Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TV Tuner kártya mpeg chipjének hûtése

Recommended Posts

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Van egy Hauppauge WinTV-PVR350-es kártyám, amit eléggé sokat használok. A tömörítő chip viszont igen fel tud forrósodni. Mivel a chip mérete semmivel sem különb, mint egy alaplapi chipseté, az lenne a kérdésem, hogy milyen jó minőségű, ragasztható bordát ajánlanátok? A mostani borda 4*4cm-es, ha jól mértem le.

Posted

Inkább egy ventillátort ajánlanék a jelenlegi bordára, ugyanis normálisat nem fogsz találni, amit ragasztva lehet rögzíteni. Ha lennének furatok, még egyszerûbb lenne.

Ciao.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

De az megintcsak plusz zajforrás ... :hmm: Vagy van valami jó ötleted halk ventillátorra? És fõleg ilyen kicsiben. :hááát:

Posted

Milyen problémát tapasztalsz a melegedés miatt?

Nekem korábban az északi hídon ilyen hűtésem volt, 40mm-es YS-Tech ventivel: link. TTS-nél vettem 2000 Ft-ért.

Teljes fordulaton enyhén hallható, de 70%-ra leszabályozva teljesen hangtalan volt.

Kovács Gyula (MiniDisk)
Posted

Lassul a kártya. Extrém esetben akad, és többszöri ki/be kapcsolásra hajlandó csak jól működni. Kézzel érintve a bordát kifejezetten forró, tehát úgy 60 fok körül lehet. Használatkor szerintem több is van. Meg egyébként is: Az én gépemben ne legyen semmi 40 foknál melegebb. :D Megnézem a linket amit adtál, köszönöm! Beújítok valami jó kis hűtést neki.

Posted

Off:

Ha kézzel hozzá tudtál érni akkor szerintem nem volt még 50 fok sem.

Oktatáson egyszer pont 50 fokra felmelegített villanyrezsót kellett kézzel megérinteni. Egy pillanatig sem tudtuk rajtatartani az ujjunkat. 60 fok nem is tudom milyen lehet. :D

Ja és a 40-es venti volt csak 2000Ft. A réz borda nélkül.

• 1 year later...
Posted (edited)

Bár nem ide tartozik, de 50 fokot márcsak olyan emberek tudnak folyamatosan tartani akik, ebben dolgoznak. Megnyugtatlak jól birom de a 60 fok már nekem is csak 8-10 másodpercig viselhetõ el.

(50 fokos vizben dolgoztam 4 éven keresztül, napi hmmm sokat.)

Szóval átlag embernek fáj az 50 fok és ennyi.

Edited by Gereby
  • 1 month later...
Posted

Na valahogy így kellett volna... én így csináltam meg, most már stabíl, ajánlom mindenkinek, aki ilyen tunerkártyát használ! Most már tényleg a világ legjobb tunerkártyája :D

IPB kép

Posted

Ötletes! :oké: Én egy Antazone AS-N2000-t szoktam a megrendelõknek rátenni, mert a gyári hûtéssel leég a kártya.

Ciao.