ad.kari 0 Share Posted May 3, 2006 Kötegelt képfeldolgozást szeretnék végezni a photoshopban. Sajnos véletlenül sem jöttem rá hogyan kezdjek hozzá. Hasonló funkciókat szeretnék mint amit az irfan view-ben elérhetek: pl. élesítés, fényerõ, kontraszt. Ha mindezeket típus szerint szétosztva kötegelve végezhetném, már csak a levágás maradna kézzel és ez napi 1500 képnél nem mindegy! Ha valakinek van ilyen irányú tapasztalata, nagyon nagy segítséget jelentene ennek megosztása. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted May 4, 2006 A Batch készítés elôtt nem árt egy Actiont készíteni, de gondolom az már megvan, ha idáig eljutottál. File_Automate_Batch. Set: kiválasztod a saját Set-edet . Action: válaszd ki a saját Action-ödet. Source: kiválaszthatod a foldert ahol a képek vannak vagy megnyitogatod a képeket és az opened files-t jelölöd be. Destination: Save and close-nál rá fog menteni a fájlra a módosítások után, vagy a Foldert választod és akkor kiválaszthatsz egy foldert ahova menteni akarod. Ha a foldert választod fontos hogy pipáld ki az "Override Action "Save As" Commands" boxot, különben mindig annak a fájlnak a nevére fogja mentegetni (és így folyton felül írni) az összes fájlodat. Kivéve, ha az Action-ben nem adtad meg a "Save As" parancsot, mert akkor ugye nincs mit Override-olni... Nagy vonalakban ennyi, de most rohannom kell, ha valami nem megy írj, lehet hogy rosszul írtam le valamit a nagy rohanásban... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ad.kari 0 Author Share Posted May 5, 2006 (edited) Köszönöm az útmutatást! Nem, nem volt még saját actionöm, nem értettem hogyan kell létrehozni (teve voltam: a láma kicsi erre). Egyébként nekem teljes magyar nyelvû, de így is érthetõ. A mentés problémájába is biztos belefutottam volna, ha nem figyelmeztetsz. Most elkészítettem a saját mûveletem (tisztára, mint hollywood ), és vigyorogva nézem hogyan dolgozik helyettem. Nos, még egyszer köszönöm segítséged és az idõt mit rám szántál. Mondatokat nagy kezdõbetûvel kezdjük, írásjelek után szóközt teszünk! --> FÓRUMSZABÁLYZAT! Edited May 5, 2006 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
intruder 0 Share Posted May 5, 2006 Napi 1500 kép nem kevés, úgyhogy örülök, ha megy és tudod használni. Szívesen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts