Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Adobe After Effects

web

Recommended Posts

web

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni after effects programban?

Elõre is köszi a segítséget.

• 2 weeks later...
KoPe.hu

hiba

Edited by KoPe.hu

• 2 months later...
Donnie Marko

Hát segítség az nekem is kéne. Azt hittem már viszonylag edzett vagyok ilyenekben (nagy vegas-os vagyok ,meg konyítok a photoshophoz meg premiere-hez),de az after effects kifog rajtam. Szinte semmit nem tudok csinálni :D. Megvettem a segédkönyvet, de igazából abban sem írnak olyasmirõl, amiket majd szeretnék csinálni, pl ilyet:

Igazából még nem kérdezek, majd ha végigvittem a könyvet hátha okosabb leszek. :)

De aztán lehet hogy mégis kérdezek :upsz: .

Ja, elfelejtettem linket küldeni:

http://media2.mk12.com/v5_qt_html/2003/brazil.html

http://homepage.mac.com/treadted2/play.html

Szóval nem értem ilyesmiket hogy lehet csinálni. Mondjuk azt gondoltam hogy nem lehet 3 mondatban elmagyarázni. Az a baj még azt se tudom megcsinálni, hogy mondjuk egy vonalat húzzak. Mármint úgyértem, hogy a videóban az legyen, mintha szabadkézzel valaki vonalat húzna folyamatosan. Na mindegy. Bye

[root]

Szerintetek milyen programmal készítették ezt a vidót? (amúgy piszkosul tetszik)

Mármint a lézerkardot. Mert azt írják a végén, hogy felhasznált programok: After Effects és Premiere pro. Én ugyan fotóhoz készítettem már velük lézerkadrot (kiegyenesített vastag villám :D) , de az csak oldalról nézve mûködik jól. Szóval szerintetek lehet ezzel a két progrrammal normális lézerkadot készíteni, vagy ezek a srácok is a nekem túl komplikált Lsmakert használták (esetleg valamami mást; akkor mit, MAX-ot?)

@Doonie Marko

Én is most ismerkedek a programmal egyébként.

Tipp: Kreálj egy szöveg réteget és azon próbáld ki a különbözõ animációkat. (Animation --> Apply Animation preset) Gondolom a 2. linket is valahogy így csinálták. Csak hááát érteni kéne hozzá...

Tippek, tapasztalatok jöhetnek ide.

Donnie Marko

ha youtube-on rákerestek az after effects-re egy rakás találat van, köztük hogy hogy lehet lézerkardot csinálni... egy másik jó oldal (bár tapasztalatom szerint nem kezdõknek van, mert nekem nagyon nem az sült ki aminek kellett volna, ráadásul a felét nem is értettem :)) szóval az oldal: http://www.ayatoweb.com/

itt ilyen kis leckék vannak, bár sokhoz nem elég csak AE, hanem a Trapcode egyes pluginjai....mindegy..addig is tanulok és tanulok...egyszer ezt is megtanulom.Remélem.

VINIKOR

Lézerkard készítõ program: Link (nem próbáltam)

[root]

Igen, ezt a programot régebbrõl ismerem. Akkor nem jött be, most kipróbálom újra, aztán meglátjuk, mit tud(ok). :D

• 2 weeks later...
centrum

AlamDv

Régen ez volt a neve, most lehet, hogy más a neve (EffectsLab), de ez kifejezetten lézerkard készítõ program, de tud még más is (pl.:géppisztoly-villogást, töltények repkedését, fénybombák stb) tehát mindent, amit egy szátrwárszos filmben látni szeretnénk.

az oldal azt hiszem www.fxhome.com

• 1 month later...
atesy

hello mindenki

Mozgó tárgyat, konkrétan renszamot szeretnék kitakarni egy mar összevagott DV-avibol After Effects-szel. Azt irtak nekem a Premiere-es forumban, hogya "kitakarásához maszkolnod kell képkockánként (rotoszkópolás). Képkockánként haladva körbevágod pen tool-al a kívánt területet, majd rátolod a effektet (blur, noise) Kicsit hosszadalmas..."

na hat en még mindig itt tartok. hogy is van ez a maszkolas? fogom a kepkockat, ratolom a maszkot, aztan az effektet. ezutan viszont a videot elöre, hatra tekerve is mindenhol rajta lesz a maszk, és mindenhoz szép mosaicos lesz nekem a kép. (nem csak a video egy adott szakaszán). ha utana letörlöm a maszkot, akkor az egész kép mosaicos, végig a videoban. :Sír:

kutakodtam neten össze-vissza, és olyat sikerült mar alkotnom, h rateszem a maszkot, aztan a köv képkockára lépve ha állitok az "alakjan" akkor nem valtoziik a maszk alakja az elsö képkockan, azaz probalom érhethoen, a maszk alakja a képkockak haladtaval követi a kitakarando rész alakjat. viszont hol lesz a vége a maszkolasnak?

na szoval végül nem tudtam kifundalni h h kellene megoldani, ha valaki tudja, please irja mar le kicsit reszletesebben, h h s mint kellene eljarnom a siker érdekében! :D elöre is köszi gondolom Valami keyframe-kel kellene operalni valahogy, de passz, elfogyott a tudományom... sürgi lenne :upsz:

centrum

Helló mindenkinek!

Van egy kicsi problémám az AE-el.

Ha AVI (DVavi) videót szeretnék beimportálni ez az üzenet fogad:

"After Effects can't continue: sorry, AE has crashed. See http://www.adobe.com/support/products/aftereffects.html for known issues. If you still can't resolve the issue, please contact Adobe Technical Support (2).

(0 :: 42)"

Na most: rájöttem, ha a system32 mappában a dvcodec.dll fájlt törlöm, akkor helyreáll a probléma. Látszólag más progik sem hiányolták. Kivéve egyet. A ParticleIllusion. Egyszerûen nem veszi be az AVIT. De ha visszamásolom a dll-t, akkor igen, viszont akkor az AE nem Mûködik?

Mi lehet a baj? Honnan tudnék szerezni egy "normális" dvcodec.dll-t???

Köszi elõre is!

centrum

Beírom ide is, a Premiere topicba már megtettem : 8)

AfterEffects / maszkolás

A legegyszerûbb, ha berakod a filmet. Föléhelyezel egy új rétekeg egy Adjustment réteget (Layer/New/Adjusment layer). Erre ráraksz egy blur vagy mosaic vagy vmilyen effektet, majd a réteg méretét lecsökkented épp akkorára, amekkora a kitakaráshoz szükséges. Így egy kis téglalappal ki van takarva a delikvens feje. (Ha az effektek között keresgélsz, szerintem van vmilyen torzító, amivel körré lehet varázsolni, nem tudom pontosan.)

Aztán ezen az Adjusment rétegen lenyitod azt a kis nyilat, ami ott alul a Timeline-on van, és akkor lehet piszkálni ilyet, hogy Anchor point, Position, Scale, Rotate stb... Mindegyik mellett van egy egy kis fehér bogyó. A Position-nál azt nyomd be. Nincs más dolgod mint ráhelyezni a réget a fejre, egy kicsit bemozdítani a videót, egy pár másodperccel, majd hozzáigazítani a réteget. Aztán újból. A két pont közötti "útvonalat" már magától megcsinálja. Egyszerûbb, mint képkockánként.

Bocs, hogy így írtam, de nem tudok AfterEffectsül, csak így amatõrül én is!

• 5 weeks later...
centrum

Üdv Mindenkinek!

Ismeri valaki a Boujou nevû kameramozgást lekövetõ progit? Összehoztam After Effects-el elég szép eredményekkel, csak a felbontással van egy kis gond... Tud valaki segíteni?

• 3 weeks later...
centrum

Sziasztok!

Hogy lehet azt megcsinálni, hogy a videót vagy képet úgy méretezzek, mint például a photoshopban is lehet, hogy a kép 4 sarkát függetlenül mozgassam. PhotoShop-ban a CTRL lenyomása mellett lehet. AE-ben van erre mód?

(a videón fog valaki egy képkeretet és ebbe szeretnék utólag beletenni egy képet. Ezért lenne szükség, hogy kockánként tudjam mindig a sarkokhoz igazítani. A 3D forgatással nagyon nehéz, ráadásul, ha a baloldalát nyújtom, akkor a jobb is nyúlik ellenkezõ irányba...)

Elõre is köszi!

CaptHowdy

Ehhez nem kell az AE, simán Premiere-el is elkészíthetõ! Basic 3d-t használj! Nem jelenthet gondot...

centrum

Köszi!

• 9 months later...
centrum

Válasz erre:

Az a baj, hogy ezeket már mind próbáltam...

a 3. lehetõségnél, meg beleõszülnék, mire minden title-ben ezt megcsinálnám!

És azt tudja valaki, hogy After Effects-ben hogy kell?

No, akkor itt folytatom. After Effects CS3-ról tudok csak írni, mert azt használom, de remélem a CS2-ben sincs másként.

Miután a szöveget beírtad, jobb oldalt (általában) van egy Effects&Presets ablak, ha nincs, akkor a Windows menübõl megnyitod. Itt az Animation Presets/Text mappában a Tracking-ben találsz neked megfelelõ animot. Fogd és vidd módszerrel ráhúzod a szövegre és kész is.

Nagyjából ennyi, nem nagyon szoktam ezt használni.

szelesjanos

Köszike! Kipróbálom!

szelesjanos

És hogy tudok kulcsilni az AE-ben? Mert ráhúztam az effektet a szövegre de nem tudom manipulálni a működésést!

centrum
És hogy tudok kulcsilni az AE-ben? Mert ráhúztam az effektet a szövegre de nem tudom manipulálni a mûködésést!

A bal alsó sarokban a szöveg réteget lenyitod és a Text/Animator 1-nél lehet ha minden igaz. A manipulálhátó mezõk elõtt van egy kis fehér bogyó (mint Premierben is), ha az be van nyomva, akkor kézileg kulcsolható, bárhol áll a kurzor.

Nagyon én sem értek hozzá, mert nem szoktam sûrün használni. Van egy Range Selector, azzal meg lehet adni, hogy a szövegen belül hogy alkalmazza az effektet. Pl.: P R EMI E R E Vagy valami ilyesmi.

Sajnos nem tudok többet, mert én is csak "ez meg mi? kipróbáljuk!" alapon sajátítom el. :P

szelesjanos

Majd meglesem!

De nagyon okos "kis" progi, ha jól látom olyanokat lehet csinálni a mozgóképen, mint photoshop-al a képeken!

Ha jól látom.

centrum

Igen. Például a "cseppfolyósítás" is ilyen. Profi program, ehhez mérten bonyolult is egy kicsit. Bár, aki más Adobe termékekben otthon van, annak nem jelent különösebb problémát szerintem.

Amúgy, ha jól tudom, az After Effects project fájl beilleszthetõ Premierbe, s akkor nem kell kikonvertálni a videót AE-bõl.

szelesjanos

Van nekem egy Adobe After Effects hvatalos könyvem, de még nem nagyon tudtam elmélyülni benne. Kellene valami olyan ami egyszer-->ű<--bben megyaráz és az alapoktól kezdi.

centrum

Hmmm, videóról tudok, elég érthetően mutatja be gyakorlati példákon keresztül, sajna a komment alatta angol. Total Training Adobe AfterEffects CS3, ha jól tudom ez a neve.

• 1 year later...
Dani_21

Segítséget szeretnék kérni!

Halottam hogy az after effects-szel lehet lekövetést (tracking) csinálni. Például ha egy bottal hadonászok akkor annak a két végpontját kijelölöm, hogy azt kövesse le, de valamiért mikor mozgatom a botot akkor mindig lecsúszik a tracker. Miért????

• 2 months later...
terlkv

Sziasztok!

Szeretnek egy olyan videot csinalni, hogy a South Parkbol vagy teljesen Mindegy milyen animacios filmbol kivagni egy-ket szereplo fejet s betenni helyette valodi kepbol kivagott fejet, s azt szeretnem hogy ez az egy betett fej a video elorehaladtaval is ott maradjon, tehat nem csak egy filmkockara kell nekem kicserelni a fejet, hanem az egesz videora (kulonben sime Printtel meg tudnal csinalnixd)

Valaki ha esetleg tud ilyen progit irja mar le nekem ide, vagy emailben! Lehetoled minnel egyszerubb legyen, de az se baj, ha bonyi...

Elore is koszi,!!!