik gépen is kipróbálni.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Kipóbáltam egy Nvidia kártyával is, ott is ugyanez a helyzet. Sõt, most már két centi felett járunk... Se OSD-menûbõl, se a videókártya beállításaival nem megy a feketeség eltüntetése. Pozíciót tudok változtatni, sõt, ki is tudom tolni a kép egy részét a fekete sávok alá. A kép maga azonban olyan, mintha nyújtva lenne függõlegesen. Talán mert azzal - mármint a függõleges síkkal - nincs gondom.

Link to comment
Share on other sites

Athos

Szerintem monitor gond. Lehet egy belsõ takarítás ráférne. Illetve lehet egy-két alkatrész döglõdik. Például egy kondenzátor is okozhat ha jól tudom ilyen jelenséget. Mondjuk, hogy elkezd kiszáradni.

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Próbáltad a képfrissítés és/vagy a felbontást változtatni?

Link to comment
Share on other sites

Dávid Csaba

Minden kipróbáltam, elhiheted... Minden általam ismert módszert, programot meg mifenét. Eredméynként csak annyit könyvelhettem el, hogy a szemem láttára ugrott össze a kép egy enyhe remegés után. Akkor 4,5cm volt a hiány mindkét oldalon.

Aztán ezen a hétfőn feljött a kereskedő hozzánk, és elvitte garanciális javításra a monitort. Rendes volt a srác, mert mondhatta volna, hogy cipeljem le én a boltba a cuccot.

Elvileg maximum 15 nap a javítási idő, de remélem, jövő héten visszakapom.

 

Kérdés: vajon árt a monitornak, ha minden egyes alkalommal bekapcsolom, amikor elindítom a gépet, és kikapcsolom, amikor leállítom? Nem szeretem, hogy ott villog stand-by módban (főleg éjjel nem).

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Az elektromos készülékek a leggyakrabban ki- és bekapcsoláskor mennek tönkre.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Dávid Csaba

Yeppeee!

 

Visszakaptam a monitorom pár napja. Jobb, mint újkorában. Hogy mi is volt a gond, az a javítási papírból nem derül ki, mert oda csak annyi van írva: alkatrész csere.

De a lényeg, hogy most már minden OK! Ha valaki elég mazonak érzi magát, használja a gépét 2 hétig TV-re kötve, majd utána rakja vissza a monitorra a képet! Eszméletlen, milyen gyönyörû az 1024*768! :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...