Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Frikker Dániel
Posted

Azt a furcsa jelenséget vettem észre, hogy a haverom 5000FT-ért vett egy (állitása szerint) 1000W-os szünetmentes tápot! Na ez nagyon fúrja az oldalam, csak ha valaki tu még ilyen olcsón az irja le!

Köszi: Dani

Posted

Ha nem is olyan olcsón, de itt találsz párat. KLIKK!! ;)

Frikker Dániel
Posted

Köszi de itt a nagyrésze nem is táp, nagyon zavaros :upsz::dühös:

De azért szép ajánlatok vannak benne.

Posted

Az elsõ oldalon két kivételtõl eltekintve szünetmentes tápok vannak.

Te milyen tápra gondoltál?

Posted

Biztos csirketáp, vagy zab. :lol: Kb ilyen tápokat tudsz venni 5000 Ft-ért. Olyan, ami valamit is ér, azt nem kapsz 5000-ért.

Posted

Olyan nincs is, hogy 1000W-os szünetmentes táp. :ötlet:

Szerintem csak szivatott. ;)

Ciao.

Posted

APC Smart UPS 1000? :hááát:

Posted

De az VA nem W... :hááát:

Szerintem a haverja se tudja mit vett pontosan. :D

Posted

Bizonyos körülmények között egyezik a kettõ! :P

Posted

Mindegy, mert 5000-ért úgy sem kapja meg. Ez badarság. :lol:

Tuti, hogy szivatott.

Posted

Olcsón jót szünetmentesbõl használtan lehet venni. Egy APC SMART 10-12 ezer Ft-ért megvehetõ, amiben jó az aksi. Egy komplett felújítás pár ezer Ft, ha aksicsere is kell, akkor is 20-ezerbõl van egy tuti szünetmentese otthonra, ami újjonan 3-4-szer annyi.

• 3 weeks later...
Frikker Dániel
Posted

Hát ok.... Ha szivatott akkor sincs sok gond, legfeljebb csukjátok be a topicot.....

Posted
Olcsón jót szünetmentesbõl használtan lehet venni. Egy APC SMART 10-12 ezer Ft-ért megvehetõ, amiben jó az aksi. Egy komplett felújítás pár ezer Ft, ha aksicsere is kell, akkor is 20-ezerbõl van egy tuti szünetmentese otthonra, ami újjonan 3-4-szer annyi.

Errõl jut eszembe, egyik kollégám mondta, hogy ezekbe a szünetmentesekbe lehet kapni akksit különféle elektronikai szaküzletekben is, olcsón. Az én kis APC-mhez mondjuk nem szignifikánsan olcsóbb mint a SOSUPS-ben, de egy komolyabb modellnél már több ezer forintot spórolhatunk.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted
Bizonyos körülmények között egyezik a kettõ! :P

Ez így van. Tényleg, egy számítógépnek vajon a mennyi lehet a cosF-je? :hmm:

Posted

Gyerekek, a VA az igenis Watt... Volt x Amper=Watt (UxI=W). Tudjátok, fizika óra :D

Posted

Fiatal vagy még. Ha majd egy kicsit belemászol az elektronikába, fõleg a váltóáramú részbe, akkor látni fogod, hogy az ára és a feszültség nincs szinkronban, fázis eltérésük van. Minél nagyobb ez az eltérés, annál rosszabb a rendszer hatásfoka. Az egyenáramú rendszerekben nincs ilyen probléma (nem ekkora, illetve elhanyagolható) ott igaz, hogy áram*feszültség=teljesítmény.

Váltóáramnál még bejön a teljesítmény tényezõ. ami a fáziskésés koszinusza, röviden koszfí.

A VA a W közötti arány lényegében ez a tényezõ.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...