Richy Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Hellosztok. Lenne egy kérdésem. Milyen program segítségével tudom megcsinálni azt, hogy 3db szetereo (vagy 6db mono) wav fájlból 1db 5.1-es wav fájl legyen? u.i.:nem szükséges az 5.1-nek is wav-nak lennie, csak ismerje fel a DVD author , ha jól tudom az *.ac3 megy. Hallottam egyszer, hogy a SoundForge-hoz is van ilyen plug-in. Egyébként a video Adobe Premiere-rel készül.
olli Posted May 1, 2006 Posted May 1, 2006 Az Adobe beépítve tartalmazza az 5.1 Dolby Digital audio convertert 3db ingyenes használatra. Amennyiben nem kívánod megvásárolni és egyébként minden legális, bizony op rendszerestõl mindent újra fel kell telepíteni az ismételt használathoz. A fentebb említett progi ennél egyszerûbb.
Richy Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Jah ez jó. Csak ő Az Adobe Premiere-re gondolt , amit egy kicsit gyenge Dolby dekóderrel szereltek fel.
olli Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 Már több helyen is ki lett vesézve az 5.1 hangzás elõállítása, a Google 3 630 000 találatot hoz, ami jelzi a téma népszerûségét. Maga a 6 db wav hangsáv össze fûzése az ott található progikkal nem túl bonyolult, a kérdés csak az, hogy minek. A mai házimozi erõsítõk elég egyszerûen megteszik ezt sztereo, vagy mono forrásból is, és így meghallgatva sem rosszabb az eredmény. Azt ugye senki sem gondolja, hogy a valódi 5.1 elõállítása ilyen egyszerû lenne.
Richy Posted May 3, 2006 Author Posted May 3, 2006 Jah de ez normál 5.1 lenne. És nem találtam egy progit se (legalább is ingyenest)
olli Posted May 3, 2006 Posted May 3, 2006 A Doom9.org-on található besweet tanulmányozását javasolnám, vagy valamelyik ismerõstõl a Sonic\Foundry\Soft Encode wav to 5.1ac3 progi beszerzését. A NERO is tud 5.1-be kódolni, azt csak be tudod szerezni.
Richy Posted May 4, 2006 Author Posted May 4, 2006 A besweet-et láttam már... Nem jött be. Soft Encode-ról halottam, de nem probáltam. Neróban hányasban van bent?
olli Posted May 5, 2006 Posted May 5, 2006 A 7.2.0.3 jelenleg letölthetőben is. A Nero WaveEditort tanulmányozd át.
Richy Posted May 7, 2006 Author Posted May 7, 2006 Az első adatot megköszönöm, de a másodikra azt mondom, hogy "ne nézz makákónak"!
payskin Posted May 9, 2006 Posted May 9, 2006 A makákó az majom? Csak segíteni akart! Ne kapd fel a vizet!
olli Posted May 10, 2006 Posted May 10, 2006 Így van, nem áll szándékomban leszólni senkit sem, mindössze én is meglepõdtem a progi használhatóságán. Igaz, csak 5.1 wavba tudtam menteni, de a Visionnal és némi segédlettel ( VOBEdit ) összehoztam egy 5.1-es ac3 hangsávot.
olli Posted May 16, 2006 Posted May 16, 2006 A Vision Express garantáltan ac3 5.1-be menti, egy video fájlba, abból pl. VOBEdittel szét lehet választani video és audio streamre.
singleplayer Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Sziasztok! Én az szeretném megkérdezni, hogy vajon létezik-e oylan progi amivel el lehet dönteni, hogy egy dvd filmen az audió 5.1-es-e vagy másfajta. Ez azért érdekelne, mert néhol csak nyelvet tudok választani, nincs megjelölve egyéb infó. Köszi.
Recommended Posts