Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PlayStation 3

Frikker Dániel

Recommended Posts

Frikker Dániel

A Cím adott, tessék irni!

Greene

@Danie: Kérlek ezentúl csak úgy nyiss topicot, ha kérdezni vagy írni szeretnél egy témáról. Az, hogy "na itt van, ide írjatok róla" elég kevés.

Azon nevettem régebben, hogy az összes kiállításra csak egy üres dobozt vittek Sonyék mert nem volt még kész semmi. Aztán mostanában hallottam, hogy bejelentették, hogy kész? Vagy nem? :bizonytalan:

Ami a teljesítményét illeti, nos az XBox360-at megveri, pedig már az sem piskóta. Szerintem a HD-DVD vs. Blu-Ray versenyben jelentős szerepe lesz ennek a konzolnak. Én speciel az XBOX-ra szavazok egyelőre, mert amire kijön a PS3, az már kiforrott modell lesz. Játékügyileg nehéz kérdés a választás. A PS3 egyik-másik sorozata nagyon népszerű, gondolok itt a GT szériára, vagy a Final Fantasy-re.

Magyarországon is számítani fog melyikre mennyi játék van. Ebben a PS mindig is nyerő volt, de azért annál iszonyat sok a gagyi játék.

Még egy döntő szempont, hogy a házi multimédia világába melyiket lehet jobban implementálni. Manapság egy konzol nem csak játékra való hardver, hanem DVD/DivX/MP3 lejátszó is.

Kíváncsian várom a PS3-at, és remélem nem lesz drága, mert akkor idővel esetleg én is veszek, feltéve, hogy nekem tetsző játékok jönnek ki rá.

Chabi1

Aztán mostanában hallottam, hogy bejelentették, hogy kész? Vagy nem? :bizonytalan:

Most már kész. :)

ProFiler

A Blu-ray miatt nagyon ütõs lehet, ugyanis az egyetlen kapható Pioneer Blu-ray író jelenleg 800 Euroba kerül.

Ciao.

Greene

Anno ugye a PS2 is hatalmasat robbant, és az elsők között hozott ki elérhető áron beépített DVD lejátszót. Most viszont a formátumháború miatt kétszer is meggondolja az ember mit vegyen. A Microsoft tutira ezerrel támogatja majd a HD-DVD-t, a Sonyt viszont kicsit féltem, mert belebukott a MiniDisc-be, és az Atrac3-ba is. Persze azért nem csak ő áll a Blu-Ray mögött, ezért ez biztos nem lesz bukás.

Én a jogi hercehurcáktól (főleg EU) tartok.

Timer

Bár ez meglehetõsen szubjekítv, szerintem a blu-ray símán veri majd a hd-dvd formátumot. A kompatibilitás, ami ez utóbbi média legnagyobb elõnye, csak EGY dolog. Ellenben az összes többi érv a blu-ray mellett szól. Ennek fényében a ps3 is sokkal nagyobbat durran majd.

Egyébként, ha magát a konzolt nézzük, akkor is ütõképesebb technológia, mint az xbox360. MIndez persze csak akkor lesz igaz, ha nem olyan félkészen odobják ki piacra, mint az MS a saját gépét. Bocs, de nekem az ilyen lépésektõl áll fel a szõr a hátamon: kifizetsz egy rakás pénzt egy olyan sz_rért (elnézést), amivel ha nincs szerencséd, szívhatsz rendesen.

Aneurysm

Ha megnézzük milyen nagy fomátumháborúk voltak eddig akkor azt vesszük észre hogy mindig a gyengébb gyõzött: BETA vs VHS ; Bakelit vs CD ; LaserDisc vs DVD

Egyébként meg épp a mostani számban van egy írás, miszerint az Atmel kifejlesztett egy olyan univerzális lézerdióda-meghajtó IC-t, amellyel egyszerûen és olcsón lehet olyan hibrid meghajtókat gyártani, amely kezeli a Blu-Ray, HD-DVD, DVD, CD lemezeket.

Viszont ez már kezd off-topik lenni :)

Timer

Igen, errõl már korábban is hallottam. Ez is egy járható út lesz, de azért nem vennék rá mérget, hogy nagyon elterjed majd. Ennek pedig egy oka van, méghozzá az, hogy ez kizárólag a felhasználók, és a gyártó érdeke, a két rivális ellentáboré (egyelõre) nem.

Tényleg off.

r-chee

A PS3 igazi bivalyerõs konzol lesz, és 5 évig biztos max grafikán tudja majd futtatni a legújabb játékokat (egyik rokonomnak XBox-a van -nem a 360-as- és pl. a FIFA 2006 olyan maxon fut rajt, hogy csak néztem, pedig nem is szeretem azt a gammát). Cell procival fog rendelkezni, amely "218 milliárd lebegõpontos mûveletet képes elvégezni, ami 18-szorosa egy 3 gigahertzes Pentium 4-es teljesítményének". A központi processzor mellett még hét proci (alegység) fogja végezni a dolgát, egyenként 3,2 GHz-en. :hááát::hááát::hááát:

További infó: PS3

Ha monitor is csatlakoztatható lenne a konzolhoz (errõl nem olvasni sehol... :( ), szívesen beruháznék egybe, mert igazán megérné. Bár lehet, hogy VGA kártya videobemenetére rá lehet kötni, de mivel a csatlakozóiról nem írnak, így nem biztos...

Greene

Biztos lesz valami normális videókimenet rajta.

Chabi1

Hát inkább a DVI mint a régi D-sub kimenet. :hááát:

Greene

Inkább HDMI. ;)

Greene

Szuper :igen: . Azt hiszem a Sony nagyot fog robbantani ősszel. 8)

• 8 months later...
Demetra

Sziasztok! Nekem is volt play... csak elromlott :Sír:

Demetra

Hát ebben egyet értek ;)

• 1 year later...
Sun

Yellow Dog Linux 5.0 PS3-ra

A Terra Soft PlayStation 3-hoz kifejlesztett operációs rendszere teljesen ingyenes.

A 2006 november közepétõl letölthetõ Yellow Dog Linux a személyi számítógépek funkcionalitását és sokrétûségét kölcsönzi a Sony játékgépének. Ez bõvebben kifejtve azt jelenti, hogy az ingyenes operációs rendszer alkalmazása lehetõvé teszi akár a PC kiváltását is, azaz a PS3-on minden olyan munkafolyamatot és tevékenységet elvégezhetünk majd, mely eddig konzolon nem volt megvalósítható, és ezért a játékgép mellett mindenképp szükségünk volt még egy számítógépre is.

A Fedora Core 5.0-ra épülõ Yellow Dog Linux 5.0 a következõ összetevõket tartalmazza:

- kernel 2.6.16

- gcc 4.1.1 és glibc 2.4

- Cell SDK 1.1

- OpenOffice.org 2.0.2

- FireFox 1.5.0 és Thunderbird 1.5.0

- Nautilus 2.14

- hálózati szoftverek és további multimédiás alkalmazások (zene, videó, Internet stb.)

Telepítési útmutató (Magyar)

Jay
video.

• 1 year later...
racrac26

Sziasztok!

A következõ problémám lenne: Van egy PS3-om, amit megpróbáltam szinkronizálni pc-vel (Windows 7 Ultimate van rajta). Addig jutottam el, hogy látom a médiafájlokat, de lejátszani a PS-en nem tudok semmit. Tudtok erre valamilyen megoldást? Elõre is köszi!

Jay

Ezzel próbáld meg: Link

racrac26

Köszi szépen, tökéletes :D

Örök hála :)

• 1 month later...
Micimack082

Szia!

Ps3 játékokat hol lehet jó áron vásárolni?

Meg ami NTFS rendszerû játék az futna az itthoni PAL rendszeren?