Jump to content
GSForum - Segélyvonal

"Késik" a billentyûzet

Thief

Recommended Posts

Thief

Sziasztok! Kellene egy kis segítség, avagy tipphalmaz.

Az a probléma, hogy a billentyûzetem, játékok közben "késik"... Azaz, ha lenyomok folyamatosan tartva egy billentyût (mondjuk felfele nyíl, hogy egy autó gyorsuljon), akkor a hatás kicsit késve jelenik meg. Ez még nem elég, mert amikor elengedem a billentyût, a hatás ez esetben viszont még mindig tart! Tök vicces, hogy nem nyúlok a billentyûzethez, az autó mégis nekikanyarodik a falnak... :mérges:

Scorpion Spyke

Ilyen nekem is volt Counter-Strike közben. Egyszerûen csak mentem, és amit benyomtam(úgy ahogy neked) egy fél perc után mûködött is. Pedig az égvilágon semmit nem csináltam a géppel, se a játékkal. Egy idõ után megoldódott a probléma, de máskor is elõjött. Én ajánlanék egy billentyûzet-driver újratelepítést, hátha segít. ;)

Laali

Csak tippek:

A gép teljesítménye elég nagy ? A játék gépigényét esetleg nem lehetne csökkenteni a játék beállításaiban ? (Megjelenítési beállítások) Szerintem ilyenkor az egyéb mûveletek elvégzésével foglalkozik, és a billentyûzetet csak akkor olvassa le, mikor a többit elvégezte.

arpsoft

Szerintem meg a játék is lehet hibás, ha rosszul van megírva. Ha rosszul kezeli a billenytûzetet és a pufferbõl dolgozik, nem pedig direkt eléréssel, akkor úgy mûködik a dolog, mint amikor egy szövegszerkesztõben nyomva tartasz egy billenytût. Elõször csak egy karakter jelenik meg, aztán kisvártatva elkezdi ismételni. És egészen addig ismétli, ameddig nyomod, illetve, ameddig ki nem ürül a billentyûpuffer.

Esetleg megnézheted a BIOS' typematic rate settings' beálításait az Advanced CMOS Setup pont alatt.

ProFiler

Konkrétan milyen billentyûzet? Szerintem ez driver-probléma lesz. A játék nem biztos, hogy rendesen ismerte fel a billentyûzetet. Gondolon nem egy mezei, kábeles 105 gombosod van. :)

Ciao.

Thief

Sajnos az volt, egészen a mai napig! Ugyanis az elõzõ elfüstölt, úgyhogy ideiglenesen vettem egy kb. 3000 Ft-os Genius csodát. Ma azonban megérkezett a csodálatos, világítós, LCD-kijelzõs, USB HUB-os, makrózhatós és a többi, Logitech G15-öm... :démonikacaj:

azt hiszem nem kell bemutatni... :fütyül:

Valahogy ma semmilyen probléma nem jelentkezett az Oblivion játszása közben... :hááát:

Lehet, hogy jó ez a billentyûzet? :upsz:

Azért köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

U.I.: a gépem elég erõs a játékhoz... :démonikacaj:

• 2 years later...
Skel91

Ha a gond még mindig fennáll, próbáld meg a vevõt közelebb tenni a billentyûzethez. Hátha. Nekem bevált.

• 1 month later...
mrmatyi

Üdv!

Olyan gondom van, hogy nem tudom a billentyûzeten leütni a "C" billentyûn az & betût!

korábban az AltGr+C -vel ütöttem le, de most nem csinál semmit! Hogy jön ez vissza, anélkül, hogy a Biosba kéne nyúlni?

Köszönöm!

KGigi

Ha a Nyelvi eszköztáron a beállításokra mész, akkor magyar-magyar van beállítva?

mrmatyi

Igen.

KGigi

Ctrl+Alt+C -vel sem megy?

mrmatyi

Nem.

Nem inkább Ctrl+AltGr+C-re gondolsz?