Attila1981 Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Weboldalakat készítek, és szeretnék profi weboldalakat készíteni. Milyen programok kellenk hozzá (Photoshop, Xara3D, FrontPage)? Olyanokat szeretnék készíteni mint - http://www.akkccioszolnok.hu/index.php?menu=3&cat=2 Ezeket milyen programmal, programokkal készítik?
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Ha profi oldalt akarsz készíteni, akkor felejtsd el a segédprogramokat. Jó oldalhoz a következők kellhetnek: Egy grafikus felületet is tudó weblapkészítő program (pl. FrontPage), de ennek is a kódoló felületét használva alkalmazni. Nem vele, hanem benne kell szerkeszteni. Tanuld meg az xhtml programozást, ismerd meg a css-t, ezen kettő szabványos alkalmazását. A html leírónyelv, míg a css a formázásra/beállításra való. Ennek megfelelően kell(ene) alkalmazni, illetve nem árt ha alap fokon tudod alkalmazni a php-t. Külön extra, és nagyon jó, ha a javascriptet is ismered, illetve az sql-t. Az egészhez jól jön egy olyan képszerkesztő program, amit jól tudsz kezelni. Az igazán profi weboldalaknak fontos része a kép, persze ezt is megfelelően alkalmazva! Nem utolsó sorban a weblap tervét el kell készíteni (papírra lerajzolni és utána leprogramozni), és nem árt némi szép-, és stílusérzék sem. Az általad belinkelt oldal pedig szépnek lehet szép, de hogy nem profi az is biztos! Tele van hibával.
zsoltchelsea Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Itt azt kérdezném, hogy melyik a jobb képszerkesztõ: A Photoshop vagy az ingyenes Gimp?
eremit Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 A Gimppel nehéz megbarátkozni, de ha sikerült, akkor nagyon jó! És ingyenes!
zsoltchelsea Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 A Gimpben azt nem tudom (nem értem), hogy van két teljesen különbözõ rétegem. Összefésülöm õket lefelé, és mindig a felsõ képet látom utána? Valaki tud megoldást?
priby Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Itt nem tud senki! Viszont ha a megfeleő topicban teszed fel a kérdésed, akkor valószínű tudni fognak segíteni! Photoshopot meg a GIMP-et azért nem kéne hasonlítgatni, nem egy szinten vannak... nem hiába ingyenes az egyik, a másik meg nem. És nyilvánvaló, hogy amiért fizetsz az jobb.
zsoltchelsea Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Ez nem biztos, vegyünk egy példát: A Microsoft Windows XP Professionalért adsz több tízezer forintot (múlt idõben adtál, ha adtál) az UHU Linuxért egy fityinget sem, és az UHU Linux egy kis gyakorlás után ugyanúgy használható (sõt jobban), mint a Win XP. A Linux tûzfalát (kutatók mérték) 1000000 (egy millió!) év alatt lehetne feltörni, míg a Windows XP-ét... A Linux stabilabb, biztonságosabb, kisebb, kevesebb a vírus stb... Jó, ez nem vonatkozik a Gimpre, de te mondtad: "...nem kéne hasonlítgatni, mert egy szinten vannak...", akkor honnan tudod, hogy a Photoshop a jobb?
Scorpion Spyke Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Képszerkesztõnek még ott van a Jasc Paint Shop, AceDesign, Corel Draw, és még sok más progi...
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted May 11, 2006 Posted May 11, 2006 Ez nem biztos, vegyünk egy példát: A Microsoft Windows XP Professionalért adsz több tízezer forintot (múlt idõben adtál, ha adtál) az UHU Linuxért egy fityinget sem, és az UHU Linux egy kis gyakorlás utánj ugyanúgy használható (sõt jobban), mint a Win XP. A Linux tûzfalát (kutatók mérték) 1000000 (egy millió!) év alatt lehetne feltörni, míg a Win XP-ét... A Linux stabilabb, biztonságosabb, kisebb, kevesebb a vírus stb... Jó, ez nem vonatkozik a Gimpre, de te mondtad: "...nem kéne hasonlítgatni, mert egy szinten vannak...", akkor honnan tudod, hogy a Photoshop a jobb? A Linux nem stabilabb, és nem jobb, mint a Windows. És kezelni sem egyszerû, fõleg az UHU-t nem. Olyan dolgokat jelentesz ki, ami minden alapot nélkülöz, és azt kell hinnem, hogy csak hangulatot akarsz kelteni. A Linux tûzfalát percek alatt feltörik, ha nagyon akarnák, ezt hidd el nekem. És tévedsz, ha azt hiszed, hogy ez a Linux-hittan topic!
zsoltchelsea Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Bocs! A tűzfalas adatot nem én találtam ki! Nem akartam hittant sem, meg semmit. Nem tudom mit kell mindennek az ellenkezőjét mondani (amit én írok). Igaz, hogy nem vagyok egy szakértő, de egy kicsi szeletkét (ujjnyit) én is tudok. Nem tudom én látom-e rosszul, hogy elég sok webszerver (ha nem tölt be az oldal valamiért) Linuxot futtat (csak a szervergép). Az UHU szerintem nekem (felhasználók között is a gyenge) nem volt annyira nehéz (persze csak alapfeladatokra, mert azt is külön meg kell tanulni). Nem azért, de a Linux teljesen más elvem működik, úgyhogy hiába vagyok zöldfülű, megnézném azt, aki ennyire könnyen be tud törni egy Linuxos gépre! Ha ennyire könnyű lenne, akkor több vírust írnának rá, mint a Windowsra. Erről még nem hallottam, de világosítsatok fel! Folytatás! Ha a Linux nem stabilabb, akkor nekem miért nem fagyott le (volt egy ideig Linuxom Windows "stabilitási" gondok miatt, UHU Linux 1.2 volt) semmi? A Windowsban viszont sajnos mindenki találkozott a "Nem válaszol" formulával! Amúgy ne vegye sértésnek senki, amit írok; én kultúrált formában, de mindig leírom azonnal, amit gondolok!
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Ha most azt mondom, hogy a Linuxnak van saját topicja, és ott kell sztárolni, akkor oké? Ez a Windows-Linux dolog lerágott csont, már többször kifejtettem a véleményem, hogy a Linuxosok ellenálhatatlan kényszert éreznek arra, hogy hasonlítgassanak. SENKI sem kíváncsi a "bezzeg a Linux ..." kezdetű sorokra itt ebben a topicban. Ezt megteheted a Linux témakörében, és ott még egyetértőkre is találsz. A lényeg: próbálj meg kizárólag a topic témakörénél maradni, semkit sem érdekel a "köret".
zsoltchelsea Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Kösz a tanácsot... A smiley-t viszont rosszkor használtad; ez nem humoros dolog.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Pedig az. Számomra. Miért kellett pl. a Windowst, és a Linuxot belekeverni a Gimp-Photoshop "csatájába? Ez nekem magas. De ha gondolod, akkor részemrõl eddig tartott a Neked való segítségem.
zsoltchelsea Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Ez csak egy szemléletesítő példa volt. A segítségedet pedig akkor vonod vissza, amikor akarod, hisz te önként (felkarolva engem, a gyámoltalant) ajánlottad fel. A segítséget nagyon szépen köszönöm. A Windows-Linux vonalat te ragoztad tovább, én csak említettem. A fórum arra való, hogy a véleményünket mondjuk el. Nekem az a véleményem, és ezt sajnos a szakértelem 100%-ban nem tudja befolyásolni. Nekem a rendszerösszeomlásom óta 3 lépés távolság van a Windowstól. Ez csak érdekesség volt. Folytatás! A Gimp-Photoshop csata nincs. Egy kérdésem volt hozzátok (látogatók), és azzal valahogy semmi bajod nem volt!
payskin Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Nincs értelme összehasonlítani a kettőt (Gimp kontra Photoshop). Az egyik ribizli, a másik dinnye. Mindkettő gyümölcs és finom.
zsoltchelsea Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Ez annyira igaz! Csak azért raktam fel ezt a kérdést, mert kíváncsi voltam ki mivel indokolja választását (ingyenesség vs. fizetõs vagy ilyesmi) Én személy szerint az ingyenes programokat szeretem (ha olyan minõségû, mint a fizetõs Nvu vs. FrontPage; bár itt inkább a FrontPage, az jobban megy), mivel nincs pénzem vásárolni. De ez egyéni szoc. probléma...
payskin Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Elég sok híres webdesigner blogját olvasom, mind Photoshopot használnak. Még egy érdekesség: többségük Apple gépen! Na, ebbõl vonjon le valaki értelmes tanulságot! Én egyelõre nem tartok ott, hogy komplett weboldalakat megtervezzek valamilyen grafikus programban. Ha kell, akkor a Corel Paint Shop Pro van kéznél (már nem JASC!) például képek átméretezésére, élesítésére stb.
Kovács Gyula (MiniDisk) Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 Elég sok híres webdesigner blogját olvasom, mind Photoshopot használnak. Még egy érdekesség: többségük Apple gépen! Na, ebbõl vonjon le valaki értelmes tanulságot! Tanulság? A munka plattform-független.
zsoltchelsea Posted May 12, 2006 Posted May 12, 2006 HI! Bár nem tudom kik azok (webdesignerek), Apple gépeknek hol a legnagyobb a gyakoriága (ország)? Nem lehet, hogy azért használják met a Windows után az a leggyakoribb op. rendszer vagy a feljlesztõk valamilyen extrát kapnak? Gondolok szerzõdésekre (reklám, ilyesmi), ezért olyan dolgokat is megkapnak, amit az alapfaelhasználók nem. Lehet, hogy ez hülyeség, de csak úgy felötlött. Bár az is igaz, hogy nekik a Photoshop megvásárlása nem nagy falat
Recommended Posts