Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Movie Maker kodeket szeretne


micimacska

Recommended Posts

micimacska

Sziasztok!

 

Sima analóg kameráról másoltam filmet a gépre. A Pinnacle PCTV bigyójával kötöttem össze õket, a Movie Makerben szépen meg is jelent a kép, viszont hang nem volt, így nem sokra mentem vele. Helyette a Pinnacle TV Center segítségével másoltam át a filmet, mert ez felismerte a hangot is. Csinált is egy szép filmklipet, amit a Windows Media Player gond nélkül le is játszik. A probléma az, hogy ha a Movie Makerbe szeretném importálni a fájt, a progi azt írja ki, hogy "A .....mpg fájl nem importálható, mert a lejátszásához szükséges kodek nincs telepítve a számítógépre. Ha már megpróbálkozott a kodek letöltésével és telepítésével, zárja be, majd indítsa újra a Windows Movie Makert, azután próbálja meg ismét importálni a fájlt.". Megpróbáltam letölteni a Windows Media Kódoló 9. progit, de nem történik semmi. Tanácstalan vagyok, hogy most hogy szerkesszem meg a filmet, ugyanis a Pinnacle cucchoz nem kaptam hasonló jellegû, felmszerkesztõ összetevõt, így csak a Movie Maker maradna, ami valamiért nem szereti ezt az mpg. formátumú fájlt. Mit tegyek? :Sír: Segítségeteket elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

Chabi1

A Pinnacle TV Center segítségével milyen MPG-be mentteted a filmet ? VCD (mpg1) , SVCD (mpg2) vagy DVD (mpg2) ? A szerkesztés alatt egész pontosan mit értesz ? Csak vágni szeretnéd a filmet vagy valami mást is ? Ha csak vágni szeretnéd akkor van egy jó mpg vágó, de sajnos angol nyelvû: >> Tsunami Mpeg Encoder <<

 

Az mpg vágása pedig a menüben a File :nyíl: MPEG Tools :nyíl: Merge & Cut opcióval érhetõ el. Beolvstatod vele a vágni kívánt filmet és kijelölöd az idõpont szerint a részeket.

Link to comment
Share on other sites

VINIKOR

Van egy ügyes progi amivel meg tudod nézni, hogy milyen kodek kell a videó-nak: Gspot (link)

Ha megnyitod akkor pipát kell tenni az Options --> Settings...---> Enable interaction with codecs (Default)-hoz

Nagyon egyszerű használni:

 

IPB kép

(klikk a képre)

 

1. itt tudod beolvasni a video fájlt

2. itt írja ki ha hiányzik valamilyen kodek és azt kell letölteni

3. 1-es kockára rá kell nyomni és a hangkodek tipust írja ki (képen: AC3Filter)

Képen egy Mpeg2-es videóról készült elemzés van.

 

4. havi DVD-n volt az Extrák/Segélyvonal/Kodekek mappájában az MpegDekóder, ami másolásvédettségtől és kódolástól mentes MPEG1 és MPEG2 fájlok megjelenítésére szolgáló, ingyenes szűrő. Innen is letölthető: link. Talán ez hiányzik.

Link to comment
Share on other sites

micimacska

Hát, köszi a gyors válaszokat!

Chabi, gõzöm nincs, hogy milyen típusú mpg a fájl...Elég kezdõ vagyok a témában. Csak annyit ír a tul.-nál, hogy filmklip, és mpg. De szerintem sima VCD lehet.

Vinikor, megpróbálkozom a progival...û :D

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Szerintem mpeg2-be rögzitettél. Ha a média player alatt jó, akkor a kodekkel nem lehet gond. Nem igen használom a movi makert, de szerintem nem valami jó az mpg2 támogatása, ha jól tudom nem is ment ebbe a formátumba. Próbálj állítani beszedéskor mpg1-et, vagy wmv-t. azzal elboldogul a movi maker.

Link to comment
Share on other sites

micimacska

Vinikor, az okos kis progi azt írja ki, hogy a szükséges kodek(ek) installálva vannak. Akkor nem értem, mi lehet a baj. Egyébként MPEG-1 típusú a fájl. Háát, még próbálkozom vele...

Link to comment
Share on other sites

micimacska

Nagyjani, úgy tûnik, sikerült megoldanod a problámámat! Bár a Pinnacle PCTV-n nem lehet wmv-be vagy mpeg2-be állítani a felvételt, a DivX-be állítással már a Movie Maker is felismerte a cuccot.

 

Köszi szépen (és a többieknek is)! :olé:

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Furcsa... A DivX-et hogyhogy felismeri, az MPEG-et meg nem... :pislog:

Az MPEG-1 formátum már elég régi, és még külön kodek sem kell hozzá... :pislog:

Link to comment
Share on other sites

Chabi1
Bár a Pinnacle PCTV-n nem lehet wmv-be vagy mpeg2-be állítani a felvételt

 

:pislog: Akkor itt valami driver probléma van. Az én Pinnacle PCTV-m tud Mpeg1, Mpeg1-HighQuality, Mpeg2, Mpeg2-Interlaced, DV (avi), MiroXL (avi), MS Video (wmv) és DivX (avi) formátumban is rögzíteni. Tehát tudja a felvételnél a wmv-t. 5.50-es drivert használok.

Link to comment
Share on other sites

Halasi Miklós

Ne keverd a leányzót! Az a PCTV Vision, amirõl te beszélsz, a Pinnacle TV Center meg az új tévékártyákhoz jár, ez csak MPEG-1, MPEG-2 és DivX-be tud rögzíteni. 8)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...