Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Rendelés külföldrõl

r-chee

Recommended Posts

r-chee

Külföldrõl megrendelt/megrendelendõ tárgyak osztálya :) .

Nemrég rendeltem a meglévõ Intermec 700C típusú PDA-hoz töltõt az Egyesült Államokból (mivel csak ott találtam). A töltõ kb. 2200 FT-os szállítási díjjal együtt összesen 51 dollárt tesz ki. Kérdésem az lenne, ha valaki esetleg rendelt már külföldrõl cuccot, árulja el, mert nem vagyok biztos benne, hogy az általam megrendelt eszközt vajon dollárban, avagy forintban kell-e kifizetnem az átvételkor :?::?: Bankszámlaszámom és jelszóm nem volt humorom begépelni a rendelési ûrlapba, mivel azt nem tartom biztonságosnak, tehát a készpénzes fizetést választottam. Elõre is köszi a válaszokat :)

ProFiler

Forintban szokás fizetni.

Ciao.

r-chee

Kösz a választ :) .

Chabi1

Én is rendeltem már apróságokat. :) Bementem érte a postára és szintén forintban fizettem. :)

Greene

A téma szerintem ide jobban illik, ezért áthelyeztem. :ötlet:

• 5 months later...
Dani991

Amerikából rendelt cuccokért csak szállítási díjat kell fizetni, mást nem (például vámot)? És ha átvernek, például küldenek egy dobozt, ami tele van kartonpapírral; vagy esetleg szállítás közben megsérül az áru, akkor hol lehet reklamálni?

A választ elõre is köszi!

Athos

Vám is van, az EU által kivetett. Nem tudom ilyenkor hogyan kell ezt befizetni. Lehet benne van az árban. Reklamálni szerintem ott lehet, ahol rendelted és szerintem elég nehézkes. Kihozza a posta, akkor előttük kell kibontani, hogy benne van-e és nem sérült. Ellenkező esetben jegyzőkönyv és nem kell átvenni. Aztán lehet írni a cégnek, hogy mi történt. :hááát:

Kovács Gyula (MiniDisk)
Amerikából rendelt cuccokért csak szállítási díjat kell fizetni, mást nem (például vámot)?
Az árát, és a szállítást kell fizetni, a vámot a magyar kormány teszi rá, nem a kereskedõ.
És ha átvernek, például küldenek egy dobozt, ami tele van kartonpapírral; vagy esetleg szállítás közben megsérül az áru, akkor hol lehet reklamálni?
:lol::lol: Már megbocsáss, de Amerikát miért kevered össze magyarországgal? Ott nem szokás átverni senkit. Legalábbis egy kereskedõ, aki nemzetközi csomagküldést is vállal, mindent csinál, csak átverni nem fog. Már a feltételezés is röhejes!

A vámot pedig a magyar állam zsákmányolja be, méghozzá úgy, hogy a magyarországra beérkezett árut a Posta tárolja, felveszi veled a kapcsolatot, hogy mikort hozzák ki, és mennyi lesz a vám, amit a postásnak kell fizetni, és ezzel meg is vagy. Garancia ugyanúgy van az árura - az egyetlen különbség, hogyha visszaküldöd a hibás terméket, akkor azt ki is fogják cserélni azonnal, nem kell rá hónapokat várnod, és még a szállítást is állják feléd.

Dani991

Értem. Köszi a sok segítséget!

• 6 months later...
Keresõ1

Ha külföldrõl akarok rendelni, de utánvéttel nem küldik, akkor hogyan tudom nekik kifizetni az árut (játék)?

• 5 months later...
Jana

Üdv mindenkinek.

Nekem egy érdekes kérdésem lenne. Vásároltam valamit E-bay-en. Elõre fizettem Pay-Pal-on keresztül, kihozta a posta, de vámot gõzöm nincs, hogy hogy kell befizetni utánna. Olvastam a fórumon, hogy a VPOP megkeres és befizetteti veled, hát engem már 2 hónapja nem találnak akkor. Valahogy elébe tudok menni a dolgoknak, vagy nem is kell fizetnem vámot, ha nem kerestek meg. Mi ilyenkor a teendõ, mert nem akarom megütni a bokámat. Segítségeteket elõre is köszönöm.

Jana

ez eddig rendben is van. Én például egy speckó brniga pedált vettem a neten. Nem volt olyan hihetetlenül drága, csak az itthon kérnek el érte csillagászati árat. Nekem a Posta kihozta, de senki nem fizettetet velem semmit. Mit kell ilyenkor tennem ???

• 4 weeks later...
Csillag Patrik

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem. Szétnéztem a Newegg-en és találtam egy Ati HD3850-et amit megszeretnék rendelni. Hogyan is lehetne ezt megrendelni? (Sajnos nem igazán van nagy nyelvtudásom.) Valakinek vannak tapasztalatai hogy mikor jön meg? Forintba kell-e fizetni? Mennyi a postaköltség, stb.?

A válaszokat elõre köszönöm.

• 4 months later...
BemApo

Tud valaki olyan céget aki amerikából ból tud /szokot rendelni?

Vagy olyan amerikai céget ami szállít európába? (és már bevált)

Van egy Raidmax ház amibe beleszerettem de eu ban nem forgalmazzák, amerikában is csak a newegg forgalmazza de ők nem szállítanak az eu ba.

• 2 months later...
Roberto23

Sziasztok !

Az USA-ból (államot, várost nem tudok) vajon mennyi idõ alatt kell megérkeznie egy kb könyv nagyságú csomagnak Magyarországra ? Azért kérdem, mert már elég régóta várok egy küldeményt és kezdek aggódni.

Alex99

2 hét. Max. 1 hónap. Ha ennél több, akkor lehet érdeklődnöd kellene.

^LutheR^

Elvileg két héten belül már meg kéne kapnod. Ha van ragszám, akkor rugdosd a helyi postahivatalt.

Kanadából rendeltem nemrég, egy kis mûszaki boltból. Természetesen Paypallal fizettem, a legjobb fizetési mód. (Nem igazán értem az utánvéteseket, készpénzeseket, az nagyon sokba kerül és külföldrõl nem annyira mûködik)

Sajnos az ajánlott küldemény rohadt drága lett volna, így sima csomagként kértem. Egy hónap után sem jött meg, leírtam egy e-mailben a boltnak, azonnal küldött újabb példányt.

ÖTÖDIK munkanapon már a kezemben volt a csomag.

Az USA-ból (államot, várost nem tudok) vajon mennyi idõ alatt kell megérkeznie egy kb könyv nagyságú csomagnak Magyarországra ? Azért kérdem, mert már elég régóta várok egy küldeményt és kezdek aggódni.

• 1 year later...
mustang10

Hali!

Egy kérdésem lenne!

Szeretnék rendelni külföldrõl iphonet. kb 200-300 dollárért. Lehetséges ez? Ha tud valaki Kínából vagy máshonnan valami megbízható oldalt azt megköszönném! Mert már sok ilyen átverésrõl hallottam!

Nem kérünk emailben segítséget! :nyíl: Fórumszabályzat. A magyarban a mondatokat nagy kezdõbetûvel írjuk. <KGigi>

arpsoft

EBay, sok pozitív visszajelzéssel rendelkezõ eladót keress.

• 2 weeks later...
ifj.laci

Egy 300 dolláros PC-t rendelnék Amerikából. Paypal-on van pénzem, ha onnan rendelem meg itt a postásnak kell valamit fizetnem vagy a vám meg minden paypal-on keresztül megy?

Elõre is kösz a segítséget.

Edited by KGigi

Greene

Vámköteles cuccok esetén (300 dollár szerintem az már az):

Ha postán küldik és Budapesti címre, akkor az Orczy térre (Magyar Posta Nemzetközi Kicserélő Szolgálatára) kell bemenned a számlával, kifizetni a vámot és az ÁFA-t amit a vámtiszt határoz meg. A posta levélben értesít erről, de csak 30 napod van átvenni.

Ha futárral küldik (DHL, UPS), akkor a nemzetközi futárszolgálat elvámolja neked, de ki kell töltened egy nyilatkozatot (elektronikusan is lehet). Általában telefonon hívnak fel, vagy emailt küldenek. Vámolás után kihozza a futár, és nála fizeted ki ezeket a többletköltségeket. Ez pillanatok alatt megvan.

Erősen imádkozz, hogy futár hozza. A Posta kínszenvedés, és hosszú. Viszont rendesek, és velem nagyon segítőkészek voltak (a vámtiszt is, és a postás dolgozók is).

Tehát a vámot és az ÁFA-t nem paypalon keresztül fizeted ki. Valamint a szállítási költség növeli az eszköz árát.

ifj.laci

Körülbelül mekkora érték felett kell vámot fizetni?

És ha vidéken élek akkor is fel kell menni pestre a vámot befizetni?

Meg ha találok egy megfelelõt Angliában onnan olcsóbban lehetne-e behozni?

És ha így se jó akkor magyarországon lehet-e találni olyat ahol lehet paypallal fizetni?

Választ elõre is köszi

Edited by ifj.laci

Greene

Nem tudom, számítástechnikai cuccra olvastam már olyat, hogy értékfüggetlenül kell fizetni vámot. Én nem ilyen cuccot hozattam be. De nem a vám a sok, hanem a 25% forgalmi adó.

Ötletem sincs mi van akkor ha vidéki vagy. Ennek a postán kéne utánakérdezned.

Anglia EU tagország, ha onnan hozatod, nincs vám és ÁFA ha jól tudom.

Magyarországon is biztos vannak olyan helyek ahol paypallal tudsz fizetni.

Akárhonnan is rendeled mindenképp futárral szállíttasd, sokkal kevesebb macera.

• 2 weeks later...
pitti

Ha vidékrõl van valaki és vámeljárás alá kerül véletlen se kell felutaznia..kihozza majd a postás....

És véletlen se futárral hozasd..azok 100%-osan vám alá esnek...postai csomagnál van esélyed hogy....esetleg.....