Richy 0 Share Posted May 21, 2006 Én a ZoneAlarm Security Suite 6.1.744.001-es programot használom, így a legbõvebb és a legfrissebb beálltási segítséget tudom nyújtani. Elõször az alapbeállításokat, majd a finombeállítások kerülnek leírásra. Az elsõ menüpont az Overwiev. Itt a jelszót állíthatjuk, és nincsen más beállítandó dolog, így mehetünk is a másodikra. 2. Firewall: Érdemes az Internet Zone-t High-on hagyni hisz így elrejte minden portunkat az internet elõl. Ha otthoni megosztásban dolgozunk, akkor a Trusted mód Med-en hagyandó. A Zones fülön láthatjuk az éppen érvényben lévõ hálozatokat. Ha otthon vagyunk akkor a hálozatot Trusted, míg ha munkahelyen/reptéren vagyunk akkor Internetre kapcsolni. (Ez a nekem - azaz a képen is - a Hálozat) Hogy a fájlmegosztás mûködjön otthon, és routerünkkel akarjuk megoldani, akkor a Firewall Main fülén belül az Advanced gombra kattintva, a "This computer is a client of an ICS/NAT gateway running ZoneAlarm Security Suite" pontot. A többit késõbb. Az Expert rész késõbb írom le. 3. Program control: Az elsõ csúszkát érdmes Med-en hagyni. A SmartDefense jó a kezdõknek, ha Auto-n hagyják, de egy profi, aki maga akarja végezni dolgát az kapcsolja ki ezt. Lásd: 4. Anti Virus/Spyware: Én csak az Advanced részt mutatom be, a többi egyértelmû. A Scan Schedule azt mutatja, hogy a ZASS mikor fog vírust ill. spyware-t(adwaret....) irtani automatikusan. Az Updates menüpont alatt az auto frissítés-t állíthatjuk be. Vírus: Scan Targets azt állítja, hogy hol végezzen keresést. On-Acces Scanning a Real-time védelem ki be kapcsolására szolgál. E-mail Scanning a leveleink vírus keresésére szolgál. Automatic Threament-ben az állíthatjuk, hogy ha talál vírust, akkor mit csináljon vele: Riaszt téged, és õ nem csinál semmit addig Próbálja kijavítani, de ha nem megy, akkor riaszt Téged Megprobálja kijavítani, ha nem megy akkor Karanténba helyezi Detection alatt azt állíthatjuk be, hogy végezzen-e Heurisztikus ill. nagyon alapos vizsgálatot, de ezek meghosszabbítják a keresés idõtartamát. Spyware: Automatic Threament-nál cask annyit állíthatunk, hogy a talált spy-t egybõl törölje/karanténba helyezze vagy sem. Detection: A pipa azt muatja, hogy a cookie-kat is megnézze-e. A többi beállítás a következõ: Intelligens keresés (javasolt) Teles rendszer átkutatása Mélyreható vizsgálat Exceptions a kivételek beállítására szolgál. Prevention alatt semmit sem találunk 5. E-mail Protection: Itt állíthatjuk be, hogy a ZASS nézze-e a bejövõ, kimenõ postánkat, és szûrje e a spam leveleket. Attachments fül a csatolt fájlok átteresztésének beállításait takarja. 6. Privacy: Cookie szûrése, Reklámok blokkolása, és az egyéb script-el blokkolása. Én ezeket kikapcsoltam, hisz a Firefox mindet tartalmazza A Site List fül alatt azokat az oldalakat állíthatod be, amik kivételnek számítanak, tehát például minden cookie-t engedélyez ott. A Cache Cleaner a böngészõk és a Windows cache-jét (win esetében a Temp-et) törli megadott idõközönként. 7. ID lock: Ez egy nagyon hasznos dolog. Védi jelszvaunkat, bankártyaszámunkat, és egyéb személyes dolgainkat. Az elsõ képen beállíthatjuk a védelmi szintet. Majd a myVault-ban az ADD gombbal megadhatjuk a védeni kívánt adatot. 8. IM security: Õ az Azonnal üzenetküldõket védi. Az elsõ fül a beállítási szintet ecseteli. A másodikban viszont magunk állíthatjuk be a megfelelõ védelmet. 9. Parental Control: A szülõi felügyelet. A Main fülön bekapcsolhatju, a második beállítási lehetõség pedig az, hogy ami nincs értékelve a ZoneLabs által, azt a honlapot is tüntesse el, ha kell. A második fülön pedig a nemkívánt tartalmakat kipipálva, megszüntetjük a "bajokat". 10. Alerts and logs: Elõször azt állítjuk, hogy akarunk-e felugró ablakot, amire csak OK a válasz. Én inkább ezt kikapcsoltam Majd az jön, hogy egy fájlba feljegyezze-e a történéseket. Én bekapcsoltam. És végül a programmal kapcsolatos történések naplozásának bekapcsolása. Én ezt is bekapcsoltam. Elsõre ennyit, a következõ hozzászólásban a finomhangolásról szólok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Author Share Posted May 21, 2006 A Firewall-Advanced->General Settings. Itt blockolhatunk egy csomó mindent. A Network Settings, pedig azt írja, hogy ha új hálozatot vesz észre mit tegyen. Program Control->Programs->options. Ez a program használhat másokat az internet eléréshez Engedélyezze az intaraktívitást(?) Parental control engedélyezése a progira Privacy engedéylezése A részeegységeit figyelje-e Ugyanez És a Passlock beállítása, ami például kit tuja kapcsolni a netet, ha bejön a képernyõvédõ. Firewall->Expert vagy a Program Contorls->Programs->Options->Expert alatt ezt látjuk. Név beállítása kötelezõ. State=bekapcsolva/kikapcsolva Action=Engedélyezze/Tiltsa Track=Jegyezze-e amit csinál Protocol->add-nál ez vár bennünket. Protocol=Értelemszerûen Description=Leírás Destination Port=Távoli port Source port=Helyi port Úgy tudod beállítani a port-ot, ha a Destination és a Source-nal is Other-re mész, majd az "Any"-t átírod a megfelelõ portszámra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bencce 0 Share Posted May 22, 2006 Gratulálok, én is ehzt használom és ez egy szép kimerítõ leírás volt. Talán még belelehetett volna menni abba, hogy mikor ordibál a program, hogy engedélyezed-e xy netkapcsolatát meg ilyen olyan hozzáférését. De szép munka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ruzsa Dániel 0 Share Posted May 22, 2006 Gratula szép munka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pentium XE 0 Share Posted May 22, 2006 Nagyon szép munka, még egy játékról sem tudtam volna ennyit írni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richy 0 Author Share Posted May 22, 2006 @Pentium XE Olyan sokat nem írtam, csak megprobáltam könnyen érthető módon megközelíteni a dolgokat, mivel tudom, hogy a PCWORLD bármikor beteheti ezt a lapba, és akkor az én nevem tündökölhet ott @Bencce Ez egy nem befejezett leírás. Ez csak annyi volt, ami éppen eszembe jutott, így ha bárkinek kiegészítésre lenne szüksége, akkor leírja itt, és máris megmutatom. A Te kért leírásod itt is van: Ha a ZA SmartDefense nem tudja definiálni a programot (vagy ha ki van kapcsolva), akkor könnyen előfordulhat, hogy internetre való csatlakozásakor a következő kép tárul elénk: A "Remember this setting" segítségével beállíthatjuk, hogy a ZA mindig ezt használja az adott program esetében. Az "Allow" gomb engedélyezi a program internetre való kapcsolódását, míg a "Deny" megakadályozza azt. Ha egy program el akar indítani egy másik programot, akkor a következő ablak ugrik elő: Jelen esetben a The FilmMachine nevű program próbál kapcsolatot létesíteni a Firefox-xal. Az előbb leírt módon válaszolhatunk rá. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts