Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Opera Mini 2

Recommended Posts

Posted

Hát még nekem. :) De az Operás topicban már belinkeltem. Tetszik, hogy akkor is meg tudok nézni pár oldalt, ha épp nem vagyok gépközelben. Viszonylag gyakran használom. Kár, hogy a GPRS drága. :S

nagygabor
Posted

Én az 1-est használom a D-600-on, az a gáz, hogy nem tudja a fájlokat letölteni. Remélem a 2 már tudja.

pardiimre2
Posted

nem tudom, de én az Opera Mini nevűt haszálom... nem tudom ez a 2 miben mutat többet. DE szerintem király. 8)

nagygabor
Posted

PL.: le tudod tölteni a fájlokat (mp3, mp4, kép fájlok, nálam pdf és office dokumentumok is).

Gyorsabb is lett.

Posted

Az Opera Mini egy JAVA alapú, teljesen ingyenes, mobilra szánt böngésző. Támogatja a HTML-t és a CSS-t is. ;) JavaScriptet ugyan nem, de még ez változhat. :) A napokban megjelent 2.0-ás verzió sokban nem tér el elődjétől, azonban érezhetően gyorsabb, és a főablak módosult, hogy már nem csak keresősáv és beépítet Google kereső van benne, hanem Wikipedia, szótár és Google News is benne van, illetve egy-két beállítási lehetőség módosult, például a kedvencem, hogy új Skineket tölthetünk le hozzá, aztán új még újdonság, hogy a betűméretet is állíthatjuk, továbbá bellíthatunk igen látványos áttünéseket. Ami marad: nagy felbontású, a kijelzőnél nagyobb képek betöltésének ki-be kacsolása, illetve úgy általában a képek kikapcsolása, és még egy kevésbé hasznos, ám elég érdekes funkció, az úsztatott görgetés.

Aki teheti, mindenképp cserélje le a telefonjába épített gyári böngészőt az Opera Mini-re. ;)

:nyíl: Aki bizonytalan, az webes böngészőn keresztül ki is próbálhatja! ;)

Posted

Ezzel a telefonomon internetezni tudok (pl. a honlapomat megnézem stb.) vagy pedig csak WAP-ozni?

Posted

Meg mint írtam támogatja a HTML-t és a CSS-t is. A WAP oldalakat WML-ben írják! ;)

Posted

Bocsi, ha hülye kérdést teszek fel, de fizetõs a szolgáltatás?

Posted

Nem, teljesen ingyenes. A másik topikban adtam linket... :S

nagygabor
Posted

A telefonod böngészõjébe beírod, hogy mini.opera.com/download.

Posted

Én a gépre szoktam letölteni, aztán IrDA-n átküldöm... úgy nem kerül pénzbe még az is. :upsz:

nagygabor
Posted

Ja, de az enyémen nincs IrDa.

Átalánydíjas mobile net elõfizetésnél nem nézik az idõt, csak az adatforgalmat, az a 100 kb meg nem olyan sok. ;)

Posted
Nem, teljesen ingyenes. A másik topikban adtam linket... :S

Nem úgy kérdeztem, hanem az Internetezés fizetős-e? És ha fizetős leírná valaki, mennyibe kerül ez percenként? T-Mobile-os vagyok.

Posted

Nem, nem ingyenes. Szolgáltatófüggõ. Nálam például 10kb-onként 5 forintot kell fizetnem. És én inkább ezért töltöm át IrDA-n. Pannonos vagyok, T-Mobilenál nem tudom hogyan van. :hááát:

nagygabor
Posted

Van forgalom után számlázott, és van 50, 300, 1000 Mb-os csomag is. Nekem 300-as van.

:off_kacsint:

Posted

Régebben olvastam valahol, hogy az Opera Miniben később lesz olyan funkció, hogy weben keresztül lehet majd szóban beszélgetni. Van róla bővebb infó? Mert nagyon érdekelne! :) Vagy talán majd az Opera Mini 3-ban! :démonikacaj:

nagygabor
Posted

Még nem hallottam róla, de elképzelhetõ. Olyan Chat formára gondolsz?

Posted

Nem, szóban lehet majd beszélni vele, mintha telefon lenne. Csak kérdés, hogy vajon megéri-e? Mert nem hiszem, hogy egy perces telefonálás 5KB lenne! Szóval szerintem drága lesz... De amit mondasz, hogy Chat lenne, az jó lenne, sőt, nagyon jó! :D Persze nem olyan Chat, mint a chat.hu, hanem mint mondjuk egy MSN. Kellene hozzá Opera Mail-es cím, amivel be lehet lépni... jó lenne nagyon! ;)

nagygabor
Posted

Szóban? :pislog:

Hát azt nem kb-ban kell mérni, ha élvezhetõ minõségrõl beszélünk.

Posted

Igen, és épp ezért lesz drága, mert sokat kell letölteni... vagyis úgy nem nagyon éri meg. :( De amúgy valahol a Cikkajánló topikban volt a link, ott olvastam. :)

nagygabor
Posted

Mondjuk ha elvonatkoztatunk a költségektõl, akkor azért érdekes megoldás lenne. WAPtelefon.

Posted

Hát igen, ha azt vesszük elég érdekes próbálkozás lenne. :)

• 3 weeks later...
Posted

Nagyon tetszik ez a kis böngészõ, rendszeresen használom. És még magyar is... ;) Kisebb az adatforgalom, ha a weben nézem meg vele mondjuk az ELVIRA-t, mint a WAP-on. :P