Jump to content
GSForum - Segélyvonal

a lap nem jeleníthetõ meg

al bundy

Recommended Posts

al bundy

Újratelepítettem a WIN98SE-t. Azóta egyes internetes oldalak csak részben, mások egyáltaltalán nem jelenek meg (A lap nem jeleníthetõ meg). Mi lehet a gond?

A böngészõm: Internet Explorer (amit az újratelepítés óta nem tudok frissíteni, nem nyílnak meg az oldalak).

Jeleztem a problémát az internet-szolgáltatóm felé. Sajnos olyan választ kaptam, ami nem tetszik. Vegyek új gépet, telepítsek XP-t, a 98 SE már nem jó, már elavult. De amikor a szerzõdést kötöttük (nem oly rég) akkor még nekik is alkalmas volt a gép a netezésre. Állítólag abban az idõben, amikor nem volt gépem (az újratelepítés miatt 2 napig), volt egy fejlessztés a cégnél, ami nálam ezt a hibát eredményezi a 98 miatt. Mivel környezetemben (lakótelep), már mindenkinek XP-je van, így én kilógok a sorból. De felajánlották, vegyek egy routert (amirõl gõzöm sincs hogy micsoda) x forintért, akkor talán az megnyitja a kérdéses oldalakat. Ilyen van szerintetek?

Mi a közös ezekben az oldalakban?:

-blikk, statlap, origo, prim online, windows update (ezeket nem reklámnak szántam, bocs ha nem lett volna szabad a nevüket kiirni). Ezeket sem tudom például megnyitni. Mi lehet a gond? :?: Elõre is köszönöm.

Garono

Hát szerintem egy Routertõl még nem lesz jó. :hááát: A Router egy Internet, hálozat megosztó kis doboz, olyan, mint a Switch. Ettõl még biztos nem lesz jó. Viszont annyit tudok csak mondani, hogy próbáld ki a kérdéses oldalakat Firefoxal. Ha abban megjelennek, akkor biztos nem a hálózattal van gond, hanem az IE rakoncátlankodik. ;)

al bundy

Kipróbáltam, és ugyanúgy dolgozik mint az IE. Valamit megnyit, valamit nem. :( Egyébként köszi,hogy segíteni próbáltál.

Laali

Melyik IE verzió van telepítve? A Windows98 ugyanis alapból az Internet Explorer 4-es verzióját telepíti. Esetleg frissíteni lehetne CD-ről az IE 6-ra. Meg lehetne próbálni az OPERA-val is. JAVA, Flashplayer és Schockwave player telepítve van ?

Én a következőket csinálnám:

Frissíteném az Explorert legalább a 6-os verzióra, talán még a 6SP1 is működik a Win98SE rendszeren, de ebben nem vagyok biztos. Ez letölthető >>> Innen , de ez sajnos több mint 80 MB, ezért javasoltam a CD-t.

Telepíteném a >>> Flash Player és Shockwave Player programok megfelelő változatát

Majd a >>> Sun Java programot

Ezek egy részét a PCWorld CD-in is meg lehet találni:

Szerintem ezután már jól működne.

mizsi

@al bundy: ki az Internet-szolgáltatód?

al bundy

Bocs a késői jelentkezésért, de a géppel vacakoltam, és megint újra tettem minden programot. Tehát a flashplayer és a sun java megvan. A szolgáltatóm a Giganet. Szedem le az ie6hu.exe-t. Majd meglátjuk mi lesz.

al bundy

Telepítettem az ie6hun.exe-t, ezután ellátogattam a Quick Studio Site Help oldalra, ahol ezt az üzenetet kaptam:

Ön a következő böngészőt használja:

Név: Microsoft Internet Explorer

Verzió: 4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows 98)

Nyelv: undefined

Platform: Win32

Ez most akkor nem ie6-os változat mégse? Vagy igen?

Halasi Miklós
:lol: Most írtad le a zárójelbe! ;)

payskin

Azért ez fura. Inkább nézd meg az IE Help (vagy Súgó) menüpontjában az About (vagy Névjegy) funkciót. Az kiírja a rendes verziószámot.

al bundy

Hello mindenkinek! Újra megy a netem normálisan, a megoldás egy ZyXEL prestige 300 router. Na !Mindenkinek kösz a segítséget. Köszönöm. :D:éljen:

Garono

Pedig nem is segítettünk... :upsz: De csak egy sima Routertõl megoldódott a probléma? Hát ilyet sem hallottam még. :hááát: