Jump to content
GSForum - Segélyvonal

DVD-RW lemezeken DVD-VR felvétel

Lalolib

Recommended Posts

Lalolib

A gondom a következõ: vettem egy Samsunk DVD irót mely DVD-R és DVD-RW lemezekre tud felvenni. A DVD-R lemezekkel nincs probléma, egyenesen DVD formátumba írja meg a lemezt, kitünõ minõségben, Dolby Digital hanggal. A gond akkor jön, amikor DVD-RW lemezre veszek fel, amit DVD-VR-ként formáz meg az iró. Ilyen esetben tökéletesen ki tudom vágni a reklámokat a filmbõl, de a lemez lezárása után, a számítógépem DVD olvasója nem ismeri, így nem tudom átmásolni egy sima DVD-R lemezre. Ha pedig a DVD-RW lemezt DVD-V-ként formázom, akkor meg nem lehet a DVD iróval kivágni a fölösleges részeket. Ezt érzem én a 22-es csapdájának! Van erre valamilyen egyszerû megoldás? Van olyan számítógépes program mely a lezárt DVD-RW (VR) lemezt át tudja másolni DVD-R lemezre? (Lehet, hogy butaságot írok, de ezek a DVD formátumok egy kicsit megkevertek!)

Halasi Miklós

Az Ulead DVD MovieFactory a te programod! ;)

Lalolib

Köszi Miklós a tanácsot! Az a szép az egészben, hogy még használom is a progit! Még jó, hogy nem ütötte ki a szemem ez a funkció. Ráadásul nagyon kedvelem az Ulead programokat: könnyen kezelhetõk és ráadásul nem is drágák.