bvoneki Posted May 24, 2006 Posted May 24, 2006 Sziasztok! Várhatóan 2006.07. körül jelenik meg a Nokia új N93-as típusa a boltokban (külföldön körülbelül 550 euró, de szerintem itthon biztosan drágábban szórják majd, pl 189999 forintért). Titeket mennyire hoz lázba ez a mobil? Engem nagyon. A kamerája fantasztikus: 3.2 Mpixel, 3x optikai zoom, és külön cég csinálta bele az optikát (Carl Zeiss). 2 GB-os miniSD kártyát is tud kezelni, ezenkívül még a WiFi-je az, ami ritka mobiloknál. Egyedül az aggaszt, hogy ha van egy ingyenes access point a közelben, akkor vajon lehet-e a wifi-jén keresztül ingyen böngészni a netet, vagy ezt csak a 3G-s protokollján keresztül a szolgáltató hizlalására... Jó minõségû képeket itt lehet találni róla: http://europe.nokia.com/nokia/0,,73864,00.html?name=n93
bvoneki Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 A 28 mm-es vastagsága nem éppen kevés. Kíváncsi vagyok, hogy majd ez is a communicator-okhoz hasonló szörny lesz-e, vagy kényelmesen hordható a nadrágzsebben.
bvoneki Posted June 1, 2006 Author Posted June 1, 2006 Senki semmit? Ezen az oldalon egy rakás fotó és néhány videó látható az N93-ról: http://www.mobile-review.com/review/nokia-n93-en.shtml http://www.mobile-review.com/review/nokia-n93-live-en.shtml A legjobban ez a videó mutatja be külsõjét: http://www.mobile-review.com/review/image/...video/n93-1.wmv
Bdany Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Szia! Hogyha N80-al lehet ingyenes acces ponttal böngészni a netet,akkor gondolom hogy majd ezzel is mûködni fog.
ProFiler Posted July 26, 2006 Posted July 26, 2006 Hát ez a mobil valami eszméletlen ronda lett! Remélem gyorsan csinál valami normálisan a Nokia az N80 utódjául, mert ebből nem lesz üzlete. Kényelmesen biztos nem lesz cipelhető, ez egy hatalmas féltégla. Ciao.
Bdany Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Szerintem az n73 tökéletes lett volna ha van lenne benne wifi. Az n80 utód a 83. Ne idézz be elõtted íródott hozzászólást! <PF>
Baludada Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 Azért nem kéne átesnie a NOKIA-nak a ló túl oldalára. Ennyi mindent belezsúfolni egy telefonba... Egyik része sem lesz tökéletes.
ProFiler Posted July 29, 2006 Posted July 29, 2006 De elég jól megcsinálják, az tény. @ Bdany: Az n83-ról van valami infód? Engem az már jobban érdekelne. Ciao.
Bdany Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Igen.2.5 colos qvga kijelzõ.valószínûleg beépített gps.2 felé csúsztatható képernyõ,felül zenegombok.5 megapixeles autofókuszos kamera.körübelül én ennyit hallottam róla elvileg 2007 ben jelenik meg. Képet most nem tudok linkelni,de a google kidob róla néhányat Visszatérve az N93 ra.Tulajdonos mondta,hogy a szoft nagyon instabil még.Wifit nem lehet kikapcsolni.Rettenetesen nagy,N90nélnagyob
ProFiler Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Valóban az N9x-es sorozatnak az a legnagyobb baja, hogy nagyok. A kijelzõjük mérete pedig nem indokolni ezt a hatalmas méretet. Az N8x legalább kisebb. Ciao.
Bdany Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Az N93 ba viszont már a 300 valahányas processzor került bele Amúgy az igazán nagy telefon pl a qtek 9000,igaz mindent tud,de másfélszer nehezebb még ennél is
ProFiler Posted July 30, 2006 Posted July 30, 2006 Nekem nem mindent tudó, hanem sokat tudó, kis méretû készülék kell nagy kijelzõvel. Ez pedig perpillanat csak az N80-ra és a 6280-ra mondható el. Azért is választottam átmenetileg az utóbbit. Legalább még gyorsabb is, mint az N80. Ciao.
Bdany Posted August 2, 2006 Posted August 2, 2006 Annak ráadásul még nagyobb is a kijelzõje én még maradok a jó öreg 6630 omnál ameddig mûködik,aztán utána leszek csak kétségbeesve mert egyelõre semmi utódot nem találok.na jó az n73 tetszett volna ha lett volna benne wifi sajnos én nem tudok megbarátkozni nem smartphoneokkal csak a fekete fehér idõkben volt olyanom
Digital Silence Posted September 21, 2006 Posted September 21, 2006 "A szaklapok szerkesztõségeit tömörítõ legnagyobb európai szervezet, a European Imaging and Sound Association(EISA) a Nokia N93-nak ítélte a 2006-2007 európai médiatelefonja díjat. Az EISA a z N93 által rögzített álló- és mozgóképek minõségét méltatta, emellett elismerõen szólt a készülék sokoldalú internet- és kapcsolódási lehetõségeirõl is. A szervezet a "kézben is elférõ multimédiás számítógép tökéletes példájaként" aposztrofálta az N93-at." /idézet a Nokia Komárom kft belsõ negyedéves magazinjából/
Recommended Posts