Attila1981 0 Share Posted May 26, 2006 Hello! Van egy nagyméretű táblázatom Excelben. El szeretném valakinek küldeni, de nem akarom hogy lásson bizonyos oszlopokat. Ha kitörlöm az oszlopokat akkor viszont az Ár oszlopban hibák lesznek, mert hiányoznak a képletek. Nem lehet megoldani valahogy hogy eltüntetni az oszlopokat ugy hogy teljesen láthatatlanok legyenek? Azt tudom hogy VB-vel lehet tüntetni a munkalapot de oszlopot nem sikerült. Tud valaki segíteni? Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scorpion Spyke 0 Share Posted May 26, 2006 Kijelölöd az oszlopot, jobb gomb és rejtés! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheSaurus 0 Share Posted May 26, 2006 Elõször én is erre gondoltam, de ha a címzett csak kicsit is ért az Excelhez, egyszerûen felfedi. Ha a címzettnek csak látnia kell a táblát, akkor érdemes egy jelszavas lapvédelmet beállítani, esetleg .pdf-ben elküldeni. Egyébként tényleg volt nemrég egy cikk a PCW-ben, hogy lehet dupla védelmet adni egy cellának/sornak/oszlopnak VB segítségével, de nem emlékszem rá pontosan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted May 26, 2006 Az a cikk egy lap elrejtésérõl szólt. Jelöld ki az ár oszlopot. Ctrl+C Szerkesztés menü irányított beillesztés-> értéket -> ok. Most már törölheted azt a bizonyos oszlopot, mert az ár oszlopból eltûntek a képletek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giraffe1 0 Share Posted May 26, 2006 Egész pontosan ott egy lap "nagyon gonosz" elrejtéséről IS volt szó. Szerintem a legegyszerűbb, ha az adott cellákat beformázod a három pontosvesszővel, és a munkalapot levéded úgy, hogy ezek a cellák ne legyenek kijelölhetőek. Ha kicsit több időt is rászánsz, akkor vidd át a védendő adatokat egy másik munkalapra, amit tüntess el a Worldben is bemutatott módon. A tartományokat előtte lásd el névvel és ezekre a nevekre hivatkozz. Kevés az esélye, hogy meg fogják találni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts