Jump to content
GSForum - Segélyvonal

NYENYI 2005 DOS-program

Recommended Posts

Posted

Hello! A NYENYI05 programmal kapcsolatosan azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan kell a a programkörnyezetet DOS-ra átállítani? Egy ilyen hibaüzit dobott a program: Túl kevés a megnyitható fájlok száma. A program mûködéséhez legalább files=52 beállítás szükséges és files=60 WIN környezetben. Jelenleg a szükségesnél 8 adatfájllal nyitható csak meg. A program leáll.

Mit lehet tenni?

Posted

Melyik Win alól futtatod?

XP: a c:\windows\system32 mappában van egy autoexec.nt és egy config.nt fájl.

Az utóbbiba véssed bele a következõket:

files=100 

(alapestben 40)

Az autoexec.nt-be pedig:

set clipper=f100

Win98 alatt ezeket a config.sys és az autoexec.bat fájlokba kell beírni, amik a c:\-ben találhatók. Ha nincsenek ott, akkor létre kell õket hozni.

Posted

És mivel? :upsz: Jegyzettömbbel? Egyébként WinXP-m van SP2-vel frissítve.

Posted

Persze, sima szöveges állományok.

• 2 weeks later...
Posted

Olyan gondom van, hogy DOS-ban kellene beállítanom egy canon bjc-4400 nyomtatot, de nem tudom, hogyan lehet. :upsz:

Ill. ha valaki ismeri a NYENYI 2005 Dos progamot, akkor abban, hogyan lehet beállítani a nyomatot?

Dos os progit futtatok Xpn.

nagygabor
Posted

Nem kezeli a nyomtatót alapból?

Posted

Ha nem vagyok indiszkrét, miért nem használod a Win-es változatot?

Bata László
Posted

A windowsos változat úgy szállt el nekem a múlt héten, mint a gyõzelmi zászló. Most nincs elõttem a DOS-os program, de a nyomtató beállításoknál megadható, hogy fájlba nyomtasson. A text fájl utána szépen kinyomtatható a Notepadból, Wordbõl stb.

Don Quijote
Posted

A Beállítások/Kódlap nyomtatón menüpontban válaszd a WIN-t. Ekkor lehetõség lesz az F2-vel fájlba küldeni a kimenetet, majd azt egy mellékelt dot-tal formázhatod a nyenyiseknek megfelelõ word formátumba.

Arra vigyázz, hogy mindig a print.txt-be nyomtat, tehát ha menet közben nem nevezed át, vagy nem nyomtatod ki, akkor kezdheted elõlrõl.

Szép egy darab ez a nyenyi...

• 1 year later...
Posted

Hello!

Nekem is volna problémám ezzel a hírhedt NYENYI programmal. Namost az a helyzet, hogy a programban valahogy a billentyûzet kiosztás tök máshogy van. hiába nyomok billentyût véletlenül se az jelenik me, szóval pl. az Esc az egy V betût ad, a C az Valami ismeretlen szimbólumot, stb.stb. Ez eléggé frusztráló, hiszen ki kéne töltsem az adatlapot és nem tudok beírni még 1 taj-számot se... össze van kavarodva minden, szerintem van olyan karakter is aminek nincs billentyûje. elõkaptam a config.sys tudásom, átírtam milyen keyb használjon, CONTRY stb. mindent magyarországra, és semmi változás. több gépen is kipróbáltam, ugyanaz, valami nagyon összegabalyodott ott... tud valaki segíteni? volt ilyen probléma?

Posted

Ha a DOS-ost használod, nem lehet, hogy batch fájlal indul és abban külön feltölt egy kódlapot a prognak?

Posted

ennyire nem értek hozzá bocsi, az a probléma, hogy kezdettõl fogva csinálja, szóval hogyha az volna a gond amit te mondasz, mi lenne a megoldása? illetve srry ha kimaradt, de windows XP SP2 alól indítom el a progit

Posted

bocsi megoldódott.. az XP-ben a regionális beállításoknál volt a non-Unicode progik nyelve Angol-ra állítva. már mûködik, köszi

• 12 years later...
Posted
On 4/17/2006 at 2:23 PM, arpsoft said:

Melyik Win alól futtatod?

XP: a c:\windows\system32 mappában van egy autoexec.nt és egy config.nt fájl.

Az utóbbiba véssed bele a következõket:

files=100 

(alapestben 40)

Az autoexec.nt-be pedig:

set clipper=f100

Win98 alatt ezeket a config.sys és az autoexec.bat fájlokba kell beírni, amik a c:\-ben találhatók. Ha nincsenek ott, akkor létre kell õket hozni.

Nem biztos, hogy valaha ezt még olvasod de életmentő volt ez a hozzászólás így 13 évvel a válaszadás után.

• Upvote 3