Garono 14 Share Posted May 6, 2006 @Babó22 Tehát, a HTML-ben a gomb: <button id="gomb">gomb1</button> Akkor kell id-t adnod neki, ha egy gomb lesz az oldalon, amelynek ez lesz a tulajdonsága. Több azonos tulajdonságú gomb esetében az id helyére class-t írj! A CSS-ben pedig ez legyen: #gomb { background-color: #108050; border: 0px; } Ha nem csak színt, hanem képet is be akarsz rakni, akkor a második sor helyére ezt írd: background-color: url("kep.gif"); A képes részében nem vagyok biztos, de a többi az mûködni fog! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Dávid ( Davs ) 0 Share Posted May 6, 2006 Háttér (szerintem): background-image: url(az/itt/levo/kep.jpg) ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Author Share Posted May 6, 2006 Talán. Én most azért nem fogom kipróbálni. Majd ha Babónak nem sikerül, akkor megnézem. De szerintem azért Neked lesz igazad. Mondtam is, hogy nem biztos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kovács Gyula (MiniDisk) 0 Share Posted May 6, 2006 background: #000; -> így szint adsz a háttérnek. background: url(valami.jpg); így képet tehetsz be háttérnek. Színhez jó még a background-color amit használni szoktunk, a background-image nem igazán elterjedt, de szintén jó képhez. Egyszerübb, és célszerübb szimplán a background: azonosítót használni, a background-color egyébként akkor kell, amikor szöveges színt adunk meg, tehát background-color: black; például. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts