Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Megjenített kép vs. nyomtatott kép


nyekk

Recommended Posts

nyekk

Sziasztok!

Hogy tudnám elérni, hogy a moniton ugyanolyannak lássam a fényképeket, mint amit kinyom a nyomtató? Értem itt ez alatt a színek telítettségét, fényerőt és még ilyesmiket. Viewsonic vagy Samsung monitorom van (LCD), és Canon IP 5200-as nyomtatóm. Valaha mintha hallottam volna valami segédprogiról, azt hiszem pont a PC Worldben, de nem bizti.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Elvileg vannak beállítóprogramok, amiket használva a szemed után szabadon kalibrálhatod a monitort, de egyrészt az annyit is ér, amennyit a szemed, vagy amennyit a monitor beállításai engednek, másrészt abban a pillanatban, ahogy nem a fényképekkel foglalkozol, azt fogod látni, hogy a Windowsod, a programjaid, a játékaid stb. nem úgy néznek ki, ahogy megszoktad, tekergetni kezded a tekerõket, és ott vagy, ahol a part szakad. De még mindig így jársz jobban, mivel a hardveres kalibráláshoz szükséges kegyetlen drágák.

 

Link to comment
Share on other sites

arpsoft

Esetleg megpróbálhatsz letölteni egy icm vagy icc fájlt, ami a noymtatódhoz való. Ezt beállítod a képernyő tulajdonságainál a színkezelés részben. Elvileg a Te problémád orvoslására találták ki. Kérdés, mennyire működik.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...