Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ZALMAN Theatre 6


Gereby

Recommended Posts

Gereby

ZALMAN Theatre 6 ZM-RS6F 5.1-es térhangzású fejhallgató

 

A készüléket egy félgömb alakú átlátszó búrában kapjuk kézhez, melynek alján egy papírlap fogja a tálcát, melyen el van helyezve a fejhallgató összecsukott állapotban.

IPB kép

Mikor kinyitjuk, egy kis füzetecske csusszan a kezünkbe, mely három nyelven részletezi, hogy mihez, és hogyan csatlakoztathatjuk a hangeszközünk.

IPB kép

Sajnos a magyar nyelv nem szerepel köztük. A füzet után egy nagy kábelköteggel találkozhatunk. Hirtelen nem is tudom milyen hosszú lehet pontosan. Nagyon hosszú zsinórral szerelték (én úgy 2,5-3 méterre saccolom), úgyhogy akár mozoghatunk is vele a szobában. Nem mellékes még, hogy a kábele nagyon kellemesen puha, nem sprõd.

IPB kép

A kábel végén megtalálható a 3db (az elsõ hangszórók, a hátsó hangszórók, illetve a center) 3,5mm-es, vékonyított borítású (ez sokszor lényeges, ha sûrûn vannak elhelyezve egymás mellett a jack aljzatok), aranyozott felületû jack dugó, mely arra utal, hogy analóg készülékkel állunk szemben.

Most nézzük magát a készüléket:

IPB kép

Fönt a párnázott fejpánton egy nagy szürke ZALMAN felírat található, mely jól passzol a fejhallgató szürke, fekete, krómszínû elemeihez. A párna után található a méret állító csúszka mindkét oldalt, ahol pattanó recék segítségével elég jól beállíthatjuk fejünkhöz.

IPB kép

IPB kép

A csúszka után következik egy duplacsuklós elem, mely lehetõvé teszi, hogy összecsukjuk a készüléket, illetve megfelelõ síkban tartja a fülünkön a hangszórókat. Ugyanakkor ez az egyik negatívuma, hiszen, mikor föl akarjuk tenni, össze-vissza himbálódzik az egész, így folyamatosan fogni kell, míg föl nem kerül a helyére.

Elérkeztünk az eszköz lelkéhez, a hangszórókhoz. Mivel térhangzású fejhallgató, ezért mindkét tappancsában 3-3 hangszóró helyezkedik el. 1-1 középen, ami adja a magasat, és a mélyet. Az mellsõ és hátsó hangszórók egy-egy nyúlványon helyezkednek el. A tappancsok másik oldalán a szokványos borítású kényelmes szivacsot találhatjuk. A membránokat egy puha szövet takarja.

Nézzük meg használat közben is:

Elõször mikor fölvettem, azt vettem észre, hogy nagyon stabilan ráilleszkedett a fejemre, kicsit szorított is, de ez nem sokára eltûnt. Legkisebbre véve is egy nagyon picit nagy volt a fejemre. Ezek se voltak zavaróak, nagyon kényelmes a szerkezet. Ezek elemzése után hirtelen egy másik dologra lettem figyelmes. A csönd. Ez a fejhallgató szinte teljesen kizárja a külvilágot, akkor is, ha nem szól.

És most jöjjön a tényleges használat:

Windows-ban a hangkártyám meghajtó programjában beállítottam, hogy 5.1-en legyen, majd elkezdtem tesztelni. Meglepõdtem milyen jól hallom különbözõ irányokból a teszt szöveget.

Ezután zenét indítottam el. A legelsõ dolog amire felfigyeltem, hogy nagyon nagy hangerõre képes, úgyhogy óvatosan bánni a hangerõvel hallásunk érdekében. A másik, amit észrevettem, a kevés magas volt. Kicsit játszottam a BASS, TREBLE csúszkákkal, illetve az EAX hangsémákkal, és elég gyorsan sikerült nagyon jó minõségû hangot kicsiholnom belõle. Bármilyen stílusú zene hallgatásához kiváló.

Játékban is kipróbáltam:

Ott is nagyon jól mûködött. Élethûen adta vissza a hangok irányát.

 

Összefoglalva: Ez egy nagyon jó, egyszerû fejhallgató, néhány pici hibával. Nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek, a normál árán is, mely 12e Ft körül mozog. Nekem pláne megérte, hiszen fél áron sikerült hozzá jutnom a sérült csomagolás végett.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Légyszi kicsinyítsd le a képeket, mert így túlságosan nagyok! 640x480 legyen a maximum!

Link to comment
Share on other sites

Gereby

Ok. Folyamatban...

 

Kész...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...