vlacii Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Sziasztok! Súlyos problémám akadt. Régi, Win98-as gépemen elállítódtak a monitor beállításai, így most 16 színben "élvezhetem"... Ha XP lenne, a gépen, akkor egy rendszervisszaállítással meg tudnám oldani a dolgot, de 98 alatt nem Kérlek segítsetek!
Laali Posted May 15, 2006 Posted May 15, 2006 Az Eszközkezelõben videókártyaként mi szerepel ? Nem jelez itt valamilyen hibát ? A képernyõ beállításainál csak a 16 színû beállítás jelenik meg ? A képfelbontás mekkora ? Korlátozottan, de a Windows98-nál is van visszaállítási lehetõség a Registry-re. Az az utóbbi 5 indítási beállítását eltárolja. Dos-ba kilépve scanreg parancs majd az ott talált 5 eltárolt beállításából egy elõzõt vissza kell állítani, majd újraindítani a gépet.
vlacii Posted May 15, 2006 Author Posted May 15, 2006 Végülis megoldódott a probléma. Az Eszközkezelõben találtam egy "felesleges" videókártyát, azt kitörölve visszaállt az eredetihez. De azért köszi!
moyirto Posted October 16, 2006 Posted October 16, 2006 Hali! Régi 98-as gépemen szeretnék szélessávon internetezni - lan kártya is benne van, felismeri -, de nincs lehetõség szélessáv beállítására az internet beállításokban. Nem tudtok valami segédprogramot, amivel ezt megoldhatom; vagy valami rejtett beállítási lehetõséget? moyirto
Halasi Miklós Posted October 17, 2006 Posted October 17, 2006 A szélessáv az nálad mit jelent? ADSL-t? Mert akkor WinPOET vagy RASPPPOE a megoldás.
moyirto Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Most volt idõm újra ránézni a gépre, az a gond, hogy elég rossz minõségben jönnek be az oldalak pl.: microsoft.hu, index.hu; pedig felraktam az 5.5-ös ie-t is! A windows indításnál kiírja, hogy egy -két fájl hiányzik: vnetsup.vxd, vredir.vxd, meg valami .dll-es, lehet, hogy ez a baj; ha igen, akkor a fõ win könyvtárba mentsem vissza?
moyirto Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Sorry, nem volt rendesen telepítve a vga kártya! üdv
leonidasz Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Hi! Olyan gondom van, hogy win 98 alatt a dátum 2001-re áll vissza. Ha beállítom az aktuális dátumot, 2-3 újraindítás után visszaáll. Elõre is kösz a segítséget.
ezermester Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 Igen, ennek felettébb nagy a valószínûsége, mivel a biosból állítja az idõt a windows. Nem árt a csere, mert akkor nem csak az idõvel van gond, ugyanis minden visszaáll alap állapotra, az pedig nem mindig jó, mert nem feltétlenül hozza a kívánt teljesítményt, a masina.
AkyyrA Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Sziasztok! Egy hülye kérdéssel fordulok hozzátok Adott egy gép (asrock k8nf6g-vsta alaplap, amd athlon64 3000+proci, 1gb ddr400 ram, ati radeon hd 2400 pro vga, pioneer és Sony-NEC DVD-RW) amire nosztalgiábol feldobtam egy win 98 SE (Eng) t is. Az mitől lehet hogy a telepítés 73 perc volt a bootolási id pedig 61mp? Vista felmegy ~25perc alatt és átlag ~20mp a boot ideje. Ennyire lassu a 98 (már nem emlékszem)? Vagy a gépem nem szereti? Nem fontos, csak kérdeztem.
Pjotr Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Egy olyan gépen, mint a tiéd, elméletileg nem is szabadna mennie a Windows 98-nak. Csodálkozok rajta.
KGigi Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Elindul a Windows 98 ilyen hardveren? Ezt hogy sikerült?
ezermester Posted May 14, 2008 Posted May 14, 2008 Bizony indul! Azért lassú mert szegényke kicsit öreg. Ez olyan, mint a trabanthoz szokott nagypapa a ferráriban. 60 Km/h és száguld, és száguld. Fel kell szegénynek ismernie, a számára nagyon új környezetet, ami valljuk be, kicsit nehézkesen megy a papáknál is. A telepítés is ettől volt olyan lassú, mert próbálja optimalizálni, az ismeretlen hardverek mellé a drivereket.
payskin Posted May 17, 2008 Posted May 17, 2008 Én inkább arra tippelek, hogy PIO-módban hajtja a merevlemezt, lévén másképp nem nagyon tudja, az pedig mai szemmel brutálisan lassú.
freddy20 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 Üdv! Van egy nagy probléma a gépemmel,amit én nem tudok sajnos orvosolni,és szeretném ha segítenétek! Tehát elmondom mi történt és úgy egyszerûb! Szóval,partícióhibás volt a winyó,ezért Maxtor ellenörzõ programmal kijavítottam az esetleges hibákat majd leformáztam és újraraktam Windows 98-as op.rendszerrel a gépem,amig nem találok WinXp-t Tehát amikor a telepítés végbement,akkor ugyebár a Windows berak egy alap PCI Szabványú képernyõt,amivel látod az alap 640*480-as asztalt 16 színnel! Azt gondoltam,hogy ha kitörlöm ezt a szabványos alap pci képernyõt akkor majd újraindítom és felismeri az NVDIA kártyát,de tévedtem! Egyáltalán,mintha kilõtték volna a képernyõt,nem mutat semmit! Ha valakinek volt már ilyen problémája,vagy esetlegesen tudja hogyan lehetne orvosolni ezt a problémát,kérem írja meg mert nagyon fontos lenne! Üdv! Jigsaw
Fujitsu Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 A videókártyádat csak akkor ismeri fel a rendszer, ha feltelepíted az illesztõprogramját. Elképzelhetõ, hogy a telepítõ segítségével valahogyan meg tudod oldani a problémát, de az is lehet, hogy csak az újratelepítés segít.
Alex99 Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 amig nem találok WinXp Hogy kell ezt érteni? (Mert annyira azért nem kell keresni.) Egyébként nem ajánlanám, hogy mégegyszer telepítsd vissza a 98-at.
freddy20 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Üdv! De hát most mondtam el,hogy szart se látok a képernyõn! Akkor hogy rakja újra rajta akármit is? Ilyenkor cseréljem ki a videókártyát egy másikra vagy mi legyen? Ezt nem tudom!
ezermester Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 partícióhibás volt a winyó,ezért Maxtor ellenörző programmal kijavítottam az esetleges hibákat majd leformáztam Legközelebb fordítva csináld! Ha csökkentett módban sem tudsz mit csinálni, akkor egy javító telepítés. Mivel dosban kell, hogy legyen kép, rakd fel a Norton commandert, és próbáld meg visszamásolni amit kitöröltél. Ha az adatok veszélyben vannak, akkor megoldás lehet. Esetleg egy másik telepített merevlemezről is megteheted a bemásolást.
bongi Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 Sziasztok! Adott egy win98. Amikor elindítom a gépet, és a bejelentkezési ponthoz kerülök (céges hálózaton van), és megadom a felhasználónevet-jelszót, kb. 5 percet kell várni, míg az ikonok megjelennek a képernyõn. A nagyobb programok indításakor is hasonló a helyzet. Itt 2-3 perc a várakozási idõ. Ez így megy 1 hete, és nem tudok rájönni, hogy miért? Többen is használjuk a gépet, és nem tudom ki mit rakott rá. Vírusirtás megvolt.
Recommended Posts