TZSUM Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 XP alatt a dosos anal programban idõrõl idõre megáll a nyomtatás,a proci 100%-os teljesítménnyel üzemel. A program bizonyos alkalmazásában egyáltalán nem nyomtat.A nyomtato mátrixos más programokban rendesen nyomtat.
arpsoft Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Készítsél parancsikont a programhoz és állítsad a várakozási érzékenységét minimumra.
szili92 Posted June 18, 2006 Posted June 18, 2006 Vettem egy új HP LaserJet nyomtatót USB portos.A DOS-os könyvelõprogramból nem tudok nyomtatni,amint a DOS-ban rámegyek, hogy Nyomtatás "kinagyul" a képernyõ és nem lehet vele tovább dolgozni, de Windows XP alatt meg simán nyomtat. A régi tintasugarasom az meg LTP1-en kapcsolódik és az meg tökéletesen nyomtat a DOS-os könyvelõ programban. Hogyan lehetne megoldani, hogy a DOS-os könyvelõprogramból is tudjak nyomtatni az USB-s lézerre? Mi lehet a probléma, és annak a megoldása. Segítségeteket elõre is köszönöm: Szász Sándorné
arpsoft Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Elég csak egy helyen feltenni egy kérdést. Ha nincs hálózatban a gép, akkor elõször telepíteni kell az úgynevezett Loopback adaptert. Ehhez található magyar nyelvû leírás itt: Aztán meg kell osztani az USB-s nyomtatót, valamilyen néven, majd indítani kell egy parancssort, ahová be kell írni a következõt: net use lpt2 \\pserver\laser1 /persistent:yes ahol a \\pserver\laser1 helyére a \\gépneve\megosztásnév kerül. A többi változatlan marad. Ha a könyvelõ program csak az lpt1-re, azaz az alapértelemzett nyomtatóra tud nyomtatni, akkor az lpt2 helyett lpt1-et kell írni. Ezek után be kell állítani a könyvelõprogramot, hogy az elõzõekben megadott portra nyomtasson. Elvileg ennyi.
arpsoft Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 De értsed már meg, hogy a könyvelõ program lpt-t szeretne látni, ezért kell a hálózat, hogy hálózati nyomtatót tudjál átirányítani egy lpt portra! Az USB-s nyomtatót megosztod a hálózaton. Innentõl kezdve mindegy, hogy milyen felületen kapcsolódik a géphez!
arpsoft Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Nem. Csak az XP telepítő CD-re lehet szükséged, de ez sem biztos. Még valami: a pserver helyére azt kell írni, hogy 127.0.0.1! Tehát a parancs így fog kinézni: net use lpt2 \\127.0.0.1\nyomtato_neve /persistent:yes
szili92 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Kösz! Arpsoft! Milyen hálózat kell? Segítenél lépésrõl lépésre? MSN-re fel tudsz jönni én fenn vagyok?
arpsoft Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Az elõbb kimaradt a link az adapter telepítéséhez. Itt megtalálod: http://support.microsoft.com/kb/839013 Ez elvileg magyarul van és lépésrõl lépésre végigvisz az adapter telepítésén.
szili92 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Hali! Azt írja a parancssor: 66. számú rendszerhiba történt. A hálózati erõforrás típusa nem megfelelõ. Mit rontottam el
szili92 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Arpsoft! Laser néven van megosztva. Itt vagy Arpsoft? ír:
arpsoft Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Persze, hogy vagyok, csak néha dolgozni is kell. Szóval akkor a parancs így néz ki: net use lpt2 \\127.0.0.1\laser /persistent:yes Erre adja a hibaüzenetet?
szili92 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Te egy Isten vagy. Beírtam amit az elõbb írtál és kiírja: A parancs sikeresen végrehajtódott! Köszi!
szili92 Posted June 19, 2006 Posted June 19, 2006 Úgy néz ki, hogyha nem menne majd írok. Oks? Viszlát.
Joyce Posted October 15, 2006 Posted October 15, 2006 Helló arpsoft! Láttam hogy ebben a topicban tudtál segiteni, és nekem is hasonlo a problémám. Xp-m van fennt, az alatt egy Vmware virtuális gép alatt futó Win 98. És a Win 98 alatt futatok egy dos-os munka programot. Eddig ltp-1 portrol nyomtattam, matrix nyomtatoval, de az behalt. Az USB-s nyomtatom viszont nem akar nyomtatni /hálozatba van állitva a Wmvare Win 98-ával/ mivel a dos-os program csak lpt1-es portra akar nyomtatni. Tehát win98-bol nyomtat, de dosbol nem. Lefutattam az általad irt parancssort, de hiba üzit kaptam. Persze a Loopback adaptert nem tettem fel, probáltam, de WIN 98 másképp müködik. Meg a két gép, az XP és a VMware-s Win 98 hálozatba van, és az WIN 98 látja az XP-s nyomtatot. és üzemelteti is. Megoldhato a Dosbol valo nyomtatás? Várom válaszod: Üdv: Joyce
Alfonz64 Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 itt a válasz Nyomtatás DOS-ablakból lézernyomtatóra: http://techline.hu/tudastar/20080813_dos_print.aspx
Recommended Posts