Tibor5 0 Share Posted April 22, 2006 Hali Olyan progit keresek, amellyel elõre beállított idõre automatikusan kikapcsolja a számítógépet, esetleg bezárja a futó alkalmazásokat. Lehetõleg magyar progi legyen. -elõre is kösz- Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted April 22, 2006 Sajna nem magyar (legalábbis magyar verzióról nem tudok), de van ilyen program: AMP WinOFF a neve. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zico 0 Share Posted April 22, 2006 Link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garono 14 Share Posted April 22, 2006 Ezt én is kipróbálom, sajnos az AMP WinOFF nem igazán vált be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mechaniker 0 Share Posted April 22, 2006 Hali Olyan progit keresek, amellyel elõre beállított idõre automatikusan kikapcsolja a számítógépet, esetleg bezárja a futó alkalmazásokat. Lehetõleg magyar progi legyen. -elõre is kösz- DeskPumpUP http://www.algosik.hu/hun/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
KeLa 0 Share Posted April 23, 2006 A Google is sok találatot ad a shutdown keresésre. Még magyar nyelvűeket is lehet találni. http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/egyeb/asd42.html http://www.origo.hu/szoftverbazis/seged/rendszer/shdn40.html http://www.honositomuhely.hu/index.php?opt...parent=category Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted April 23, 2006 Na látom, ha ennyien nem használják a Segélyvonal CD-t, izé... DVD-t, akkor kár is összeállítanom. ír: A SwitchOFF-ról nem tetszett hallani? Kicsi, magyar felülettel, tuti. Nekem viszont olyan progira lenne szükségem, hogy ha aludni küldöm a gépet (és nem hibernálni, vagy kikapcsolni), akkor a két ventillátort állítsa le, ami a gép elején és hátulján van. Sajnos a BIOSban nem találtam ilyet, az alaplapom: ASUS P4P800 Deluxe. Mert hiába megy aludni a gép, ha ugyanúgy zúg... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tibor5 0 Author Share Posted April 23, 2006 Hali A SwitchOff ban a távirányító funkciót hogyan lehet aktiválni mobilra mert a Honositómõhelyen ez szerepel "A program WAP-támogatással is rendelkezik, így a távirányítás mobiltelefonról is történhet. " -elõre is kösz- Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted April 23, 2006 Az AMP WinOFF nekem jobban tetszett anno (most is jó), úgyhogy kénytelen voltam a szép kis magyar progit otthagyni. Description This is an utility designed to shut down Windows computers automatically, with several working ways and fully configurable. Some of its features are: * Shut down the computer at certain hour (e.g. at 12:00). * Shut down the computer in several minutes (e.g. in 15 minutes). * Shut down the computer when the CPU becomes idle. * Several types of shut down (shut down, restart, log off, power off, suspend, hibernate and lock computer). * Option for hang up the modem instead of doing a shut down. * Option for set a password to protect the access to the configuration. * Complete command line support for batch process. * Option for capture the desktop and/or execute a program before the shut down. * Option for run the program when starting Windows session, for daily programmed shut down. * Immediate shut down and computer lock from the traybar icon menu. * Option for show an alert window, which allow the cancellation of the shut down. * Works with Windows 9x/Me/NT/2000/XP. * Dual English/Spanish version. Link to comment Share on other sites More sharing options...
febal 0 Share Posted April 27, 2006 Sziasztok! Az AMP WinOff -ot szeretném én is igazán használni XP alatt. Agép elindul a telefoncsengetésre (BIOS-ból van beálítva), betöltödik az XP és ha fax jött, az be is kerül a gépbe a FaxXP-nek köszönhetõen. Szeretném ha 10-15 perc elteltével a gép kikapcsolna de mivel az AMP WinOff nem dolgozik (csak akkor töltödik fal ha elindul valamelyik profil) így, agép addig marad bekapcsolva amig haza nem megyek és ki nem kapcsolom. Kérdésem az, hogy ha az XP már felállt hogyan lehet automatikusan betöltetni valamelyik ("alapértelmezettnek" kinevezett) profilt hogy az AMP WinOff is tudjon labdába rugni VAGY hogyan lehetne automatikusan elindítatni az AMP WinOff-ot profil elindítása nélkül? (ha gép hibernál a telefoncsengetés már nincs hatással rá - nem ébreszti fel csak a kikapcsolt gépet) Ha tudtok, válaszoljaok, Köszönöm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted April 30, 2006 Mindenképpen be kell jelentkeznie a Windows-nak valamelyik fiókba, automatikusan. Ha beállítod az AMP WinOFF-ot, hogy pl. 10 mp-es CPU üresjárat után kapcsolja le a gépet és, hogy a Windows indításakor mindig betöltõdjön, akkor gyakorlatilag probléma megoldva. Elmenti a faxot a program és a gép kikapcsol vagy hibernál, amit éppen szeretnél (Run when starting windows session). HA a Use settings for all Windows users (Administration fül) opciót kipipálod, még az is mindegy, hogy melyik felhasználói fiókba jelentkezel be. Nem tudom, hogy jó-e amit írok, mert nem tudom milyen "profilról" beszélsz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
febal 0 Share Posted April 30, 2006 Mindenképpen be kell jelentkeznie a Windows-nak valamelyik fiókba, automatikusan. Szia Árpád és köszönöma választ. Amit írtál, az OK, azt mindent be is állítottam ahogy Te is leírtad. A kérdés, hogy hogyan tanítsam meg XP-met, hogy (mondjuk ha 30 mp-en belül senki nem indítja el saját profilját) AUTOMATIKUSAN töltödjön be az én profilom mely betöltése után be tud töltödni a WinOff es teheti a dolgát. Tudni illik a Win Off nem töltödik be csak egy profil (fiok) elindulása után. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h.arpad 0 Share Posted April 30, 2006 Valamelyik tweak programmal megoldható. Nem használom már, de biztos vagyok benne, hogy automatikus bejelentkezést be lehet állítani pl. a TweakUI-ban is. A PCW DVD-melléklet Segélyvonal CD-n a Windows PowerToys mappában biztosan megtalálod. De a weben is, ha rákeresel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabotomika 0 Share Posted May 1, 2006 Halasi Miklos! Nekem is ilyen gondom volt! Tudod mi a megoldás? Furcsa lehet, de a videokártya driverét kell cserélni! Ez biztos! Nekem kb. a tizedik VGA driver van fönn, ami mindenben jó, mert a rendszerem SLI. Szóval cserélj drivert! Ja, és várom válaszod, jó lett-e? (Ne csak egyet próbálj ki!) Üdv, szabotomika Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted May 2, 2006 Na, ez furcsa, hogy a video driver miatt nem állnak le az első és hátsó ventik??? Az ATI drivere sokszor lett már frissítve... Addig eljutottam, hogy az S1 beállítás jó a BIOS-ban, de az alaplap nem állítja le a két ventillátort, ami rá van dugva. A tápegység Chieftek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
szabotomika 0 Share Posted May 2, 2006 (edited) Hozzá nem nyúltam a Bioshoz vagy ilyesmi! A te kedvedért visszaraktam egy régebbi drivert, és azzal nem állnak le a ventik! Visszaraktam ami volt, és láss csodát, csend van ha alszik a gépem! (Nekem nvidiás cumóm van.) Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni. Edited May 3, 2006 by Spányik Balázs Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur91 0 Share Posted July 11, 2006 Én ezt használom:www.sleepysoftware.com ,magyarul nem tud de viszont nagyon könnyü a hasznalata Link to comment Share on other sites More sharing options...
diablo 0 Share Posted September 28, 2006 @Halasi Miklós: És a BIOS frissítést próbáltad már? Ha jól emlékszem akkor az ASUS P4P800 Deluxe elég kénye jószág és a bios is elég gázos. (mivel a delux szerver gépekbe szánt ketyere) Azért nem bizti a megoldás de ha minden igaz van a chipset driver-nek olyan progija ami figyeli az összes ventillátort. Ha ebben nincs benne ez a kettõ (és eggyértelmüen állítani sem lehet) akkor a legvalószínûbb a BOIS nem látja a ventiket és ezért nem is kezeli azokat. Azért érdekes hogy kikapcsolás után is marad fesz az északi hídban nincs ellálítva az energia gazdálkodás? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Halasi Miklós 0 Share Posted September 29, 2006 Közben kiderítettem a trükköt: elõször is hiába az energiagazdálkodás Auto funkciója, olyankor a Windows S1 állapotba teszi csak a gépet, tehát nem kapcsolja le. Viszont ha a rendszert S3 beállítással telepítem, akkor ugyan az elõbbi állapotba téve a BIOS-t a jelenség megmarad, de legalább S3-ban már kikapcsolja a gépet. Mondjuk az sem mindig sikerül, tehát lutri, és a BIOS frissítés sem segített, de általában elsõre sikerül, másodjára már nem, vagy ha valami a memóriában ragad (monjuk egy Java modul a böngészõbõl). A több részre osztott merevlemezt sem szereti, ugyanis a Vista már nem kapcsolja ki nálam, mivel harmadik partícióra került. Tehát a trükk, hogy S3 módban kell feltenni a Windowst és úgy kell hagyni a BIOS-ban, ha altatni akarjuk a gépet teljes leállással. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tatár 0 Share Posted January 27, 2009 Én is arra lennék kíváncsi, hogy hogyan lehet úgy idõzítve kikapcsolni a számítógépet, hogy nem lépek be egyik profilba sem. A kikapcsolást idõzítõ programok nagyon jók, de ugyebár csak akkor indulnak el, ha már (nevedet + jelszavadat megadva) bejelentkeztél a gépen... Mivel ez egy több felhasználós gép, melyet csak a jelszóval rendelkezõ emberek használhatnak, ezért az automatikus bejelentkezés (vagy egyéb bejelentkezést megkerülõ megoldás) nem jöhet szóba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts