niveás Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Szasztok! Hétfõn vettem egy nx9420 HP notebookot. Erre pénteken mit látok az egyébként csodaszép Bright View monitoron? Hát persze, hogy zölden világít, persze, hogy középen. Nem tudjátok, egy pixelért cserél a HP?
niveás Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Ezek szerint lehet nagy mellényem az egy pixelre is... négynapos gépnél. Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
nagygabor Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Nem értem, pontosan mit akarsz ezzel a hozzászólásoddal kifejezni, de az biztos, hogy egy 4 napos gépnél minimum kijár gariba egy kijelzőcsere, ha valamit is ad magára a gyártó. (HP-nál ne számíts sokra) Ja, és van egy olyan pontja a fórumszabályzatnak, hogy: Előtted íródott teljes hozzászólást lehetőleg soha ne idézz be! Még ha nem is az utolsó hozzászólásra reagálsz, lehetőleg akkor se idézd be a teljes hozzászólást, csak azt a részét, amire válaszolsz.
niveás Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Egy újszülöttnek minden vicc új Egyébként meg a hozzászólást szerintem mindenki érti, aki járt már szervízben, mindegy, hogy HP vagy más...
nagygabor Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Az én notim már 2x volt. Éppen pénteken hoztam el a szervízbõl.
niveás Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Azért vagyok szkeptikus mert ez a kilencedik notebookom. Mind új volt, és hát elõfordult egy-két hiba, mondjuk pixel még nem, de úgy tudom, ez mindig határeset tud lenni. Megítélés kérdése. Na. Ezért keresek olyan kapaszkodót, amitõl nem határeset, hanem megoldás lesz belõle.
nagygabor Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Jól mondod, a kijelők azok határesetek. Egyetlen egy gyártónál van fél éves garancia a kijelzőre. Az ASUS-nál. De ott is csak bizonyos felsőbb kategóriás gépekre. Esetedben az egyetlen kapaszkodó az a 4 napos "élettartam".
niveás Posted May 27, 2006 Author Posted May 27, 2006 Meglátjuk, hétfõn minden kiderül. Egyébként a kijelzõ csodaszép, Bright View, Core Duo a proci, gyors a memória, meg a videokártya is. SATA a vinyó, minden benne van, ami a szemnek, szájnak ingere. Igazi élmény vele dolgozni, ha nem a közepét nézed
nagygabor Posted May 27, 2006 Posted May 27, 2006 Tedd ki a képét addig egy monitorra, vagy a tv-re. Akkor nem kell bámulnod a hibás pixet. Minden esetre írd majd be, hogy mi lett a végeredmény. Engem érdekel, hogy ilyen esetben mit lépnek.
niveás Posted May 30, 2006 Author Posted May 30, 2006 Nos, megvan az eredmény, HP szerint subpixel, ami ugye nem csereköteles ügy. Az meg senkit nem hat meg, hogy 1 hetes a gép. A szervizes meg szinte kioktat, hogy más gyártónál nem úgy van ám, ahogy mi tudjuk, már senki sem cseréli, meg nem is vállal pixelgaranciát. Nem tudom. Egy ideje nem olvasom rendszeresen a PC WORLD-öt, de mintha a májusi számban láttam volna valami ASUS céget ebben a kérdésben máshogy megnyilatkozni... Lehet, hogy fel kell adnom a márkahûségemet?
nagygabor Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Igen jól tudod. Az ASUS gépek többségére vonatkozik a ZERO BRIGHT DOT garancia, ami fél évig biztosítja, hogy ha meghibásodik a kijelzõ akkor kicserélik.
niveás Posted May 30, 2006 Author Posted May 30, 2006 Még futunk pár kört (kiderült, hogy a jogászomnak van HP-s vezetõ ismerõse), mert ebben az országban csak így lehet valamit elérni. Azt szeretném kérdezni, hogy ha a processzorban lévõ sok tízmillió (Core Duo: több, mint 100?) tranzisztor közül egy meghibásodik, akor mi a helyzet? szerintem, ha valami Vacak, akkor az Vacak, ha nem tudom a gyártásban ezt garantálni, akkor addig gyártok selejtet, amíg nem lesz jó. Ha meg nem lesz jó, akkor gyártsunk dugóhúzót. Egyébként az a véleményem, hogy ha egy magyar mérnök kezébe kerülne az ügy, biztos megoldaná
ProFiler Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 De egy TFT pixelhiba nem gyártás után jelenik meg, hanem a használat során. Nekem csak Sonyval van e téren tapasztalatom - a legkisebb pixelhiba-jel esetén is kicseréli a szervíz a kijelzőt (természetesen nem az egész gépet). Legalábbis külföldön már volt ilyen. Ciao.
nagygabor Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Ha egy meghibásodik, attól még szerintem megy tovább a gépezet. Ez még belefér a hibaszázalékba.
ProFiler Posted May 30, 2006 Posted May 30, 2006 Ez meg a másik. Annyira csak nem lehet zavaró. Vagy? Hol helyezkedik el? Ciao.
niveás Posted May 31, 2006 Author Posted May 31, 2006 Középen. Hol is helyezkedhetne el máshol? Ha nálam valami sz.r, akkor az nagyon sz.r! Nézzétek, ti ebben guruk vagytok. De egy laikusnak nehéz elfogadni, hogy nem jó a vadi új, nem is olcsó gépén a monitor, amit bámul. Ez olyan, mitha te bemennél egy autószalonba és ott egy kavicsfelverõdéses szélvédõjû autót vennél át, mondván, ez nem tartozik a garnaciába, ahogy beálltunk az autóval a szalonba, akkor sérülhetett meg. Ez van, nem cseréljük, ettõl még megy az autó. Lenne felháborodás, mi? De ez igazán nem is jó példa, mert egyszerûen erre nem is lehet példát mondani.
nagygabor Posted May 31, 2006 Posted May 31, 2006 Azt kérdezted, hogy kb mennyibe kerülne a csere? Kíváncsi vagyok.
niveás Posted May 31, 2006 Author Posted May 31, 2006 Nem kérdeztem, ma viszont ezt kaptam: http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/generic...=reg_R1002_USEN Tehát esélyem sincs, ha jól látom. Azt kérik, vigyem be három napra pontos diagnosztika miatt a gépet a központi szervízbe, DE... Most már csak abban lehet reménykednem, hogy rosszul látom, és nem is alpixel
greenhead Posted June 1, 2006 Posted June 1, 2006 N em akarlak elkeseríteni, de nincs kijelzõ garancia a HP-nél pár (5-6) pixel hibáig. Az Asusnál is csak a világos pixelekere vonatkozik és ott is csak 90 napig a drágább tipusoknál.
niveás Posted June 1, 2006 Author Posted June 1, 2006 Mocsok dolog, szerintem ez a fogyasztó megkárosítása. UGYANIS, mikor megveszed, az történik, hogy kifizeted. Na, mindegy, idõközben megszületett a megoldás, de mivel nem vagyok itt ismerõs, nem reklámoznám. Persze, hogy vitatható.
niveás Posted June 11, 2006 Author Posted June 11, 2006 Na, fiúk, megoldódni látszik. HP márkaszervíz minden további nélkül csere. Most várunk az új tft-re, Ámerikából repül hozzánk. Remélem, ez nem lesz pixelhibás, mert akkor harci Csák Norisz egeret fogok küldeni a HP-nek!!!!!!!!!!
Recommended Posts