Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

manguszta
Posted

És végre nagyobb volumenű videókártyateszt!

Ruzsa Dániel
Posted

Clubtagként letöltöttem a cikkeket meg a PC Studio-t. Jó lett. ;)

manguszta
Posted

Hát ez a VB-s melléklet nem semmi :D

manguszta
Posted
(manguszta @ 2006. May 02., Tue 18:05) 109740[/snapback]

És végre nagyobb volumenû videókártyateszt!

És nem! Tévedtem! Miért nem lehet végre egy?

Posted

Alkalmi "csomagküldés" a postás mindig e-mailben csenget c. írás a yousendit.com-ot ismerteti, a Címlapsztori, Bittarisznyák c. cikkben. (31.oldal)

Ezzel kapcsolatban írnám, hogy a yousendit.com régen valóban ingyenes volt 1 GB-ig, de most már nem. Most 50 MB-ig ingyenes, 100 MB-ig létre kell hozni egy accountot, igaz, ez is ingyenes, és e fölött (2 GB-ig) fizetõs.

Itt van még néhány hasonló oldal, ilyen szolgáltatással:

http://www.badongo.net/ - 1 GB-ig ingyenes

http://www.sendspace.com/ - 300 MB-ig ingyenes

http://www.megaupload.com/ - 250 MB-ig ingyenes

http://www.rapidshare.de/ - 100 MB-ig ingyenes, letöltési limittel

http://beta.yousendit.com/ - 100 MB-ig ingyenes

manguszta
Posted

Nagy köszönet a címekért!

Halasi Miklós
Posted

Kár, hogy ez lett a yousenditbõl, mert nagyon jó volt... :weep:

nagygabor
Posted

Látom takarítás volt a topicban. Egy kérdésem lenne. Mindenkinek olyan a cimlap, mintha "rozsdás lenne"?

manguszta
Posted

Nekem nagyon nem hasonlít rozsdásra.

nagygabor
Posted

Közben rájöttem, nem rozsdás, hanem átüt rajta a belsõ oldal festéke, de nagyon jól néz ki. ;)

Dávid Csaba
Posted

Ismét egy - majd' félmillió HUF értékû - Adobe termék EGY EGÉSZ oldalon, amit valószínûleg a PCWorld olvasótáborából "sokan" fognak használni... :(

Egyébként minden szép, minden jó, mindennel meg vagyok elégedve!!!

Fõleg a PCStúdióval! Az nagyon überre sikeredett, gratula a stábnak!

És külön köszönet az ajándék backup programért! Örök hála + 1 kojak nyalóka... :D

Posted
(Dávid Csaba @ 2006. May 11., Thu 11:14) 111778[/snapback]

Ismét egy - majd' félmillió HUF értékû - Adobe termék EGY EGÉSZ oldalon, amit valószínûleg a PCWorld olvasótáborából "sokan" fognak használni... :(

Talán ezért is nem annyira a programra, inkább a technológiára helyeztük a hangsúlyt :hááát: (És csak ezért lett egy oldal, pedig hidd el, bõven lehetett volna akár 3-4 oldalon keresztül ecsetelni, hogy a különféle programokból hogyan 3D-s PDF-et készíteni :démonikacaj:) Ahogyan az sem valószínû, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot, ám legalább az újságból "hallanak" az emberek arról, hogy ilyen is van.

Én például nap mint nap használok Adobe Acrobatot (nem Readert), és szinte biztos, hogy a 3D-re nem fogok áttérni, de nagyon bízom abban, hogy sok cég igen. Mert kíváncsi lennék például egy olyan fényképezõgép vagy bármilyen más eszköz leírására, ami kihasználja ennek a programnak a lehetõségeit.

Posted

Ahah! Hová lettek a hozzászólásaim?

Posted

A mostani szám tetszik viszont a következõvel öhm problémám lenne. Megint a vízhûtés-építés? Mintha egy évvel ezelött dettó ez lett volna. Minden évben megismétlitek magatok? Tudom, hogy nyáron ez egy aktuális téma de, akik régebb óta veszik a lapot kicsit kezdhet sablonossá válni.

Dávid Csaba
Posted
(Giraffe @ 2006. May 11., Thu 14:10) 111835[/snapback]

Talán ezért is nem annyira a programra, inkább a technológiára helyeztük a hangsúlyt :hááát: (És csak ezért lett egy oldal, pedig hidd el, bõven lehetett volna akár 3-4 oldalon keresztül ecsetelni, hogy a különféle programokból hogyan 3D-s PDF-et készíteni :démonikacaj:) Ahogyan az sem valószínû, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot, ám legalább az újságból "hallanak" az emberek arról, hogy ilyen is van.

Mea culpa... De azért az is tény, hogy a technológia híresztelésére lehet, hogy elég lehetett volna fél oldal is, és a fenmaradó fél oldalra meg egy másik programot beszúrni... Nekem kicsit sok mostanában az ilyen drága de sok oldalon bemutatott szoftver. Az is igaz, hogy valószínûleg nem rohan mindenki félmilkás noteszt, vagy kicsit olcsóbb fényképezõgépet venni, de ennyire már nem akartam kötözködni. Végül is ez az újság a kedvenc lapom! :D

Apropó, vak vagyok, vagy tényleg nincs benne a lapban a PCStúdióban bemutatott "személyfelismerõ USB-s zsebbenhordom a párját kütyü"?

Posted

A fél oldal 1200 karakter. Az körülbelül annyira elég, hogy "ilyen is van, nézz utána". Érdekes módon a Canon EOS 30D-ről szóló egy oldal nem zavart, pedig az sem sokkal olcsóbb! :upsz: Tény, ez utóbbival nagyon jókat lehet "játszani", ha nem is mondanám rá, hogy "olcsó játék hülyegyerekeknek". :D

Posted

Jó lett a májusi PC WORLD!

Viszont van egy dolog amiben nem értek egyet az egyik cikk szerzőjével.

Az Bittarisznyák című cikkben azt írtátok a Gmail Driveról hogy mostanában már nem működik. Pedig én szinte nap mint nap használom! Néha vannak kisebb működési problémák de legtöbbször jól működik. Ezt az egy hibát találtam az újságban eddig. Szerintem túl sok a Szórakoztatóelektronikai ckk az újságban. A Lightscribeos DVD író teszt nagyon jó lett. A szoftvermelléklet se rossz.

Halasi Miklós
Posted
(Dávid Csaba @ 2006. May 12., Fri 10:43) 112095[/snapback]

Nekem kicsit sok mostanában az ilyen drága de sok oldalon bemutatott szoftver.

Például ott a három oldalas MediaPortal, ami ingyenes. ;)

Posted

1. Szép a címlap

2. Átlátható a tartalom

3. Szerkesztői jegyzet

Szerintem ne féltsük magunkat a Googlétól, még semmi rosszat nem tett velünk, szerintem nem is ez a célja. A gmail-ban is láthatunk reklámokat az AdSeense szolgáltatás is a reklámokból való bevételek alapján működik, gondoljunk bele mennyire megéri nekik, mennyi pénzt kapnak, hány szolgáltató, cég reklámozza magát egy nézett oldalon. Közben a felhasználók is elégedettek, mert egy kis reklámért két és fél giga e-mail tárhelyet kapnak...Nagyon sokan regisztráltak a google különböző szolgáltatásaira, mit kezdenének ennyi ember elérhetőségével? Szerintem nem kell félnünk a googlétól, mert nekünk is megéri és nekik is megéri és egy ilyen nagy szolgáltató nem engedheti meg magának, hogy rossz célokra használják fel a felhasználók elérhetőségeit...ha ez egyszer mégis megtörténik, a felhasználók nem fognak bízni a googléban és az elveszíti vezető szerepét. Gondoljunk bele, hogy a Microsoft mekkora nyomást gyakorol rá az új "LIVE" szolgáltatásaival, elég egy kis hiba és az összes felhasználó átmegy a Microsofthoz.

4. Vírusírtó programok

Egyet sem tettem fel, mert nincs szükségem rájuk, mert tudom mit teszek a gépemre.

5. Jó lett a bittarisznyák címlapsztori

6. Üzlet és web

Nagyon öszetett lett, remek!

7. A dulaizmus világkora

Nem érdekel, mert nincs ilyenekre pénzem

8. DVD-író teszt

Elmegy, különösen jó, ha valaki DVD-írót szeretne vásárolni.

9. TFT-monitorok

Összetett és érdekes

10. SSH nagyon érdekes téma

Ennyi! :)

Posted

Örülök! :) Ha valaki be akar kerülni a júniusiba, szaladjon, és írjon kritikát az áprilisi számról. Hétvégén rakom össze a Postafiókot! :hááát:

Posted
(Giraffe @ 2006. May 12., Fri 12:14) 112109[/snapback]

Canon EOS 30D-ről ... nem is mondanám rá, hogy "olcsó játék hülyegyerekeknek". :D

A normális kompaktok között létezik ilyen? Azok sem tartoznak az olcsó játék kategóriába. biggrin.gif

(Dávid Csaba @ 2006. May 11., Thu 11:14) 111778[/snapback]

Ismét egy - majd' félmillió HUF értékű - Adobe termék EGY EGÉSZ oldalon, amit valószínűleg a PCWorld olvasótáborából "sokan" fognak használni... :(

3D: Szerintem nagyon érdekes téma lenne. Minimális AutoCad ismerettel mondom. Egy spirálfüzet lapra ráférnek azoknak az ikonoknak a leírásai amikből különböző mértani testeket, lekerkítéseket, összeillesztéseket, színezés, árnyékolás ...stb lehet készíteni. A Xarához hasonló sorozattal szerintem belevághatna az újság a 3D témába. Esetleg az AutoCad oktatóverziójával (~20E Ft)? Nagyon sok iskolában ma már tananyag.

(Giraffe @ 2006. May 11., Thu 15:10) 112109[/snapback]

az sem valószínű, hogy holnap mindenki rohan megvenni egy félmilliós notebookot

500E FT-s termékek: Budapesten épült luxuslakások (~1M FT/m2-ig) vásárlóinak 90%-a magyar. Valamelyik nap volt a hiradóban. Szóval nagyon sokan vannak akik vigyorogva kiadnak ennyit. (Csak én nem tartozom közéjük.)

E havi szám:

Xara volt az első: végignyomkodtam amiket a cikk leírt. Kiváncsi vagyok hova lehet eljutni néhány cikk és videó után. Jó lenne, ha a cikk és a videó tartalma nem fednék egymást. Az alapelemek fejezet gyakorlatilag a videóval megegyezik.

Panorámaképek: hugin és a Panoráma Factory kipróbálva. Alapbeállításban végignyomkodtam. Logót rak a képbe, elsötétül az eredeti képekhez képest, nincs előnézet az előkészített képsorozatról és a végeredményről és bonyolult használat, de ezt a cikk is írja. Tudatos használóknak biztos élvezet eljátszani velük.

Lehet, hogy a szakma lepkefingnak tartja az ArcSoft Panoráma Maker3-at, de nálam alapból szinte tökéletes képeket készít. Egynél kellett utólag a kis horgonyokkal variálni, hogy pontos illesztést kapjak. Mondjuk ez is PCW érdeme, hogy tudok róla.

Mindenesetre ez egy örök téma, amit mindik szívesen olvasok.

MediaPortál és a AVI2DVD tűnik érdekesnek. Meg a többi...

Jó volt az ehavi!

Posted

Nagyon sok a reklám az újságban, ez nem baj, de akkor több oldal legyen :):P

Posted

Valamibõl meg kell élni. ;)

Posted

A backup progiról viszont alig van leírás! Főleg, hogy írjátok benne, hogy a visszaállításról is írtok ismertetőt, erre csak a lementésről volt! Valaki írhatna ide egy ismertetőt a visszaállításról, illetve annak lehetőségeiről!

Köszi!