h.arpad Posted May 4, 2006 Posted May 4, 2006 Hát még nekem. De az Operás topicban már belinkeltem. Tetszik, hogy akkor is meg tudok nézni pár oldalt, ha épp nem vagyok gépközelben. Viszonylag gyakran használom. Kár, hogy a GPRS drága.
nagygabor Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 Én az 1-est használom a D-600-on, az a gáz, hogy nem tudja a fájlokat letölteni. Remélem a 2 már tudja.
pardiimre2 Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 nem tudom, de én az Opera Mini nevűt haszálom... nem tudom ez a 2 miben mutat többet. DE szerintem király.
nagygabor Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 PL.: le tudod tölteni a fájlokat (mp3, mp4, kép fájlok, nálam pdf és office dokumentumok is). Gyorsabb is lett.
Garono Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Az Opera Mini egy JAVA alapú, teljesen ingyenes, mobilra szánt böngésző. Támogatja a HTML-t és a CSS-t is. JavaScriptet ugyan nem, de még ez változhat. A napokban megjelent 2.0-ás verzió sokban nem tér el elődjétől, azonban érezhetően gyorsabb, és a főablak módosult, hogy már nem csak keresősáv és beépítet Google kereső van benne, hanem Wikipedia, szótár és Google News is benne van, illetve egy-két beállítási lehetőség módosult, például a kedvencem, hogy új Skineket tölthetünk le hozzá, aztán új még újdonság, hogy a betűméretet is állíthatjuk, továbbá bellíthatunk igen látványos áttünéseket. Ami marad: nagy felbontású, a kijelzőnél nagyobb képek betöltésének ki-be kacsolása, illetve úgy általában a képek kikapcsolása, és még egy kevésbé hasznos, ám elég érdekes funkció, az úsztatott görgetés. Aki teheti, mindenképp cserélje le a telefonjába épített gyári böngészőt az Opera Mini-re. íl: Aki bizonytalan, az webes böngészőn keresztül ki is próbálhatja!
Babó22 Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Ezzel a telefonomon internetezni tudok (pl. a honlapomat megnézem stb.) vagy pedig csak WAP-ozni?
Garono Posted May 6, 2006 Posted May 6, 2006 Meg mint írtam támogatja a HTML-t és a CSS-t is. A WAP oldalakat WML-ben írják!
Babó22 Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Bocsi, ha hülye kérdést teszek fel, de fizetõs a szolgáltatás?
Garono Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Nem, teljesen ingyenes. A másik topikban adtam linket...
nagygabor Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 A telefonod böngészõjébe beírod, hogy mini.opera.com/download.
Garono Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Én a gépre szoktam letölteni, aztán IrDA-n átküldöm... úgy nem kerül pénzbe még az is.
nagygabor Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Ja, de az enyémen nincs IrDa. Átalánydíjas mobile net elõfizetésnél nem nézik az idõt, csak az adatforgalmat, az a 100 kb meg nem olyan sok.
Babó22 Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Nem, teljesen ingyenes. A másik topikban adtam linket... Nem úgy kérdeztem, hanem az Internetezés fizetős-e? És ha fizetős leírná valaki, mennyibe kerül ez percenként? T-Mobile-os vagyok.
Garono Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Nem, nem ingyenes. Szolgáltatófüggõ. Nálam például 10kb-onként 5 forintot kell fizetnem. És én inkább ezért töltöm át IrDA-n. Pannonos vagyok, T-Mobilenál nem tudom hogyan van.
nagygabor Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Van forgalom után számlázott, és van 50, 300, 1000 Mb-os csomag is. Nekem 300-as van.
Garono Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Régebben olvastam valahol, hogy az Opera Miniben később lesz olyan funkció, hogy weben keresztül lehet majd szóban beszélgetni. Van róla bővebb infó? Mert nagyon érdekelne! Vagy talán majd az Opera Mini 3-ban!
nagygabor Posted May 7, 2006 Posted May 7, 2006 Még nem hallottam róla, de elképzelhetõ. Olyan Chat formára gondolsz?
Garono Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Nem, szóban lehet majd beszélni vele, mintha telefon lenne. Csak kérdés, hogy vajon megéri-e? Mert nem hiszem, hogy egy perces telefonálás 5KB lenne! Szóval szerintem drága lesz... De amit mondasz, hogy Chat lenne, az jó lenne, sőt, nagyon jó! Persze nem olyan Chat, mint a chat.hu, hanem mint mondjuk egy MSN. Kellene hozzá Opera Mail-es cím, amivel be lehet lépni... jó lenne nagyon!
nagygabor Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Szóban? Hát azt nem kb-ban kell mérni, ha élvezhetõ minõségrõl beszélünk.
Garono Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Igen, és épp ezért lesz drága, mert sokat kell letölteni... vagyis úgy nem nagyon éri meg. De amúgy valahol a Cikkajánló topikban volt a link, ott olvastam.
nagygabor Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Mondjuk ha elvonatkoztatunk a költségektõl, akkor azért érdekes megoldás lenne. WAPtelefon.
Garono Posted May 8, 2006 Posted May 8, 2006 Hát igen, ha azt vesszük elég érdekes próbálkozás lenne.
h.arpad Posted May 29, 2006 Posted May 29, 2006 Nagyon tetszik ez a kis böngészõ, rendszeresen használom. És még magyar is... Kisebb az adatforgalom, ha a weben nézem meg vele mondjuk az ELVIRA-t, mint a WAP-on.
Recommended Posts