Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Photoshop CS2 - lehet könnyebb?

ad.kari

Recommended Posts

ad.kari

Kötegelt képfeldolgozást szeretnék végezni a photoshopban. Sajnos véletlenül sem jöttem rá hogyan kezdjek hozzá. Hasonló funkciókat szeretnék mint amit az irfan view-ben elérhetek: pl. élesítés, fényerõ, kontraszt. Ha mindezeket típus szerint szétosztva kötegelve végezhetném, már csak a levágás maradna kézzel és ez napi 1500 képnél nem mindegy! Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, nagyon nagy segítséget jelentene ennek megosztása.

intruder

A Batch készítés elôtt nem árt egy Actiont készíteni, de gondolom az már megvan, ha idáig eljutottál.

File_Automate_Batch.

Set: kiválasztod a saját Set-edet . Action: válaszd ki a saját Action-ödet.

Source: kiválaszthatod a foldert ahol a képek vannak vagy megnyitogatod a képeket és az opened files-t jelölöd be.

Destination: Save and close-nál rá fog menteni a fájlra a módosítások után, vagy a Foldert választod és akkor kiválaszthatsz egy foldert ahova menteni akarod.

Ha a foldert választod fontos hogy pipáld ki az "Override Action "Save As" Commands" boxot, különben mindig annak a fájlnak a nevére fogja mentegetni (és így folyton felül írni) az összes fájlodat. Kivéve, ha az Action-ben nem adtad meg a "Save As" parancsot, mert akkor ugye nincs mit Override-olni...

Nagy vonalakban ennyi, de most rohannom kell, ha valami nem megy írj, lehet hogy rosszul írtam le valamit a nagy rohanásban... :hááát:

ad.kari

Köszönöm az útmutatást!

Nem, nem volt még saját actionöm, nem értettem hogyan kell létrehozni (teve voltam: a láma kicsi erre). Egyébként nekem teljes magyar nyelvû, de így is érthetõ. A mentés problémájába is biztos belefutottam volna, ha nem figyelmeztetsz. Most elkészítettem a saját mûveletem (tisztára, mint hollywood :D ), és vigyorogva nézem hogyan dolgozik helyettem. Nos, még egyszer köszönöm segítséged és az idõt mit rám szántál.

Mondatokat nagy kezdõbetûvel kezdjük, írásjelek után szóközt teszünk! --> FÓRUMSZABÁLYZAT!

Edited by Spányik Balázs

intruder

Napi 1500 kép nem kevés, úgyhogy örülök, ha megy és tudod használni. Szívesen... ;)