Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Diákmunka

Recommended Posts

Posted

Mivel nem talátam meg a topicot egy újat nyitottam, úgy érzem ismét itt az ideje elõhozni a témát. Az elején meg szeretném kérdezni, hogy egyáltalán hány éves kortól lehet elkezdeni dolgozni. Csak ilyen újságkihordás jellegû munkára vonatkoztatva érdekelne.

A válaszokat elõre is köszönöm.

Posted

Hivatalosan azt hiszem 16 év... De nem tudom pontosan. Én lehet megyek majd egy számtech boltba melózni... Nomeg ott a TV is, mondjuk az ingyen...

Posted

Én idén nyári gyakorlatra megyek, ingyen, mert kötelezõ. Tavaly kukoricát címereztem, elég kemény melõ, de jól megfizették.

Posted

Hivatalosan 16 év.

Én régebben voltam balatoni hotelben amolyan 'mindenes segítség' szóval napközben söpörtem, a kertet gondoztam, este egy kevés felszolgálás, utána mosogatógépbe pakolás, koktélkeverés. :démonikacaj: De jó volt a hangulat.

Tavály már itthon voltam, és programozgattam. Idén még nem tudom, mi lesz, de lehet hogy valami jó kis programozós dolgot bevállalnék, csak ilyenből nem csinálnak annyira 'diákmunkát'. Vállalkozó nem vagyok, és egy cég meg nem fog alkalmazni egy hónapra...

Posted

Hivatalosan 14, ha a szülõ írásban hozzájárul. ;)

Posted

Én úgy tudom, hogy 14 év. Voltam egy diákjogi elõadáson, és ott mondták, hogy az ember 14 éves korától korlátoltan cselekvõképes, ami azt jelenti, hogy például ilyen munkákat vállalhat. Amúgy az ELTE-n nagyon sok ilyen programozási diák munka hírdetés van. Pl: Linux rendszergazda, MYSQL kezelés, de vannak egyszerûbbek: gépelés. Ezeket látam, és gondoltam leírom :)

Posted

Hát nem is tudom, hogy mondjam, de én egy együttes webmesetere vagyok. Igaz 12 éves vagyok, de inkább hobbiból csinálom. Végülis nagyon meg vannak velem elégedve. Tudok PHP-t, HTML-t, MySQL-t. Mindent tudok ami kell. Cserébe küldenek tiszteletpéldányt majd az összes albumukból. Tehát ez nem pénzért megy. :D

Posted

Benoc: Ezeket az 'ELTE -n talált diákmunkákat' esetleg a neten is megtalálhatjuk valahol???

Babó22: Kiváncsi lennék arra a "tökéletes és mindenttudó" honlapra... 8)

Posted

Most készítem a webshopot. És az együttes meg Doaminre költözik. Majd ha a honlap letelepszik a domainre, akkor majd adok egy linket.

Posted

@ocsi: Nem tudom, még nem foglalkoztam ezzel a témával, de utána nézek. Ha találok valamit, rögtön megírom ;)

Késõbb: Nem találtam azokat, de itt egy ilyen oldal.

Posted

15 év, szülõi beleegyezéssel. 15-18 évig fiatal munkavállaló vagy.

Most tanultuk pár hónapja! :ötlet:

Posted

Na a Fürge Diáknál nem jött össze, szépen közölték, hogy 15 évesen végezhető munka van, csak éppenséggel nem náluk. A Meló Diák szerintem megint nem lesz jó, ott is 16 év a korhatár. Most akkor vagy a haverom apja keres (ajánl :hááát: ) valami munkát ( nem csak kétségesnek hangzik, az is), vagy majd csak jövőre jön össze :lol:

Posted

Szerintem a Meló Diák és társai féle nyári munkát kerüld el. Csak lehúznak, és dolgoztatnak, a haszon az övék. Ha szétnézel a lakóhelyeen vagy környékén, biztos találsz olyan üzletet, ahol végezhetsz könnyebb raktári munkát, sorfeltöltést, kisebb irodai munkákat, mindezt közvetítõ nélkül, így 100%-ban tiéd lesz a zsé. Ha bekopogtatsz pár helyre - akár szüleid kíséretében -, tuti találsz valamit. Esetleg vannak parkosítási feladatok (nem szemétszedés :) ) stb...

Ruzsa Dániel
Posted

Én nem melózok! :lol: Jelentkeztem, de aztán inkább partyra szavazok! :P

Posted

@r-chee

Igazad van, ezért nem éri meg. Jobb maszekban találni valamit. Egész jó kereseted is lehet. Mezõgazdasági munkákat pl: itt mifelénk lehet találni. Kukorica címerezés és társai. Feketén és közvetítõ nélkül egész szépen lehet keresni. Én ezt csináltam tavaly és egész jól kerestem vele, sõt még benzinköltséget is kifizették pluszban ( kb. 30-40 km-re laktam a földektõl, és kocsival kellett bemenni ill. én vittem még tõlünk pár embert be)

Posted

@Adani: mennyit keresték kb.?

Hát sajna a mezőgazdasági munkáról már lekéstem. Bár pár haverom odament. Ezek után azt hiszem tényleg maszekhoz megyek. :D Csak például a Flextronics-ba rakodómunkásnak volt külön is felhívás diákmunkára, meg a Fürge Diák is közvetít oda diákokat. :pislog: Akkor most mi van?

Posted

kb. 80 e ft-ot. És kb. másfél hónapig dolgoztam, és a címerezés mellett volt más munka is, amit éppen csinálni kellett.

Posted

Valami kis meló nekem is jól jönne. Végeredményben szinte akárhova elmegyek itt Szabolcs megyén belül /*na jó, betonozni azért nem*/. Az ilyen munkaközvetítõkben meg egyébként sem bízok. :)

• 11 months later...
Posted

Hol és mikor lehetne dolgozni?

Posted

Kukoricát címerezni itt mifelénk lehet majd, szerintem van még hely, én oda megyek majd.

Posted

Én egy strandon melózok, immáron ötödik éve. Elõször "hozdide" kategóriában tevékenykedtem, de 4 éve már pénztárosként ûzöm az ipart :D Rohadt unalmas, de a kapálásnál meg a hozzá hasonlatos tevékenységeknél ezerszer jobb, hátránya, hogy minden második napon 10.5 órát kinn vagyok, természetesen hétvégén is, és minden második szombaton éjjel is melózni kell a helyi suttyódiszkó miatt. Ez van. Jahh, meg minimálbér.

Posted

Tudom, vidéki vagyok, de mit jelent az, hogy tengerit* címerezni?

Tengeri*=kukorica, tiszántúlon így hívják.

Posted

Felénk, (Győr-Moson-Sopron megyében) is így nevezik az idősebbek a kukoricát. Szóval ez nem csak tiszántúli tájszólás. ;)

Posted

@Babó22: A kukoricának ugye ketté van véve a "szaporodó szerve". Van a címer ami a tetején van, meg a másikat azt nem tudom hogy hívják, de az tuljadonképpen a csõ. A címerezés ha jól tudom azt jelenti, hogy kézzel porozzák végig a csöveket.

Digital Silence
Posted

A címerezésrõl néhány szóban. A vetõmagnak való kukoricát két (több) fajta keresztezésével szaporítják. Az egyszerûség kedvéért a porzósat apának, míg amit címerezünk, és ami a termést hozza, anyának nevezzük. Címerezés során a kukorica növény /anya/ porzóját távolítjuk el. Így biztosított, hogy nem önmagát porozza be az anyanövény, hanem keresztezõdika a két fajta. Kezdõk, de haladók részére is ajánlott kezdetben valamilyen védõeszköz az ember kezére. Ez lehet kesztyû, ragtapasz /ez nem túl jó, mert kiszívja a bõrt/ esetleg fásli. Az alkar védelmére szintén használható a már említett fásli, de ennél jobb a hosszú ujjú ing, vagy a levágott végû zokni. Én ez utóbbira szavazok. Egy idõ után hozzászokik a kéz a munkához, és akkor már nem szükséges semmilyen védõfelszerelés. Gitárosok elõnyben!A címerezésnek több fázisa van. Ezek: elõcímerezés, fõcímerezés, utócímerezés. Az elõcímerezés során a már nyíló címereket távolítjuk el. Fõcímerezésnél az összeset, míg utónál azt, ami a fõcímer után maradt.

Minél jobban sikerül a fõcímer, annál jobb a tábla, annál kevesebbszer kell utózni. /Általában 3x szoktunk egy táblát/ Figyelem! Minél többet kell egy táblába visszamenni, annál kevesebb pénz jár érte! /mivel jobban szétoszlik!/Az utócímer technikája: a kezdõk egyszerre csak egy sort figyelnek. Célszerû magunk elõtt nézni a kukoricák tetejét, és kézzel is végigsimítani! Így, ha esetleg nem is látni a címert, észre lehet venni tapintással is, mert keményebb, mint a körülötte levõ levelek! Ha már van némi gyakorlatunk, akkor lehet két sort is nézni egyszerre.