Guest Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Felvettem Frapsszel egy kisebb movie-t a Doom játékból. Hogy kell letömöríteni ezzel a VirtualDub progival? Mert megtaláltam azt a funkciót, hogy "Compress...", ott kiválasztottam a tömörítést, nyomtam egy OK-t, de aztán semmi sem történik. Hogyan tovább?
Chabi1 Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Ha kiválasztottad a neked megfelelõ tömörítést utána a menüben: File íl: Save as AVI
Guest Posted May 23, 2006 Posted May 23, 2006 Kösz Azt hittem erre a menüpontra, hogy csak akkor kell használni, ha nem avit nyitok meg.
Pityus Posted January 21, 2009 Posted January 21, 2009 Régebbi VHS-C felvételeimet kezdem archiválni a számítógépen. Ezeket jelenetekre vágom a VirtualDub programmal. Természetesen itt beállítom a Video és Audio résznél, a Direct stream copy-t. Mivel nem akarom, hogy újra kódolja a filmet, az volna a kérdésem, hogy mentéskor a 3 lehetõség közül (Save as AVI, Save old format AVI, Save segmented AVI) melyiket célszerû választani, és mi a gyakorlati különbség a három között? Kipróbáltam mind a hármat, de nem vettem észre különbséget, ráadásul nagyobb jelenet mentésekor mindegyik percekig dolgozott. Ezután a Save as AVI-t választottam, de mivel nagyon sok anyagról van szó, nem szeretnék feleslegesen dolgozni.
Bata László Posted January 24, 2009 Posted January 24, 2009 A Save as AVI az igazi. A másik kettõ a régebbi Windowsokhoz való, ahol nem lehetett 1-2 GB-nál nagyobb AVI fájlokat létrehozni.
Pityus Posted February 11, 2009 Posted February 11, 2009 Köszi Bata László a választ, én is erre gondoltam, csak nem voltam biztos benne. Van még egy dolog, amit nem értek. Konkrét példát mondanék. Volt egy 3 perc 20 másodperces AVI film, aminek az elejébõl, és a végébõl kellet eltávolítanom részletet. Kijelöltem a középen lévõ részt, amire szükségem volt, és ezt elmentettem, természetesen a Direct stream copy bejelölése után. Ez az anyag pont 3 perces lett, és meglepetésre, nem hogy kevesebb, hanem nagyobb fájlméretû lett, mint az eredeti. Logika szerint, ha 20 másodperccel rövidebb lett az anyag, akkor a fájlméretének is kisebbnek kellene lenni, mint az eredeti, ha nem tömöríti újra. Ez vajon mitõl lehet? Másik kérdésem az lenne, hogy VOB fájlokból milyen programmal tudok részletet kivágni, és ugyanolyan, vagy más fájlformátumba elmenteni? A VirtualDub-nak úgy tudom vannak "testvérei" Nan, Mod. Ezek közül használható valamelyik erre?
Renrut24 Posted March 9, 2009 Posted March 9, 2009 Sziasztok! Lenne két kérdésem, és nagyon megköszönném, ha tudnátok segíteni . Megvan a Virtualdub program, az, amelyik kezeli a MPG2 videót is. Na most a kérdésem a követezõ lenne vele: Szeretném megvágni a videóimat, amiket felvettem (reklámot szeretném kivágni) és valami okból kifolyólag az elsõ használat alkalmával mutatja a videóképet, tudom is léptetni, de az azután következõ megnyitásoknál már nem mutatja a videó képét, így tehát nem tudom hogy hol vágjam meg az adott videót. Mitõl lehet ez? Másik kérdésem, hogy miután mondjuk sikerült megvágni, és tömörítéssel együtt szeretném elmenteni, akkor ugyan az a folyamat, mintha csak simán, vágás nélkül tömörítenék (Video ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás, Audio ---> Full processing mode ---> Compression ---> kodek beállítás) ? Elõre is köszönöm szépen a válaszotokat!
ckarcsi Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Sziasztok ! Nekem a dub 2 hónapja az alábbi hibaüzenetet írja ki és semilyen divx-es filmet,stb nem hajlandó betölteni : Couldnot locate decompressor for format 'DX50' (unknow) VirtualDub requieres a Video for Windows (VFW) compatible codec to decompress video.Directshow codecs such as those used by Windows Media Player,are not suitable. A másik gépen meg semilyen probléma nincs ugyan az a dub verzió csak kisebb sima gép.Átvinni pendrivén utána vissza és kiírni. Csak a Windows újratelepítése az egyetlen megoldás ? Köszönettel : Karcsi
ckarcsi Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Na már mind a 2 gép beteg. Én a windows regre gyanakszom pedig sok letöltött filmnél változó bitrátából csinálnak hangot ami akadást okozhat (asztali lejátszón )és erre a dub nagyon jó volt hogy a tömörítésnél milyen hiba van, stb ! És most kiírom és lutri az egész hogy milyen lesz ! Most milyen másik programot fogjak ami mind ezt tudja ? Karcsi
mrmatyi Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Üdv! Nem tudja valaki HD videókat hogyan lehet vele összeilleszteni? Sajna nem tölti be a progiba
sonykor Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 VirtualDubbal csak avi fájlokat tudsz beolvasni. Milyen kiterjesztésû videóról van szó? Ha mpeg-2 akkor a VirtualDubMod programmal próbálkozz: Link. Itt a File -> Append segment... menüvel tudod beolvasni a videókat.
mrmatyi Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Üdv! Olyan érdekelne, hogy az angol Virtual dub-nál hol kell azt beállítani, videó összefûzésnél, hogy a videó mérete (MB) ne változzon? Összefûzést ugyan megcsinálja, de az eredeti videó mérete a többszöröse lesz! Köszönöm!
[OP]Destroy-man Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Video\Direct Stream Copy Audio\Direct Stream Copy Ez a kettõ legyen bepipálva! Ilyenkor csak egymásba másolja a filmet, nem kodolja újra azt!
sonykor Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 mrmatyi: Szerintem ilyet nem tudsz csinálni minõségromlás nélkül. - Vagy a kép méretét csökkented (tehát ha a videó 720x576 volt akkor lecsökkented 640x480-ra). - Vagy a bitrátát csökkented az újrakódoláskor (tehát ha a videó 1500 kbps volt akkor lecsökkented 800 kbps-re). Ha összefûzöl videókat akkor összeadódnak a videók méretei.
[OP]Destroy-man Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Szerintem ő ugy értette, hogy a két video mérete lesz az új video mérete.
mrmatyi Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Destroy-man' date='2009. október 15. 13:03' post='403528']Video\Direct Stream Copy Audio\Direct Stream Copy Ez a kettõ legyen bepipálva! Ilyenkor csak egymásba másolja a filmet, nem kodolja újra azt! Ezt próbáltam én is, mégis nagyobb lett! Korábban írtam, hogy akkor még be sem töltötte a progiba, de rájöttem, hogy valami kodek probléma lehet, le is szedtem hozzá egy megfelelõt, el is fogadta, pillanatig azt hittem a méretbeni növekedés ez is okozhatja, de nem hiszem... Amúgy ez is 720×576 pixeles videó, kissebb pixelessel nem volt még gond sosem, azt simán kezelte, pár pillanat volt csak, de ezzel még tovább is dolgozik mrmatyi: Szerintem ilyet nem tudsz csinálni minõségromlás nélkül. - Vagy a kép méretét csökkented (tehát ha a videó 720x576 volt akkor lecsökkented 640x480-ra). - Vagy a bitrátát csökkented az újrakódoláskor (tehát ha a videó 1500 kbps volt akkor lecsökkented 800 kbps-re). Ha összefûzöl videókat akkor összeadódnak a videók méretei. Szerintem lehet, mert csináltam korábban többször, csak az pixelben lehetett kissebb, ez meg nagyobb. Egyébként 8 olyan egyforma avi videóról van szó, amik egymást követik, és az adataik is megegyeznek, (avi, bítráta, stb)
[OP]Destroy-man Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Akkor próbáld ki ezt a progit: http://www.doeasier.org/joiner/ Ingyenessen regisztrálható!
mrmatyi Posted October 15, 2009 Posted October 15, 2009 Destroy-man' date='2009. október 15. 14:19' post='403534']Szerintem õ ugy értette, hogy a két video mérete lesz az új video mérete. A 8 összefûzendõ videó mérete összesen 2.3GB, ami meg kijött rossz eredmény meg kb 7GB Ha összefûzésrõl van szó csak, a mérete nem változik, ennél meg sajna igen! Destroy-man' date='2009. október 15. 16:07' post='403542']Akkor próbáld ki ezt a progit: http://www.doeasier.org/joiner/ Ingyenessen regisztrálható! Ismerem, köszi, a minap próbáltam azt is, sajna az sem vált be!
sonykor Posted October 26, 2009 Posted October 26, 2009 mrmatyi: Videó végső méretét (ha jól látom) a File -> Save as AVI... ablakban is meg tudod adni, itt: Link Kipipálod a Segment output file-t, majd a Limit size-nél megadod a maximális méretet.
sonykor Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Én még az 1.7.6 verziót használom. Annak idején ez volt a stabil verzó. Most melyiket ajánlott használni? Miket fejlesztettek az évek alatt? Köszi a választ.
sonykor Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Megnéztem a v9.11 menüjét. Semmi változást nem látok. Ti láttok?
KGigi Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Gõzöm sincs, milyen volt régen, fõleg 8 verzióval ezelõtt.
payskin Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Build 32839 (1.9.10, stable): [september 5, 2010] [bugs fixed] * Fixed icon on status dialog. * Fixed crash in scene detector with UYVY/YUY2 input. * Fixed thread handle leak for unnamed threads. * Modified audio display waveform draw code to avoid broken lines when zoomed in. * UI: Fixed curve editor not reselecting the right curve after some video filter list manipulations. * Decoders: Fixed crash in Huffyuv decoder with invalid non-adaptive Huffman tables. * AVI: The palette change flag is now stripped when rewriting streams. * AVI: dwInitialFrames is now forced to zero in all cases for better compatibility. Ez van az 1.10-es dev buildben: * Multithreaded filter system. This is enabled via Options | Preferences | Threading, and it allows multiple filters in the same chain to execute concurrently. For API reasons it isn't possible to run the same instance in parallel, so this won't help if you only have one filter, but if you have more than one, they can run in parallel and make use of multiple cores. This can work with any filter, but it may break some filters that were relying on back channels to pass data (thus the option). * Multithreaded video compression. Similarly to filters, codecs also generally can't be run in parallel without special support from the codec. However, a special case is codecs that produce a format with only key frames, such as Huffyuv. 1.10.0 now allows the codec thread count to be raised above 1 for this case to use multiple CPU cores for compression. * Raw video support. 1.10.0 now includes input and output modules for video streams written as a stream of raw frames. Almost any format supported by the internal blitter library can be read or written, and thus encoding, color space, scan line alignment, and orientation can all be specified. * Enhanced color space support. The internal blitter library now supports a wider variety of formats, including full-range YCbCr and planar Rec. 709 encodings. Support for these is limited but will be expanded over time; the "alias format" filter allows some types of mistagged formats to be corrected such that conversions for display or encoding can work properly. The Direct3D9 display driver has also been updated to directly support these formats without an intermediate conversion. * External encoder support. 1.10.0 can now use external programs for encoding and multiplexing through command-line templates and stdin/stdout data transfer, without requiring support for a VirtualDub-specific plugin API. With appropriate encoding programs, this allows encoding to formats that aren't internally supported, such as H.264. This also makes it easier to encode to custom formats, as all that is required is a CLI program that accepts raw data through stdin.
Recommended Posts